Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

North Media - total kikset kurs!


84399 Match 26/5 2020 18:02
Oversigt

På baggrund af de seneste kursstigninger i både USA og i C25 i Danmark - og med forudsætning af, at de holder! - vil jeg igen gøre opmærksom på, at media virksomheden North Media er helt og aldeles skævt kursfastsat på Københavns fondsbørs.

Jeg har skrevet det før, og jeg gør det igen. Det er helt galt! Jeg har fulgt NM gennem en årrække, og er udmærket klar over, at distribution af trykte reklamer ikke er særligt "fancy" set med investorøjne.
MEN!

Med slutkurs en bitte smule op i dag, ender NM's børsværdi på ca. 888 mio. kr. Som nævnt ovenfor ejer NM en særdeles velpolstret portefølje af amerikanske og danske aktier, og det er kanske også et risikomoment ved investering i NM, men de gør det pokkers godt med deres investeringsstrategi. Rigtig godt faktisk, og alene april 2020 gav en kursgevinst på ca. 50,9 mio. kr. Q1 gav et tab på deres aktier på 44,8 mio. kr. så de er så rigeligt hentet hjem igen. Og maj har slet ikke været ringe!

Med hensyn til min overskrift i dette indlæg, så vil jeg lige lave det sædvanlige regnskab. Forudsat at NM ikke tjener en krone i 2020, så er den aktuelle værdi af deres aktier plus friværdien af deres ejendomme i alt 505 mio. kr. Så - alt andet lige - svarer det til 25 kr. pr. aktie. Det "rene" NM er så ca. 25 kr. værd med dagens slutkurs.

Skulle NM nu gå hen og tjene det beløb, som jeg forventer - nemlig ca. 130 mio. netto, ja så er værdien af NM og lægger vi det til de øvrige - ovennævnte værdier - så har selskabet North Media uden disse værdier en kurs ca. 19 kr. Det er helt galt. Også selv om dele af min udregning er jysk husmandsregning.

Alle disse betragtninger er selvfølgelig ikke noget værd, hvad angår kurspotentiale, såfremt større investorer og aktiekøbere ikke synes, at selskabet er noget værd.
Da ABG Sundahl vurderede en fornuftig kurs satte den (7/2) til kurs 68 kr. Den burde nærmere ligge mellem 70 kr. og 80 kr.

I øvrigt har ledelsen i North Media forbeholdt sig muligheden for senere i 2020 at udbetale et udbytte på 4 kr. pr. aktie. Det luner jo også lidt, men jeg forventer faktisk en opjustering medio juni af årsresultatet for 2020. Jeg har øget min beholdning!26/5 2020 23:10 NielsC 684401Mine tidligere svar med opdateringer om NM's værdipapirbeholdning i de forrige tråde er nok druknet lidt hen.

Jeg har tilladt mig, at udregne NM's værdipapirbeholdning efter dagens luk. Den har en værdi af ca. 438 mio. kr. - det er inklusiv Vestas som er frasolgt. Jeg har beholdt kursen af Vestas i min udregning som værende den samme siden 30/4-2020. Trist, for ellers havde det været et endnu bedre regnestykke ;−)

På den baggrund vil jeg mene, at du faktisk er lidt for konservativ hvad angår din sammenregning af NM's aktiver. Alene værdipapirerne har en værdi af ca. 24,3 kr. pr. aktie. Tæller vi udelukkende overskud af den bogførte værdi af deres ejendomme har de en værdi på ca. 125 mio. kr. eller ca. 7 kr. pr. aktie. Deres likvide midler anddrager pr. 30/3-2020 118 mio. kr. eller ca. 6,5 kr. pr. aktie.

Tilsammen er der værdier på ca. 37,8 kr. pr. aktie i selskabet. Jeg vil gerne være large, for erhvervsejendomme kan være skævt prisfastsat, så lad os trække dem helt ud. Så er der et kapitalberedskab på ca. 31 kr. pr. aktie. Efter dagens luk betaler man altså ca. 18-19 kr. for et selskab der har et overskud på over 100 mio. kr. - stabilt langt ud i fremtiden, og som udgangspunkt udbetaler et udbytte på 3-4 kr. om året pr. aktie.

Olav W. Hansen er ved at være ude af sin position. Der kan ikke være mange sjatter tilbage, og han har stået for et enormt salgspres i aktien.


Nå, min konklusion er den samme som din Match - den er skævt værdifastsat, og det kan jeg jo bare prise mig lykkelig for - for jeg er eddermanme godt positioneret i North Media.

Jeg gav for et par dage siden en fair kurs med det nuværende kapitalberedskab på kurs 80. Det vil stadig betyde, at man betaler ca. 50 kr. pr. aktie for et selskab med en earning på (langt) over 100 mio. kr. Selv under de omstændigheder ville jeg faktisk ikke afskrive virksomheden som en ganske glimrende investering.

