Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Fordel for Agat Ejendomme


83655 tumult 6/4 2020 23:12
1
Oversigt

Umiddelbart skulle man tro at det ikke var så godt for Agat Ejendomme at der ikke blev givet tilladelse til at butiks centre igen kan åbne, men det forholder sig faktisk modsat.
Forklaringen skal findes i at disse butikker er blevet tvangslukket og derfor får 100% kompensation for alle udgifter. Butikkerne skal betale lejen for at få kompensation.

Sådan er reglerne:
https://www.jyskebank.dk/erhverv/corona/guide
Kompensation for en andel af dine faste udgifter, herunder fx husleje, renteudgifter og kontraktbundne udgifter (fx leasing).
Andelen af faste udgifter afhænger af din forventede nedgang i omsætning:
Nedgang 40 - 60 %: Kompensation 25 %
Nedgang 60 - 80 %.: Kompensation 50 %
Nedgang 80 - 100 %: Kompensation 80 %
Påbudt fuldt lukket: 100%
Ordningen dækker udgifter i perioden fra 9. marts til 9. juni 2020.

Butikkerne i Agats Centre falder ind under de lejemål der får 100% kompensation for alt.
Det er en betingelse for at få kompensation at udgifterne bliver betalt, så det bliver ikke aktuelt for Agat at give henstand med huslejen som Mette Frederiksen ellers har opfordret til.
Det gælder Agats butiks center Sillesbroen i Frederikssund, Broen i Esbjerg, og de garantier der har stillet for husleje i Køge.7/4 2020 11:40 tumult 083667Ok det kan måske godt misforstås.
En total åbning ville selvfølgelig være bedre, men
jeg mener at en delvis åbning ville være lang værre, da kompensationen derved falder drastisk.
Desuden ville Agat så ikke være sikke på at modtage lejen, da de så vil være op til den enkelte lejer om de kan eller vil betale.8/4 2020 16:16 tumult 183678Så var der rigtig gode nyheder:

https://agat.dk/wp-content/uploads/2020/04/Nr._7_%C3%..

Sælger projekt til 160 mill. kr.
Det er jo lige før det er lige så meget som hele Agat kan købes for med dagens kurs.8/4 2020 22:45 Match 183680Jeg må sige, at jeg har givet op. Agat blev ikke nogen ædelsten for mit vedkommende - ikke engang en halvædelsten.

Jeg har ganske enkelt ikke tillid til ledelsen mere, og desuden er det umuligt at vurdere, hvad konsekvenserne af lukningen af storcentrene vil betyde over en længere periode.

Såfremt de får lov til at åbne primo juni, hvad jeg tror er realistisk, vil man alligevel som investor sidde med en viden om konsekvenserne for butikkerne ved en evt. anden bølge af Covid19. Det skaber en træls usikkerhed.

Og så skal du lige huske at tilføje, at Agats andel af fortjenesten på projektet er 70%, og først i efteråret 2021 ved vi, om det er forløbet tilfredsstillende. Salget er et betinget salg!9/4 2020 12:24 Hyst 183684Nu skal projektet jo først opføres, så der er en projektrisiko, som man så hos Strædet i Køge.
Derfor tages det også først in i regnskabet i 21/22.

Ingen Agat aktier hos mig.10/4 2020 17:09 MrGfjern 283700Jeg tror bare, at man skal holde sig LANGT væk far Agat ejendomme. Se aktien de sidste 10 år. Trist og sørgelig udvikling i et gunstigt marked. De kan ikke finde ud af at tjene penge.13/4 2020 11:25 tumult 083722Kursudviklingen i Agat har ikke været opmuntrende de sidste 10 år, det har du da ganske ret i, men spørgsmålet er om ikke den, især på det sidste har fået for mange hug?
Det jeg spørger om i trådstarten er om Agat ikke vil klare sig bedre end det øvrige ejedoms marked nu hvor en stor del af deres lejere er tvangslukkede og dermed får 100 % kompensation for alle udgifter og mistet omsætning.
Alle butikker med nogenlunde sund økonomi burde kunne klare 2 måneders nedlukning med denne ordning.

Agats kurs er næsten halveret siden Corona udbrudet.
Ledelse og storaktionærer har ikke mistet tilliden, og køber stadig op og ingen af dem har solgt.
Iøvrigt er det spændende om ikke formanden Peter Thorsen igen køber 1. mill. aktier som han har gjort flere gange efter regnskab.
https://agat.dk/investor-relations/aktien/ejerskab/le..

Det nye projekt til 160 mill. er lidt usædvanligt strikket sammen, da Agat denne gang har valgt at tage en investor med.
"Projektet opføres og sælges i et partnerskab med den danske rederi- og industrikoncern Lauritzen Gruppen"
https://agat.dk/wp-content/uploads/2020/04/Nr._7_%C3%..

