Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

tillidsindikatoren i tyskland stiger


8424 tumult 21/4 2009 13:23
Oversigt

ZEW-indikatoren for tysk økonomi viste en stigning til 13,0 i april fra minus 3,5 i marts, når der ses på den del af tillidsindikatoren, der omhandler forventningerne til fremtiden. Det var mere end ventet. Medianen af estimater fra 35 analytikere, som Bloomberg News havde spurgt gav forventning om en stigning til 2,0. Estimaterne for forventningsdelen af indikatoren spredte sig fra minus 5,0 til plus 17,0. Det er det højeste niveau for indikatoren siden juni 2007, da den var 20,3.
ZEW-indikatoren for den nuværende økonomiske situation viste derimod minus 91,6 mod minus 89,4 måneden før. Der var ventet minus 90.

Tillidsindikatoren er udarbejdet af Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) og afspejler vurderingen af Tysklands økonomiske situation blandt institutionelle investorer og økonomer.
21/4 2009 19:19 tumult 08448Det danske obligationsmarked lukkede tirsdag med kursfremgang efter en volatil handel, hvor kurserne bevægede sig frem og tilbage mellem negativt og positivt terræn. Kursnedgangen kom efter en overraskende stærk fremgang i det tyske Zew-erhvervstillidsbarometer. Investorerne vendte dog tilbage til de fastforrentede papirer, eftersom at kursfaldende på de globale aktiemarkeder for alvor tog til i styrke i løbet af eftermiddagen i takt med en række blandede regnskabspræsentationer.
Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede tirsdag 0,32 point højere i kurs 103,11 med en effektiv rente på 3,63 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35erne 0,05 point højere i kurs 91,95 med en effektiv rente på 4,90 pct.

- Vi er faldet lidt tilbage til bekymringerne for banksektoren, sagde obligationschef Mark MacQueen hos Sage Advisor Services til Bloomberg News. Det understøttede obligationsmarkederne i tirsdagens handel, bemærkede obligationschefen.

Tirsdag formiddag kom der tal for Tyskland ved Zew-erhvervstillidsbarometeret, som steg til det højeste niveau i næsten to år. Barometeret steg til 13,0 i april sammenlignet med minus 3,5 i marts. Analytikerne havde ventet en langt mindre fremgang til 2,0 i april.

- Stemningen på finansmarkederne er blevet bedre de seneste par uger end det har været meget længe, siger økonom Dominic Bryant hos BNP Paribas til Bloomberg News. Hastigheden i afmatningen af økonomien er faldet tilbage og man kan håbe på at det værste er overstået, bemærker økonomen.

Størstedelen af de amerikanske banker har mere kapital, end de har behov for, var meldingen fra den amerikanske finansminister Timothy Geithner i en direkte tale på Bloomberg TV tirsdag eftermiddag. Geithner sagde endvidere, at der er visse tegn på, at kreditmarkederne er begyndt at tø op, og indikationer på, at tilliden til systemet begynder at vende tilbage.

Den amerikanske vicechef Donald L. Kohn hos centralbanken nu ser mere positivt på økonomien. Et bedre privatforbrug, et mere stabilt boligsalg og sammensat med favorable regnskabspræsentationer fra bankerne tyder formentlig på, at den amerikanske vil vise en gradvis bedring allerede senere i år, udtalte Donald L. Kohn.

Den svenske centralbank Riksbanken sænkede tirsdag morgen renten med 50 basispoint til 0,50 pct., hvilket var på linje med analytikernes forventninger. Riksbanken sænkede samtidig skønnet for væksten i Sverige til minus 4,5 pct. i 2009 mod tidligere prognose på minus 1,6 pct. For 2010 ventes der en positiv vækst på 1,3 pct. mod tidligere forventninger om en vækst på 1,7 pct.

Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 12/32 point højere i kurs 99 20/32 med en effektiv rente på 2,79 pct. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,2991 dollar og lå dermed lidt styrket mod dollar.
TRÅDOVERSIGT