Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

COVID-19 Which airlines are most in danger of going under


83321 tommycarstensen 27/3 2020 08:43
Oversigt

Which airlines are most in danger of going under...
https://amp.scmp.com/business/companies/article/3077210/which-airlines-are-most-danger-going-under-during-worldwide
According to Altman, scores of 1.8 or below indicate a risk of bankruptcy and scores over 3 suggest sound footing. Indebted low-cost carrier Norwegian Air Shuttle and Air France-KLM both landed below the threshold, as did American Airlines Group and SkyWest.27/3 2020 13:07 bgadk 183334Desværre kan jeg kun se data for nogle enkelte asiatiske flyselskaber i artiklen.
Under alle omstændigheder er det ikke nu man skal købe op i flyselskaber. Vi ved ikke om aktionærerne overlever i dem.

Jeg skriver aktionærerne, fordi flyselskaber skal der nok være efter krisen. Men med Staterne som ejere, hvis den nuværende udvikling fortsætter.

Hvis ikke hele bunken nationaliseres, så skal der nok komme gode tilbud på flyselskaber. Men man skal vente, også på en eventuelt "anden bølge" som kan komme til efteråret og lukke det hele ned igen.27/3 2020 16:54 tommycarstensen 183338bgadk Berkshire havde 130 milliarder dollar i kontanter. Maaske kan de yde et lille laan til de 4 fly-selskaber de er investeret i paa favorable vilkaar :-D

"Desværre kan jeg kun se data for nogle enkelte asiatiske flyselskaber i artiklen."
Jeg har auto-genereret data her:
https://www.midgardfinance.com/tabulate/airlines.htm

$LUV er et af de mindst gaeldsatte selskaber, men er ogsaa prissat derefter. Hvis jeg skulle eje et flyselskab skulle det sandsynligvis vaere Southwest eller Ryanair.28/3 2020 17:43 bgadk 083360Dine grafer de måler bare noget andet end Altman målet.
F.eks. er AF ikke særlig forgældet i din graf (Net debt/EBITDA), men siges at være sårbar i følge Altman metoden.
Resten er af graferne er voldsomt bagudskuende. Der er ingen indtægter for tiden så alt det med revenue, earnings osv. er helt væk.

Jeg tror Berkshire sidder på hænderne. Det ville være fantastisk for dem, hvis alle andre end Delta gik konkurs: Så ville de fremover have monopol i USA.
Men så let går det næppe. Statsstøtten er vedtaget i Kongressen, og så må vi se vilkårene (lån eller støtte eller penge for aktier).
Der er ret mange variabler i luften for tiden, så det er svært at se hvad selv rimeligt solide selskaber er værd.
Jeg har dog noteret mig at min favorit, Lufthansa, beder om Statsstøtte selvom de er blandt de mest velkonsoliderede. Og jeg har også noteret mig at fra politikerne i Berlin, så hedder det lån eller aktieudstedelse til Staten for støtte (hvilken med den nuværende kurs totalt vil udvande aktionærerne).

Summa Summarum... Pengene bliver på kontoen, indtil man kan se en dato for genåbning, og et kvartalsregnskab fra Lufthansa....3/12 2020 11:46 Hyst 088998Spændende om det snart bliver et kinesisk ejet selskab?4/12 2020 00:26 bgadk 189029Har du hørt at nogen skulle være interesseret?

Grundlæggende er Norwegians fremtid op til leasing selskaberne og med bankerne og obligations ejerne som har veto ret.

Hvis leasing selskaberne mener, at de fremover kan drive Norwegian på en måde, så deres fly bliver brugt på en mere rentabel måde end alternativerne, så vil de forsøge at drive selskabet. Men det kræver også at de kommer med tilstrækkelig "nye penge" til at bankerne og andre kreditorer har en motivation til at gå med og ikke kun fungere spoilere.

Jeg tror det bliver svært, men jeg ved slet ikke nok om balancen aktiver/passiver hvis man fjerner leasingselskabernes fremtidige fordringer fra regnskabet. For det er det, som grundlæggende bestemmer hvordan der her spiller sig ud.

Der der for mange aktiver i forhold til passiver, så vil leasingselskaberne ikke slippe deres kontrakter uden kompensation. Er det omvendt, så vil bankerne ikke slippe deres tilgodehavender uden at få nogen penge ud, selv hvis der kunne være en forretning i at fortsætte Norwegian med de leasede fly.
Både de fly som Norwegian selv ejer, og dem som leasing selskaberne ejer, er i øvrigt faldet kraftigt i værdi. Der er alt for mange fly i verden for tiden....

Min skepsis bygger på, at det her er meget kompliceret og der er alt for mange kreditorer til man kan lave en simpel løsning.... Bankerne kan måske også kuratoren se en mulighed for at "slette" leasing kontrakterne igennem en konkurs, og derfra et salg af aktiverne til en ny aktør.
Det vil gøre leasingselskaberne så tilstrækkelig sure, til at de måske blokerer det hele.....

Men måske lander de en løsning. Det afhænger meget af hvordan økonomien reelt er, og hvor skarpe ledelsen og kreditorernes repræsentanter reelt er.

En ting er sikkert. Aktionærerne har igen tabt alt.TRÅDOVERSIGT