Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 26 August Kl. 16:30 Læs mere her
      

Efter Corona krisen


82842 Tonny9 17/3 2020 03:28
1
Oversigt

Hvordan er verden sat sammen efter Corona krisen?
Hvad skal man kikke efter nu?

Mit bud er, at virksomhederne er blevet rimeligt skræmt og vil forsøge at imødegå den risiko og samtidig ser de nu, tvunget af omstændighederne, mulighederne i den nye teknologi, så man kan sidde hjemme og arbejde samt holde video møder m.m. Dermed undgås både fysisk kontakt og udgifter til rejser.
Mit bud er at de selskaber der kan tilbyde ovennævnte teknologi vil få det relativt lettere på den anden side af krisen
Et tilfældig bud på sådan et par selskab kunne være Cisco eller IBM.
Men denne branche er absolut ikke min stærke side.

På lidt længere sigt så kommer oplevelses industrien tilbage. Kan man ramme den på bunden så tror jeg der kan være en kæmpe opside. Men det er lige det og time det korrekt.
Et tilfældig bud på sådan et par eksempel kunne være Carnival eller Disney, med Disney som det mere sikre valg.

Lige p.t. syntes jeg hele medicinal industrien er interessant.
Det kan godt være at de har midlertidige problemer med komponentmangel og ansatte der skal sendes hjem.
Men på bare lidt længere sigt så kan jeg ikke se hvorfor de skulle miste vækst.
Et tilfældig bud kunne være Sanofi eller Abbvie.

På et tidspunkt vil jeg nok vende blikket mod oplevelses industrien, men p.t. tør jeg ikke.
Jeg holder mig til det "sikre" i øjeblikket og det er efter min mening, ud over medicinal industrien, selskaber som Henkel, Tesco, 3M, Colgate-Palmolive, Coca Cola m.m.

Men hører gerne hvilken tanker andre har gjort sig.17/3 2020 04:30 tommycarstensen 182844Tonny9 Vi har diskuteret det lidt i andre traade:

Hvilke store aktier er mest interessante efter faldet?
https://www.proinvestor.com/boards/82673/Hvilke-store..

Hvilke gode aktier står til 100% stigning når det vender?
https://www.proinvestor.com/?p=debat_1&postid=82835&t..

Brace for earnings numbers like you've never seen before
https://finance.yahoo.com/news/coronavirus-q1-earning..

Worst case scenario jeg har set er et fald paa 5% i BNP for 2020. Hvis aktierne var korrekt prissat foer (det mener jeg ikke, at de var), saa er faldet ikke proportionalt med virkeligheden. Jeg ville koebe aktier ift indtjeningen i 2021 og undgaa virksomheder med svage balance sheets.17/3 2020 05:46 tommycarstensen 182847Jeg kom til at taenke paa en anden ting. Det er nok ogsaa en god ide, at undgaa virksomheder med hoeje faste omkostninger, der er haardt ramt paa omsaetningen.

Her er et forslag til en brutto-liste med virksomheder med en lav SG&A ift drifts-indtjening, omend jeg ikke er helt sikker paa, at data-kilden er trovaerdig, saa brug det ikke blindt som en anbefaling. Umiddelbart ligner det en liste med REITs og HCPs og olie, saa jeg ved ikke, hvor brugbar mine tanker er i praksis i dette tilfaelde :-D Hehe :−)
https://www.midgardfinance.com/tabulate/sp500_lowSGAT..

Men jeg tror, at det er vigtigt at skelne mellem, hvad man burde have ejet foer virus, og hvad der er attraktivt nu. Alt det som folk ikke vil eje lige nu er det mest attraktive, *hvis* det overlever.

"The worse a situation becomes the less it takes to turn it around, the bigger the upside." - George Soros

P.S. Jeg har selv $SPG i min portefoelje.17/3 2020 07:42 tommycarstensen 082848Jeg tror godt, at AB InBev ($ABI.BR) kan stige 100%, hvis karantaene-forloebet ikke straekker sig mere end 2-4 uger. Du kan stadig koebe oel i supermarkedet, men ikke paa natklubber og i barer, saa de lider utvivlsomt lige nu, og de har en stor gaeld, som de skal afdrage. Vedhaeftet et treemap for Europa med kurs-aendringer ÅTD. Hvis nogen undrer sig over, hvorfor Audi ($NSU.DE) er i groent:
VW offers to buy out minority shareholders in Audi
https://www.reuters.com/article/us-volkswagen-audi-bu..
17/3 2020 09:21 Kongkurs 182850Tonny9 - der kom du mig i forkøbet - tak for det :)
Ser vi lidt mere langsigtet på det, så tror jeg, at "Corona Krisen" vil give nogle ret store ændringer på langt sigt, som f.eks.
- Man hjemtager produktion til eget land for at øge sin robusthed mod kriser
- Rejseaktiviteten mindskes, da man har fundet ud af, at mange møder nemt kan erstattes af videomøder
- Hjemmearbejde vil stige, og den tid vi faktisk er på arbejdspladsen vil falde
- Der kommer mere fokus på familien igen
- Graden af fremmedfinansiering vil falde for at øge robustheden i de virksomheder som har overlevet
- Der kommer et "krak" i virksomhedsobligationerne"
- Opkøb af egne aktier bliver mindre populært, kapitalen holdes hjemme, og fokus skifter tila t betale udbytter.
- Prisene på flysæder kommer til at stige til et realistisk niveau

