Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bud på mindre US aktier


81606 MrGfjern 10/2 2020 21:55
Oversigt

Hej med jer,
Er der nogen, som har kommentarer til disse aktier:

XON (De har netop skiftet navn til PGEN)
SRNE
NBEV

Har selv idag købt et par frimærker i KZR, RIBT, AMRS. Jeg kan se via FINVIZ, at insidere har købt i dem, og samtidig ser teknikken nu også ud til at være dem.10/2 2020 22:50 tommycarstensen 081608MrG Hmmm, de har een ting til faelles. Der er ingen af dem, der tjener penge. Umiddelbart nogle lidt (jysk underdrivelse) spekulative aktier.10/2 2020 22:57 MrGfjern 081609Det har du fuldstændig ret i.
Derfor mine poster også er frimærker, og det er aktier, som kan rykke hurtigt - selvfølgelig i begge retninger, men jeg tænker de er højere indenfor 6-12mdr..
Topdanmark eller andre "kedelige" aktier er ikke interessante i denne henseende :−).
Derudover har jeg også en større andel i porteføljen bestående af Ambu og Teva, Norwegian, SOHU og RTX.10/2 2020 23:22 tommycarstensen 181610MrG Teva har jeg ikke selv lige for tiden, men jeg har stadig fidus til den. Ambu forekommer mig stadig at vaere meget dyr trods faldet paa 50% eller hvor meget det nu var.

Tag eventuelt et kig paa foelgende small/mid cap aktier:
$DLX Deluxe Corporation
$SLGN Silgan
$FL Foot Locker
$OC Owens Corning

Det er virkelig svaert at finde noget, der er vaerd at koebe, naar markedet bare fortsaetter op ufortroedent. Jeg har selv mest fidus til blandt andet AB InBev lige for tiden.11/2 2020 03:54 CashFlowGuy 081628Hej Tommy,

Prøv at kigge på UNM og CHRW. Begge meget billigt prissat.

Særligt CHRW er en over gennemsnitslig virksomhed, til under gennemsnitslig pris.11/2 2020 04:26 tommycarstensen 081629CashFlowGuy Tak for tippene! Jeg har faktisk $UNM paa radaren. Den virker bare saa billig, at jeg foeler, at jeg maa have overset noget. Jeg har nogle faa aktier. Hvis den falder til kurs $25 igen, saa koeber jeg flere. Jeg er stadig igang med at researche den.

$CHRW kender jeg. Jeg har haft den med paa min screenings-liste siden 2011:
https://www.midgardfinance.com/screener

Jeg kan godt lide aktien. Den er bare ikke billig nok til min smag lige for tiden. Jeg er en gnier, der helst skal have stor rabat :-D Men den udbytte-aristokrat bliver nok ikke meget billigere, end den er nu...

LCTX

LCTX

LCTX

LCTX

LCTX

LCTX

LCTX

LCTX

LCTX

LCTX

LCTX

LCTX
11/2 2020 10:17 CashFlowGuy 281633Hej Tommy,

Tak for graferne. Sjovt at vi ofte har haft kig på det samme, great minds think alike. I hvert fald omkring aktier hehe :)

Jeg har det lidt på samme måde med UNM. Den er helt ekstremt billigt prissat. Deres seneste regnskab havde toplinjevækst på 5%, ganske som de har haft de sidste mange år.

Min umiddelbare konklusion er, at forretningen som den kører lige nu, er glimrende. Det er business as usual, og UNM vækster ca. 5% på toplinjen og 9-10% på bundlinjen. Udbytterne vækster med lave tocifrede beløb, som de har gjort de sidste 11 år, og payout ratio er i de lave 20ere.

Det jeg selv er nået frem til er, at nogle analytikere er bange for, at UNM ikke har hensat tilstrækkelig likviditet til et helt særligt kundesegment, bestående af kronisk syge langtidspatienter. Disse patienter er dyre, og selvom UNM stoppede med at tilbyde disse forsikringer for år tilbage, forbliver de kunder, der havde tegnet forsikring inden UNM stoppede med at tilbyde denne, med at være dækkede.

De har dermed et kundesegment, der er dyre, og her er der altså nogle analytikere, der er betænkelige over hvor meget disse vil koste i fremtiden.

Selv siger UNM, at der er styr på denne problematik, og at der er hensat tilstrækkeligt.

Personligt ved jeg ikke om det ene eller det andet er det rigtige. Jeg forholder mig til, at aktien er prissat til at have ekstremt lav vækst, nærmest negativ vækst fremover.

