Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Coronavirus. Kurven knækket.


83241 Matthew 25/3 2020 06:10
Oversigt

Når jeg ser på grafer over nye tilfælde af virusinfektion (eller over nye antal døde) så er det mit indtryk at kurven allerede er knækket. Situationen er selvfølgelig aldeles forfærdelig, men jeg forstår ikke hvorfor man hele tiden vil forlænge nedlukningen af samfundet i en stadig længere periode. Jeg har læst eksperter som udtaler, at man efter påske formentlig igen vil forlænge nedlukningen, og at vi kan forvente at denne situation med alting lukket vil fortsætte i hvert fald de næste 2-3 måneder frem. Som jeg ser det fra graferne, så topper antallet af smittede med virus ud efter cirka 2 uger, hvilket mest tydeligt ses på tallene fra Kina. Det værste er vel allerede bag os. Hvad er det som gør, at udviklingen i Italien og Danmark ikke vil komme til at følge dette mønster...?

Kilder
Hele verden https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Kina https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/
Italien https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/
Danmark https://www.worldometers.info/coronavirus/country/denmark/COVID, VIRUS
25/3 2020 06:30 Weee 183242https://www.bt.dk/udland/new-york-er-en-tikkende-coronabombe Læg dertil alle andre storbyer/hovedstæder i verden = de er bare lidt bagefter.25/3 2020 06:42 Weee 183243Og de Kinesiske tal kan du slet ikke stole på - de er igang med et gigantisk projekt

https://edition.cnn.com/2020/03/24/economy/china-economy-coronavirus/index.html

I vesten svejse vi heller ikke folk inde eller lukker for strømmen. De har helt andre muligheder for social kontrol. Virksomheder for store bøder hvis der starter et nyt ubrud på deres arbejdsplads ect. = du kan slet ikke stole på de kinesiske tal.25/3 2020 07:08 cilmar 083245Wee, vi har allerede vænnet os til dødstallene rundt omkring, qua den menneskelige faktor, om vi kan lide det, eller ej, nu er det økonomierne det drejer sig om, og der har vi set bunden i denne omgang.25/3 2020 07:30 Weee 083246Vedr. den gigantiske hjælpepakke. Hvis de tal jeg har set er rigtige ( ikke bekræftet endnu) vil hver amerikaner få 1200 $ og børn 500 $ . Det hjælper som en skrædder i helvede i et samfund der lukker mere og mere ned.25/3 2020 08:17 cilmar 083248Det er jo også derfor vi er faldet 30-40% fra toppen, alt er indregnet.25/3 2020 12:05 Weee 183262Det var ikke lang tid daxen holdt fra +3% til -1% på ingen tid. Det var så den hjælpepakke....25/3 2020 12:20 cilmar 183265Sædvanligvis vil der være store udsving, det må forventes de næste par mdr, men bunden har vi fundet.25/3 2020 08:01 Kongkurs 283247Matthew - jeg har samme konklusion som dig, men problemer med DK tal er, at vi ikke ved om faldene skyldes at der testes færre eller om der reelt er færre smittede.
Derfor akn vi endnu ikke være sikre. Det kan vi først når kurven over døde vender....25/3 2020 08:35 Matthew 083250Okay, jeg indser nu at det er ændringen i de løbende dødstal som er den vigtigere indikator. Men så vidt jeg kan udlede fra graferne så tager man sorgerne lidt på forskud når de mange eksperter uforbeholdent spår at nedlukningen vil vare de næste 2-3 måneder frem. Der kan stadig ske mange flere nye udbrud, eller mutation af virussen, der kan komme bedre statistik, etc. Det hele er selvfølgelig skrækkeligt, men jeg synes stadig at eksperterne, myndighederne og de politiske beslutningstagere overreagerer. Udtalelserne skræmmer langt mere end graferne, så måske de ved noget som man endnu ikke har offentliggjort.

