Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvem vil gerne have noget gratis olie?


83849 Markettimer 20/4 2020 22:05
6
Oversigt

Jeg har netop færdiggjort en engelsk video om den historiske oliesituation, der opstod i dag.

Negative priser på olie til levering nu. Det er godt nok vildt.
Se her, hvor jeg ganske kort forklarer optakten til situationen.




22/4 2020 00:36 PMPirate2 283861



Rigtig god forklaring. Jeg vil dog supplere med en forklaring om hvad en futures-kontrakt er for dem der ikke allerede ved det.

En futures-kontrakt er en kontrakt mellem to parter, som handles på en børs. Det er en aftale om at handle på et fastsat senere tidspunkt til en fastsat pris.

Futures-kontraktens sælger er for det meste en producent af råvaren der vil sikre at kunne sælge til en bestemt pris i fremtiden. Futures-kontraktens køber er for det meste en forbruger eller anden aftager af råvaren der vil sikre at kunne købe til en bestemt pris i fremtiden. Begge disse parter har stor fordel af at vide hvad deres pris i fremtiden vil være, uanset hvordan prisen kommer til at udvikle sig.

Men så er der også spekulanter i markedet. Det er folk der køber eller sælger futures fordi de mener prisen vil udvikle sig på en bestemt måde.

Det er vigtigt at huske på, at futures-kontrakten forpligter begge parter: Sælgeren er forpligtet til at sælge og levere råvaren på en bestemt dato, og køberen er forpligtet til at købe og aftage råvaren på samme dato.

Hvad der skete med WTI er, at producenterne som sædvanligt solgte futures. Og før corona-krisen var det som sædvanligt især aftagerne af WTI der købte. Men med corona-krisen så aftagerne mindre efterspørgsel efter WTI, og begyndte derfor at sælge af deres futures. Spekulanterne håbede derimod, at prisen efter de store prisfald igen ville rette sig, og købte.

Men prisen rettede sig ikke, og da vi kom tæt på dagen, hvor WTI-futuren udløb, blev spekulanterne nødt til at sælge til lave - selv negative - priser, så de ikke ville ende med at blive forpligtet til aftage olien.




TRÅDOVERSIGT