Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hedge/short


82954 Weee 18/3 2020 21:06
Oversigt

Denne krise bliver langvarig og meget grim. I kan stadig nå at hedge jeres portefølje eller gå short i dax. Der er desværre kun en vej pt og det er ned. Solgte mine Novo i sidste uge og gik short i dax. Planen er at købe når ragnarok har lagt sig. Så vil der være rigeligt med penge til at købe op når/hvis markedet vender. Pas på derude og pøjpøj ligemeget hvilken strategi i bruger. Weee18/3 2020 21:26 Weee 082957Aktie markederne vil falde i takt med stigningstallet i antal smittede/døde i US. Og på et tidspunkt kommer det store krak. Først der skal der købes op. Det lyder måske arrogant men jeg er vant til at få ret i mine forudsigelser:)18/3 2020 21:39 Bagbordsindianeren 682958Spændende! Hvilke forudsigelse har du tidligere lavet? Næste gang kan du så ikke varsko os, før markedet falder de første 30%? Det ville være super:)18/3 2020 22:10 Weee 082960Prøv at søge i debatten;)18/3 2020 22:18 Conner 682961Problemet med kriser er, at ingen ved hvornår de kommer, og ingen ved hvornår de slutter. Det nuværende fald kommer ud af det blå - sådan da, for der har været indikationer siden det første udbrud i Italien.

Nu står vi så, hvor det ene land efter det har lukket ned for grænserne, og lavet restriktioner for deres borgere. Alt sammen på baggrund af en pandemi. Vi står med en kendt årsag, så det er ikke tilnærmelsesvis lige så uvist og farligt som finanskrisen.

Nu kan man spørge sig selv, hvorfor aktiemarkedet falder så meget, når årsagen er kendt, og tidshorisonten er begrænset. Tænk alt forbrugsrelateret som restauranter, hoteller og flyselskaber som lige nu står på randen af en katastrofe. Hvad hvis frygt og krise sætter sig i de enkelte befolkningers mindset, så bliver forbruget sænket og derved en faldende indtjening.

Hvor mange procent skal man tjene på en aktie, og er de procenter der regnes med i dag i fare ved en faldende indtjening - ja. Har vi så korrigeret så det passer nu ?

Næste problem er, at når der skal lånes penge, så skal der stilles sikkerhed, og med de mange milliarder der allerede nu er forsvundet, som følge af faldende aktiekurser, så er mulighederne for at stille sikkerhed minimeret. Kan eksisterende lån refinansieres om nødvendigt - ikke nødvendigvis, og det vil give nogle problemer.
Mange virksomheder benytter sig desuden af virksomhedsobligationer, og der stiger renten, som følge af det, så minimeres den mulighed som finansieringskilde.

Det bliver altså dyrere at drive forretning, det i sig selv giver et nedsat aktivitetsniveau.

Lad mig lige vende tilbage til virksomhedsobligationerne. De handles med meget lave renter, og da visse brancher er presset, så vil mislighold komme, og er der for store tab, så er risikoen for en ny subprime. Det er lidt pessimistisk, men en mulighed.

Mit gæt, som er lige så godt som andres er, at hverdagen vender tilbage omkring sommerferien, og derfra skal vi lige stabilisere befolkningernes mindset, så om 9-12 måneder går det frem igen.

Ps. jeg sidder og skriver på en telefon, og al teksten på en linje kan ikke være på skærmen. Jeg magter ikke at læse korrektur, så er der forståelsesmæssige fejl eller blot stavefejl, så bær over med mig ????18/3 2020 22:32 Weee 082964Der er desværre noget der hedder 2. bølge.Og normalt muterer den slags virus og så kan alle blive smittet næste år igen. Det tyder desværre på at nogle mennesker er helt symptomfri og på ingen måde bliver syge - problemet er at disse personer stadigvæk smitter. Virus kan ikke stoppes og vi vil alle blive smittet på et tidspunkt. Så vi må håbe på at der sker et mirakel og vi finder en vaccine. Der kan jeg godt være optimist fordi hele verden er samlet i forsøget på at finde en kur. Problem er bare at hvis vi finder en kur vil det være en uoverskuelig og langvarig proces at producere og vaccinere folk. Hvem skal have først og hvorfor?18/3 2020 22:34 Conner 482965Pandemien er jeg overbevist om, at vi får styr på. Spørgsmålet er bare, hvor meget den påvirker realøkonomien. Som de siger time is crucial:)19/3 2020 11:41 cilmar 282987Man skal i hvert fald ikke underkende den regning der kommer bagefter, med div. hjælpepakker, det er uden tvivl nødvendige tiltag, og gode initiativer...men vi hæfter alle solidarisk.19/3 2020 10:37 NielsC 182977Jeg synes lige pt. at der er en tendens til, at de langsigtede konsoliderer deres investeringer, og på den anden side er der rigtig mange som spekulerer imod markedet.

Jeg er generelt imod at man begrænser brugen af shorts, men i det her tilfælde virker det som om, at shorts bliver brugt mod en som ligger ned, som ingen forsvarsmekanismer har tilbage. Så mit bedst bud for at markedet kan opføre sig normalt sammen med markedsøkonomien - uden at spekulanterne har får carte blanche til at styre markedet er, at enten lukker man børserne eller også begrænser man muligheden for at shorte et marked som er skudt historisk i sænk. Og grunden til at jeg har de to muligheder er i spil er, at der næsten ingen selskaber som er gået ud med nedjusteringer - alle har udelukkende suspenderet deres forventninger.

Lad mig endelig høre for og imod på shorting - for jeg synes det er interessant at høre begge syn, nu hvor jeg selv har en fod i begge lejre, men kan konstatere at situationen er helt speciel og det danner i min verden nye holdninger.19/3 2020 13:07 Weee 082994


TRÅDOVERSIGT