Det betyder nok at Agat kan gennemføre projektet uden at tage en krone op, og sikkert også får dækket deres omkostninger under byggeriet.13/4 2020 11:30 MrGfjern 083723Nej, jeg tror der er masser af yderligere hug i aktien forude. Det har det været de sidste 10 år med en boomende økonomi, så ellers tak herfra. Held og lykke med den13/4 2020 11:59 tumult 183724Det kunne være dejligt med en debat.
Er der måske nogen der har lyst til at forholde sig til noget af det jeg skriver?

Agat havde et afkast på 5% af deres ejendoms portefølje før corona krisen. Med de nylige afskrivninger på den bogførte værdi bliver afkastet nok nærmere ca. 7% når alt igen kommer op at køre, og det gør det jo på et tidspunkt.
Jeg mener at Agats lejere der er tvangslukkede har bedre chancer for at komme godt igennem end dem der ikke har fået dette påbud.13/4 2020 15:55 Hyst 183730Jeg mener ikke kursen er kommet for lav ned, der er mange forlod der stadig kan betyde yderligere tab.

Ledelsen har vurderet disse forhold, men ikke indregnet at kunne tabe forholdene i deres helhed:


Uddrag af note 25 i regnskabet:

" I forhold til salg af Strædet, Køge, udestår fortsat en afklaring af enkelte væsentlige kommercielle forhold. Ledelsen har hensat til imødegåelse af risikoen på disse forhold, men der er risiko for, at der kan komme afvigelser, og afvigelserne kan være væsentlige.
Agat Ejendomme er fra tid til anden involveret i tvister og retssager. Aktuelt er Agat Ejendomme involveret i flere tvister og voldgiftssager,
primært i relation til Strædet, Køge. Ledelsen har foretaget en vurdering af de enkelte forhold og på den baggrund foretaget reservationer til imødegåelse heraf. Uanset at ledelsen mener at have vurderet alle betydende risici, er der risiko for, at der kan komme afvigelser."

Regnskaber i byggeprojekter er kun et skøn af øjebliksbilledet - og dette skøn kan endog afvige meget har de senere år vist i andre virksomheder i DK.

Kan også lige næven at riskoen at NKN taber sagen om Fields er meget lille, men konsekvenserne ville være store for Agat.

13/4 2020 21:46 tumult 183735Før regeringen meddelte at Danmark skulle lukkes ned, og før der blev vedtaget hjælpepakker, kom Agat med denne meddelelse:

"Ledelsen har hensat yderligere DKK 40 mio. til risici på Strædet-projektet i Køge som følge af
konsekvenserne af COVID-19"

Så kom hjælpepakken jo som bekendt hvor butikkerne får 100% refusion for næsten alt når de som her er blevet tvangslukkede.
Jeg går ud fra at de 40 mill kr. er en lejegaranti som Agat har givet køberen af centeret, men nu er det jo netop en betingelse for at få hjælpen at lejerne betaler lejen, så de 40 mill. kr. bliver der ikke brug for. Måske et mindre beløb hvis enkelte svage lejere vælger helt at lukke, og derfor ikke vil bruge hjælpepakken, men slet ikke 40 mill. kr.

Du nævner sagen som Naturklagenævnet tabte i 2011 til de samvirkende købmænd, men den er vist næsten løbet ud i sandet. Agat skrev om sagen: "Uanset afgørelsen anser ledelsen fortsat risikoen (for Agat) ved denne sag som værende minimal"

Det er en gammel sag som startede helt tilbage i 2002 og jeg kan ikke rigtig se hvordan Agat skulle kunne blive draget til ansvar, for de havde jo alle tilladelser i orden. Så det er ikke dem der har gjort noget forkert.15/4 2020 11:46 tumult 183756Lidt mere om det nye projekt til 160 mill. kr. i Ålborg:

Agat kan bygge yderligere 13.000 kvm - mindst
I området ved Aalborgs østlige havnefront har Agat tidligere udviklet og solgt blandt andet domicilbyggeri til KMD, domicilbyggeri til Alfa Laval, og udviklet og solgt ejerlejligheder og lejlighedsprojekter til brugere og private investorer.

- Når det (Havnehus 2, red.) er opført, så er der stadig mulighed for at opføre minimum 13.000 kvm dernede, forklarer Robert Andersen.

I forlængelse af KMDs domicil ved Østre Havn er der således mulighed for at opføre yderligere to bygninger på hver 6.500 kvm.

- Lokalplanen er klar, så det er alene et spørgsmål et byggeri, der tager 15-18 måneder, siger Agat-direktøren.

Men da de 13.000 kvm i lokalplanen er udlagt til kontoranvendelse, skal en lejer på banen, før der bliver sat gang i byggeriet, understreger han.

Udover de to kontorbygninger er der yderligere et byggefelt ved den østlige havnefront, hvor Agat har mulighed for at opføre endnu flere kvadratmeter. Mere skal dog flaske sig, før det bliver aktuelt for udvikleren.

https://www.licitationen.dk/article/view/713430/agat_..TRÅDOVERSIGT