Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordics Q1 præsentation


84275 Match 16/5 2020 12:43
12
Oversigt

I torsdags offentliggjorde Bavarian Nordic deres Q1 regnskab, og de førte som bekendt til en forsigtig kursreaktion efter offentliggørelsen. Til gengæld skete der så sandelig noget i fredagens handel, og i korte øjeblikke af dagens handel nåede BN aktien kurs 200 kr.

Den høje kurs holdt ikke dagen igennem, men aktien sluttede alligevel med et plus på knap 10 kr. På Yahoo Finance ligger et transcript af torsdagens præsentation af regnskabet fra ledelsen af Bavarian Nordic, og det indeholder naturligvis mange vigtige data til forståelse af BN's videre vækst samt økonomiske guidelines.

Jeg har hæftet mig ved, at vi nok skal forvente, at de næste 3 kvartaler ikke vil vise en overskudsgrad som i Q1. Dels kommer der en række udgifter i forbindelse med opbygning af en kommerciel afdeling, der skal stå for markedsføring og salgsinitiativer for produkter fra GSK, nemlig Encepur og Rabipur.

Det ser også ud til, at den flotte ordre på foreløbig 106 mio. dollar vil blive bogført delvis i 2020 og resten i 2021. Til gengæld ligger der bekræftede ordrer på ca. 500 mio. dollar til USA, og de vil blive indtægtsført over de næste 5-6 år. Altså relativ stabilt og sikkert indtægtsgrundlag med længere tidshorisont.

Samarbejdet med AdaptVac kan få stor betydning for BN i følge CEO Paul Chaplin. Selve VLP teknologien, som man kan læse mere om på AdaptVacs website. Paul Chaplin mener, at AdaptVacs Covid19 Vaccine - efter bedste skøn - vil blive en succes og en af de virkelig effektive vacciner mod Covid19. BN forventer starte fase 1 senere i 2020 og at data vil være klar tidligt i 2021. Dejligt med den åbenlyse positive tilgang til opgaven!

Hvad angår pipelinen, er fase3 forsøget med frysetørret koppevaccine i god gænge og faktisk ved at blive afsluttet. data samles via teleinterviews og da det startede længe inden Covid19 udbruddet, er der ikke konstateret forsinkelser i processen. Offentliggørelse af data forventes senere i 2020.

Godkendelse af Ebola-vaccinen, som Janssen har indsendt til godkendelse, forventes senere i år, og for Equine Encephalitis forventes allerede resultater i Q2.

Summa summarum: Det er ikke til at vide, hvordan kursen vil udvikle sig i de kommende uger/måneder. Jeg tror, at resultatet for de sidste af årets kvartaler nok vil skuffe. Samarbejdet med Janssen må heller ikke gå galt, og her ligger både en positiv/negativ joker alt efter, hvordan udfaldet af forsøget går.
Jeg har ikke kunnet finde oplysninger om størrelsen af Milestones ved godt udfald, måske andre ved det?
Jeg beholder mine Bavarian Nordic aktier, men vil også være opmærksom på store kursudsving både op og ned. Det gør mig utryg, at en række børsmæglere tilsyneladende - manipulerer er nok et lovligt stærkt udtryk - men i hvert fald har algoritmer kørende i handelen, som ikke nødvendigvis antyder en klar kursretning - så pas på !16/5 2020 12:44 Match 784276Oh, jeg glem så lige linket til Yahoo Finance's transscript, som alle BN aktionærer bør gøre sig den ulejlighed at gennemlæse. Det er på 26 sider.

https://finance.yahoo.com/news/edited-transcript-bava..TRÅDOVERSIGT