Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvad er de virkelige grunde til, at du handler?


81926 Limedump 21/2 2020 18:31
0
Oversigt

Her er en interessant video, der sætter spørgsmålstegn ved de virkelige årsager til, at folk handler (handel, IKKE langsigtede buy-and-hold-investeringer). De fleste mennesker tror, at de udelukkende handler for penge, mens de faktisk er af meget mere komplekse grunde.

https://www.youtu.be/9lJMzP6FYd021/2 2020 19:03 exitnu 281927


21/2 2020 20:48 PMPirate2 681934Der er nogle meget interessante betragtninger i denne video. Selvom jeg selv for det meste er langsigtet buy-and-hold investor, er der en gruppe råvaremarkeder, hvor jeg handler aktivt. Så jeg vil gerne forklare her hvorfor og hvordan jeg handler aktivt i disse markeder.

Den primære årsag til, at jeg handler aktivt i disse markeder er, at der er tale om investeringer med et positivt afkast men et negativt cashflow. Ved at handle aktivt får jeg hele tiden frigjort kontanter, så jeg ikke konstant skal tilføre kontanter for at holde investeringen. Det er også den oprindelige årsag til at jeg begyndte med aktiv handel her.

Den mindst vigtige årsag til at jeg handler aktivt i disse markeder er nok det at tjene penge, selvom det ikke er helt uvæsentligt. Når man som jeg stort set altid handler ved at placere limiterede ordrer i markederne, og spreads er store, kan der være gode penge at tjene ved at agere lidt som en market-maker.

En mere vigtig årsag til min aktive handel er, at jeg finder det intellektuelt udfordrende, og det vil jeg bruge resten af indlægget her på at uddybe.

Her må jeg hellere fortælle, at jeg ikke bruger mere end knapt en times tid om dagen på denne aktive handel, selvom jeg stort set altid har mange hundrede åbne ordrer i markederne. Og omkring halvdelen af denne tid bruger jeg på noget så kedeligt som at bogføre gennemførte handler.

Når jeg ikke bruger mere tid på det, er det fordi jeg som uddannet programmør har skrevet programmer der placerer og efter behov ændrer ordrerne i markedet for mig. Altså algoritmisk handel. Det er en udfordrende opgave at udvikle gode handelsstrategier, og få disse handelsstrategier implementeret i programmer der kan handle på mine vegne.

Den anden halvdel af tiden jeg bruger på det er at holde øje med markederne, og specielt hvordan konkurrenter agerer i forhold til mine algoritmer. Fra tid til anden bliver det nødvendigt med små justeringer til algoritmerne for at have den bedste position i forhold til konkurrence fra andre markedsaktører.

Et eksempel: I sidste uge måtte jeg lave en mindre justering i min salgsstrategi. Jeg havde gennem flere år været klar over en svaghed her, som kunne udnyttes til at begrænse konkurrencen fra mig. Men skulle jeg sikre mig mod denne svaghed ville det marginalt mindske min profit. Så jeg undlod at sikre mig mod udnyttelse af min svaghed, og holdt i stedet øje om nogen udnyttede den. For et par uger siden så jeg det første gang, og da jeg var sikker på det var systematisk udnyttelse af min svaghed rettede jeg salgsstrategien.

På en måde kan man sige, at min aktive handel lidt er et spil for mig. Jeg vil gerne gøre det bedst muligt, men der er dygtige modspillere, som gør det sværere for mig. Jeg spiller aldrig lotto eller hasardspil, men her er der tale om et spil, hvor især intellektuelle evner har betydning.21/2 2020 22:06 bgadk 481943Der er ingen tvivl om at den intellektuelle udfordring er en væsentlig motivations faktor. I modsætning til mange andre samfundsvidenskabelige discipliner, så er der på markederne kontant afregning både når man forstår og misforstår hvordan tingende hænger sammen.8/3 2020 15:24 Limedump 082400Det var det mest indsigtsfulde svar, jeg har læst om emnet indtil videre. Tak, fordi du deler din ræsonnement! Det, jeg synes er særlig interessant, er, at du som programmerer bruger dig selv til algoritmehandel. Dette er utvivlsomt fremtiden for handel, men også den endelige dødsknab. Der er et afsnit på kanalen, der taler nøjagtigt om det og om, hvordan algotrading / AI vil konkurrere med handel, indtil der kun er en handelsalgo tilbage.

https://www.youtu.be/2ukDuolUoY0

Tak igen for en meget interessant analyse og tanker og al held og succes for dig og din handel.TRÅDOVERSIGT