Her de samme tabeller for Kina, Italien, Danmark men også med den løbende udvikling i antallet af døde

https://i.ibb.co/DgnFR18/83241-ch.jpg

COVID, VIRUS
25/3 2020 09:02 Kongkurs 583252Matthew - det der skræmmer både de ansvarlige embedsmænd samt politikkerne, er det der sker i hhv. Italien, Spanien og nu USA.
10.000 vis af døde. Embesværket hos SSI og Sundhedsstyrelsen ved, at deres beredskab ikke var tilstrækkeligt, og reelt smed de håndklædet i ringen 11. marts, da man skiftede strategi, fordi det gik op for dem, at de havde mistet grebet om tingene.
Man kunne lære noget af '70ernes beredskabplaner i forhold til krig. Private køretøjer, bygninger og personel var på forhånd udpeget og beslaglagt i tilfælde af at alarmen gik.
Forsyningerne var sikret med depoter, der var både våben, medicin, brændstof, felthospitaler etc. på laget. Mødesteder var aftalt. Der var sikringsrum til stort set alle..
Der var med andre ord godt overblik over de nødvendige resourcer.
I dette tilfælde har man ikke haft styr på disse ting hverken fra Sundhedsstyrelsen eller SSI.
Derfor gik det galt. Asien var forberedt pga. de har haft udbrud af svineinfluenza og SARS, og derfor var beredskabet på plads.
DK's myndigheder har sovet tornerosesøvn og lullet sig selv ind i en falsk sikkerhed, om at det rammer nok ikke os....
Økonomi har været prioriteret frem for sund fornuft, og det at være beredt på det værste....
Det kommer nok til at ændre sig fremadrettet...25/3 2020 09:13 Kongkurs 083254Her er de aktuelle grafer. Bemærk, at man nu har pillet Færøerne og Grønland ud af tallnene, hvilket eller ville lægge ca. 130 til, og at det er tal for i går. Nye tal for DK foreligger formentlig først over middag.
Vi skal nok hen i næste uge, før end vi kan regne med tallene, da der løbende har været ændringer i metoder m.v.

COVID, VIRUS
26/3 2020 19:32 Matthew 083313Der er noget som tyder på at smitten er vendt tilbage til Hong Kong i hvert fald. Så måske vi alligevel vil være nødt til at leve isoleret og nedlukket de næste 3-4 måneder frem.

https://www.berlingske.dk/globalt/hongkong-havde-fuld-kontrol-med-coronavirus.-men-saa-saenkede-de-paraderne25/3 2020 08:45 tommycarstensen 283251Kongkurs Jer er helt enig i begge dine udsagn. At vide om kurven er knaekket mht doedsfald forudsaetter selvfoelgelig, at doedsaarsagen bliver bestemt korrekt. Der burde ikke vaere alt for mange falske negative. Hvis inkubations-tiden er 5-14 dage, og danskerne ellers overholder karantaene-paabudene, saa burde det vaere meget taet paa at toppe i Danmark. Men jeg saa billeder af en propfyldt Kastrup Lufthavn for blot nogle dage siden, saa midtpunktet er sikkert ikke i denne uge. Jeg tror dog, at det topper vaesentligt tidligere, end hvad eksperterne tror:
Eksperter: Corona-smitte ser ud til at toppe i slutningen af april
https://www.dr.dk/nyheder/indland/eksperter-corona-smitte-ser-ud-til-toppe-i-slutningen-af-april

Her min C19-side:
https://www.tommycarstensen.com/covid1925/3 2020 13:05 Matthew 183268Du er nok lidt for hurtig på aftrækkeren. Science Alert har en interessant artikel, som handler om at Coronavirus måske gør come back efter de pandemiske toppe. Altså, at vi lige nu oplever stilheden før stormen. Epidemien ser nu ud til at være aftaget i Kina, hvor den først brød ud. I de seneste dage er der stort set ikke registreret nye tilfælde af Coronavirusen i området, men alligevel er den franske epidemiolog Antoine Flahault bange for at vi ikke har set det værste endnu.

Ifølge artiklen er det nødvendigt at gå tilbage til perioden efter første verdenskrig for at forstå kompleksiteten i hvordan epidemier udvikler sig. Den Spanske Syge dræbte henved 50 millioner mennesker fordelt på tre bølger. Forklaringen på bølgerne har siden plaget forskere. Man formoder at epidemier slutter, når populationen har nået en bestemt immunitetstærskel, hvor en tilstrækkelig stor andel af befolkningen er blevet immuniseret mod virussen (enten gennem infektion eller vaccination). Om en epidemi stopper afhænger af, hvor let virussen overføres fra en inficeret til en sund person. Jo mere smitsom virussen er, desto højere skal antallet af immuniserede mennesker være for at stoppe dens fortsatte udbredelse.