Derudover er mine tanker, morbide som de måske er, at disse kunder, long term care patienter, jo med tiden vil udgøre en mindre og mindre del af forretningen, idet de dør eller overgår til andre løsninger.

Jeg har taget en lille position, blot 10.000 kroner, men påtænker ligesom dig at øge hvis den skulle falde tilbage igen, Den er ganske enkelt for billig til at jeg kan lade være, og skulle dommedag indtræffe, ja så overlever jeg nok på den lange bane(10+ år).

Med hensyn til CHRW tror jeg, at det er et af de eksempler på, at man skal tage tilbudet når det kommer. Det er et glimrende selskab, over standart, til under gennemsnitslig pris. Det er normalt en vinderkombination.

Jeg har selv fair value på 100USD ud fra en DCF-analyse, hvor jeg estimerer 6,5% vækst og discontorate på 10%. Det synes jeg er realistisk set over den lange bane for et logistikselskab i en mere og mere globaliseret økonomi med brancherekord for afkast af den investerede kapital.

Den handler således til 25% rabat i forhold til min egen analyse, og så dermed er jeg køber, når jeg kommer hjem fra ferie :)

Håber du har det godt iøvrigt. Bor du stadig i UK?11/2 2020 11:11 tommycarstensen 081635CashFlowGuy Rigtig gode betragtninger og informationer! Tusind tak for deling med os herinde! Har du mulighed for og lyst til at dele din DCF-analyse af CHRW? Transport plejer at blive ramt hårdt og blive ramt først ifm recession. Jeg vil hellere gå glip af gevinsten end lide tabet indtil videre. Jeg venter på en mere attraktiv risk/reward, som måske aldrig kommer. Kvalitets-selskaber er desværre sjældent billige og sjældent i lang tid af gangen.

Jeg render lidt rundt i Peru, Colombia og USA lige for tiden.11/2 2020 12:16 CashFlowGuy 081638Det er egentlig blot en simpel EPS-model, hvor jeg disconterer med 10%. Jeg bruger altid 10%, hvilket nok er lidt højt i forhold til at det helt langsigtede markedsafkast er omkring 7% plus udbytter, men det sikrer mig at modellen forbliver konservertiv, hvis jeg selv er for optimistisk med de input jeg selv giver.

I CHRW-tilfældet har jeg plottet 3.6 USD i 2020 EPS, som er gennemsnittet for de analytikere der dækker aktien.

Jeg har så inputtet, at EPS vil vokse med 6% gennemsnitsligt de kommende 5 år, med en terminalvækst(væksten fra det 6. år og i al fremtid) på 6.2%, hvilket er lidt lavere end hvad de historisk er vækstet.

Det giver mig en nutids fair value på 99,73 USD, og kursen er derfor ca. 75% af mit fair value.

Det plejer at være et meget godt køb når man kan handle til den rabat. Spørgsmålet er, om jeg er for optimistisk?

Har man en kort tidshorisont, så er jeg nok. Men er man villig til at holde aktien for the long run, så tror jeg vækstestimaterne er rimelig realistiske, og som sagt har jeg sat discontoraten relativt højt, netop for at beskytte mig mod min egen optimisme.

Det lyder til noget af en rejse du er på. Jeg er glad for, at du finder tid til at være online med os andre :)11/2 2020 13:39 MrGfjern 181642Teva har jeg som langsigtet, 2-3-4 år, og jeg mener at den mindst skal 100-200% herfra, og når jeg ikke kan time top/bund, så skal den bare ligge i depotet, og har fyldt løbende op i lavere kurser.
Ambu er langsigtet vinder. Ja, den er dyr målt på nøgletal på den korte bane, men hvis du better på, at de nok skal få en andel af det kæmpe store marked indenfor engangsendoskober, så er det bare køb og hold. Og falder den meget så fylder du bare på.

Spændende forslag. Dem vil jeg grave ned i :)10/2 2020 23:53 Encore 181612En som også kunne være interessant er LCTX som jeg har en mindre del i.11/2 2020 13:28 MrGfjern 081640Spændende. Den har også haft fart på de sidste par mdr.. Hvordan er casen, eller er det rent teknisk du har handlet den? Godt set! Har du andre i kikkerten?11/2 2020 13:36 Encore 181641Testet omkring 2 inden fald og som jeg vurderer at den skal op til dette niveau inden den kan fortsætte - SL omkring 1,25 - en lille gæld og cash som gør at jeg er lang i denne aktie.11/2 2020 15:38 Martin7100 181644Lidt mindre spekulative US aktier er for mig Insulet PODD og Masimo Corp.TRÅDOVERSIGT