Dette er blot en del af de konsekvenser, jeg ser kan blive resultatet.
Man kan selv spekulere videre, og begynde at se på, hvilke konsekvenser det kan have for brancher og enkelt virksomheder.17/3 2020 11:01 tommycarstensen 082851Kongkurs Jeg er enig i dine betragtninger, omend jeg mener, at nogle af dem ville vaere sket alligevel. Lige praecist tilbagekoeb af egne aktier tror jeg ikke, at vi har set de sidste af. Jeg abonnerer paa nyheder om aktie-tilbagekoeb, og min indbakke er blevet fyldt ret hurtigt op de seneste par handelsdage. Senest denne:
EssilorLuxottica: EssilorLuxottica announces launch of share buyback program
https://www.globenewswire.com/news-release/2020/03/17..

U.S. Airlines Spent 96% of Free Cash Flow on Buybacks
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-16/u-..

The Ugly Truth Behind Stock Buybacks
https://www.forbes.com/sites/aalsin/2017/02/28/shareh..

Take Stock Dividends Over Buybacks
https://www.forbes.com/sites/ericervin/2017/07/21/tak..

Jeg tror, at det faar konsekvenser for gig-oekonomien i dens tentakler; Uber, AirBnb, WeWork, etc.. Det er blevet mere attraktivt at vaere fastansat i et loennet job.

Jeg mener, at jeg saa nogle overskrifter, at baade Zoom og Slack steg, da virus begyndte at sprede sig i Europa. Hvem morgendagens vinder paa det marked bliver er svaert at forudsige.

P.S. Den konklusion med mere fokus paa familien fangede jeg forresten ikke helt :−)
17/3 2020 12:27 Kongkurs 182859Fokus på familien: Når folk som nu tvinges til at være sammen hjemme, og mange af de "forstyrrende" elementer tags bort, genopdages værdien af det tætte nærvær i familien....
Det kan føres til, at folk generelt fremover vil vælge at prioritere anderledes.
Derfor tror jeg, at vi kommer til at se ænderde adfærds mønstre, som retter sig mere mod samvær og kernefamilien frem for "se mig" og "forbrugskulturen"...17/3 2020 12:41 cilmar 182862Det er en fin tanke, og et ønskeligt scenarie, men historien viser at vi falder lynhurtigt tilbage i den gamle og kendte livsstil.17/3 2020 12:58 tumult 082864Ejendoms selskaber og bygge branchen er kun ramt indirekte. Flere af den type har ganske uberettiget fået lige så mange tæsk som det øvrige marked. Mit eget lille firma er feks meget begrænset ramt.17/3 2020 13:06 Kongkurs 182865Måske - vi får se :)
Jeg tror, at der kommer til at ske varige ændringer. Måske kun hos mindre grupper til at starte med, men det kan vise sig, at vokse til at blive trendsættende.
Det den nuværende krise bl.a. viser os er, at mange af de p.t. fremherskende økonomiske tænkemåder, er med til at gøres os unødigt sårbare på mange fronter. F.eks. viser det sig jo med stor tydelighed, at decentralisering har større robusthed end centralisering, hvilket naturligvis er logik for burhøns, men alligevel har vi i årevis centraliseret os hen mod større og større såbarhed. Krisen her kan måske være med til at vende den udvikling ???17/3 2020 18:03 bgadk 282887Jeg tror ikke på den store forskel, hvis man ser globalt.
Videomøder ved man allerede ikke er nær så gode som møder ansigt til ansigt. Man HAR allerede forsøgt at skære ned på rejserne før af økonomiske grunde, og det der kan overføres til video møder, ER allerede gjort.

Ingen ændring der i længden.

Flybranchen kan måske få mindre konkurrence fremover (og dermed blive mere profitabelt), og shale kan blive ramt i en længere årrække.

Med hensyn til "reshoring", så tror jeg ikke det er en ting som kommer til at ske. Asien er alt, alt for konkurrencedygtige.18/3 2020 11:14 SanneJespersen 182918Det er jo ekstremt svært at forudsige. Jeg selv har tænkt mig at have is i maven, og først beslutte mig, når vi står på den anden side. Jeg vil ikke ud i nogle forhastede beslutninger, der på den lange bane giver bagslag.18/3 2020 11:48 Kongkurs 082920Og alene her er der allerede en forskel. Så længe der er usikkerhed vil folk holde på pengene...
Måske kan det sætte sig på længere sigt også, og måske kan det blive slutningen på Køb-og-smid-væk "æraen"....TRÅDOVERSIGT