Hvis en smittet person i gennemsnit inficerer mindre end en anden person, så vil spredningen gradvist aftage. Men det er ikke nødvendigvis det samme som at epidemien vil stoppe. Det er måske kun en foreløbig pause vi ser i Kina og Sydkorea lige nu. Sundhedsforanstaltninger under en epidemi er midlertidige, så derfor kan epidemien pludselig blusse op indtil den igen rammer ad-hoc immunitetstærskelen, hvilket kan tage flere måneder eller år.

https://www.sciencealert.com/what-happens-after-the-coronavirus-peaks25/3 2020 13:49 Kongkurs 083271Ja det er korrekt. Men der er mange variabler. Virus muterer hastigt, så der er flere strenge, nogle mere smitsomme end andre, områder i verdens er forskellige mht befolkningstæthed, traditioner og infrastruktur m.v....
Og jo mere dødelig som f.eks. Ebola med 40% jo mindre spredes den, da værterne jo forsvinder meds tor hast.
Vi får aldrig udryddet den virus, men kommer til at leve med den fremadrettet, ganske som med en lang række andre vira. Det er udelukkende et spørgsmål om, at få begrænset dens indflydelse. Udryddet tror jeg ikke på at den bliver.
Så det handler bare om, at få "taget toppen" og så få bare ldit gang i samfundet igen, og holde tingene på et niveau hvor det er tila t håndtere.25/3 2020 15:04 tommycarstensen 083274Matthew Tak for artikel. Ja, virus kommer til at være her i flere år. Derfor vigtigt med test og isolation. Sydkorea er det gode eksempel, hvor der dagligt kommer nye tilfælde til, men kurven er lineær og ikke eksponentiel. De har telefon-bokse, hvor man kan blive teste i løbet af syv minutter :−)

@Kongkurs Faktisk muterer virus langsomt, hvilket øger forventningerne til at finde en vaccine.25/3 2020 15:23 AJE 083275Tommy, mener du virkelig at virussen muterer langsomt...? For et par dage siden, var der skriverier om at forskere på Island har fundet 40 varianter af virussen.
https://jv.dk/artikel/forskere-finder-40-mutationer-af-coronavirus-p%C3%A5-island25/3 2020 16:04 tommycarstensen 083276AJE Nej, det er ikke min mening. Det er fakta. Jeg arbejder dog med human genetik og ikke vira, så jeg er ikke ekspert. Trevor Bedford har en god hjemmeside Nexstrain, hvor du kan følge mutationer rundt omkring i verden. Her siden med det fylogenetiske træ:
https://nextstrain.org/ncov

The coronavirus isn't mutating quickly, suggesting a vaccine would offer lasting protection
https://www.washingtonpost.com/health/the-coronavirus-isnt-mutating-quickly-suggesting-a-vaccine-would-offer-lasting-protection/2020/03/24/406522d6-6dfd-11ea-b148-e4ce3fbd85b5_story.html25/3 2020 10:01 183256I det danske marked bliver der lukket en del shorts lige i øjeblikket. Det er også en slags indikation :−)25/3 2020 16:15 Nadia6111 083278I sæsonen 2017/2018 kostede alm influenza 1.644 danskere livet. Men det var også en meget hård influenza-sæson.
hvad tror i tallet er for corona? pt 84..25/3 2020 16:29 tommycarstensen 083279Nadia6111 Ja, karantaenen og oevrige forholdsregler virker. Det er virkelig positivt, at man har undgaaet flere doedsfald.27/3 2020 09:09 Kongkurs 083329Vi er ikke ude af "skoven" endnu, men på log. skala begynder kurven at flade mere og emre ud, til trods for, at man tester flere og flere.
Det vil dig være antal indlagte eller døde kurven som afgør hvornår det er lykkedes at bremse udbredelsen.
Men det går den rigtige vej. Jer ser personligt ikke, at der er behov for at stramme restriktionerne, yderligere, og det er mit gæt, at man allerede efter påske kan begynde at linde lidt på dem, men nu får vi se.
Andre lande som UK og Sverige begyder at accelere fra os, så på digt må man se hvem der havde den rette strategi.
Sundshedsstyrelsen har klart svigtet på bredskabet, når man kan mangle bassale værne midler samt test ting så som plastbakker og pipetter. Den slags kunne have ligget på lager, men sådan noget koster jo som bekendt penge...
Kurve på DK for 26/3 vedhæftes

COVID, VIRUS
TRÅDOVERSIGT