Bonusinfo: I Q1 vil man bemærke, at selskabet inden finansielle poster havde en EBIT på 62 mio. kr., hvilket er absurd højt i forhold til deres udmelding før Covid-19. North Media har været så flinke at regne aviserne ud af EBIT-tallene for 2018 og 2019 i Q1, og gør man det og tager 2019-tallene som en rimelig rettesnor for hvad der kommer til at ske i Q2, Q3 og Q4, så vil det skabe en forventet EBIT i nærheden af 200 mio. kr. for 2020 FØR finansielle poster som pt. er oppe med ca. 40 mio. kr. fra 31/12-2019.27/5 2020 09:50 NielsC 284406I den tidligere tråd for NM spåede jeg at kursen ikke ville have en lang periode i 50'erne. Nuvel jeg ikke er spåkone, men lad os se hvor stærke mine fremtidssyn er :−)9/6 2020 10:09 NielsC 084571Jeg overvejer karriereskift til spåkone :−) :−) :−)

Min næste spådom er, at der er en opjustering på vej.27/5 2020 10:03 TheMightyStockFather 284407God gennemgang 'NielsC' - enig North Media burde vandre tilbage til kursen, inden udbruddet af Covid-19. Og med dine aktuelle beregninger også videre nordpå efter min vurdering.

Jeg læner mig - som nævnt i tidligere indlæg - lige så meget (hvis ikke mere) i spekulationer om: Opsplitning, frasalg, realisering (ejendommene) og så NM's halvpart i Lead Supply m.fl.a.

Altså en form for 'triggere' mere end de faktuelle tal, der vil synliggøre North Medias 'sande' værdier.

Men tallene taler et godt sprog. Tak!

TMSF28/5 2020 11:30 Match 484431Hej TMSF

Den 27. maj deltog CEO Kåre Wigh i et investorseminar hos ABG Sundal Collier, og her kom han med flere detaljerede oplysninger om udviklingen pt. i North Media, end man kan læse i bl.a. Q1 regnskabet.

Udover de økonomiske gevinster ved at ændre distributionen fra 2 til 1 gang om ugen i FK plus "værdien" af salget af North Media Aviser, kom han faktisk ret detaljeret ind på udviklingen i datterselskaberne, hvor især BoligPortal/BostadsPortal og BeKey er meget interessante.

BoligPortal formidlede 100.000 lejearrangementer i 2019 og antallet af oplistede lejeboliger steg med 25% i Q1 2020. Samtidig steg antallet af besøgende på sitet med 26% alene i Q1 2020. Fra marts 2020 kan man se digitaliserede visninger af boligerne på BoligPortal.

Et andet interessant datterselskab er BeKey, som ellers ikke har været nogen guldgrube. Men i Q1 vækstede omsætningen med 21% og har nu 33000 unikke brugere. BeKey gør det muligt for f.eks. hjemmeplejen at komme ind af låste døre. Et smart app-system gør det muligt, når det er installeret på ringeren i en ejendom.

BeKey er et selskab, der i den grad kan skaleres op, og med væksten i bl.a. selskaber som Nemlig.com, er jeg overbevist om, at der her ligger store muligheder inklusive udenlandske tiltag.

Forsøgssamarbejdet med Deutsche Post er ikke umiddelbart et spændende ny forretningsområde, fortæller CEO. FK Distribution har mange udenlandske gæster på besøg, og de kommer primært, fordi de vil studere effektiviteten i pakning og distribution af trykte reklamesager.

Deutsche Post er således kun interesseret i pakkefunktionen og ikke i evt. distribution i Tyskland, og et samarbejde vil kræve en del investeringer. Så det bliver næppe noget, der får større betydning for NM.

Alt i alt får man et særdeles godt indtryk - hvis man ikke havde det i forvejen - af virksomheden North Media. Nu må vi se, om kursudviklingen belønner virksomhedens aktiviteter og vækst.

Her kommer linket til interview med Kåre Wigh - han er på ca. 5 timer inde i præsentationerne:
29/5 2020 11:43 TheMightyStockFather 084455Interessant North Media-videopræsentation, Match! Tak! Den kendte jeg ikke - og flere af de gennemgåede emner var jeg heller ikke bekendt med. I øvrigt fin gennemgang af Kåre Wigh, synes jeg.

Han forklarer, hvad de laver: Vi skaffer kunder til vores kunder ... og al fokus på meget stor volume i alle deres forretninger.
NM arbejder med små marginer, men ganget med stor volume, så bliver den slags bliver til penge. Og i North Media. Punktum.

Interessante pluk:

- Hele deres filosofi med lang horisont og engagement forklares fint.

Den ændrer lidt på min antagelse, at koncernen var igang med en supertuning til opsplitning og salg. Men spændende år, kan ligge lige fremme. Omvendt har man jo aktuelt set, at NM skiller sig af med divisioner/ben, når tilbuddet er der.


- NM satser ikke på noget kortsigtet heller ikke i værdipapirer.

- Uafhængighed/Fleksibilitet via det store kapitalberedskab.
- Fortsat optimering i FK Distribution og OFir

- Vækstfokus i Lead Supply, FK Digital, BoligPortal og BeKey.

- BoligPortal 'tilbyder' årligt flere boliger end mæglerbranchen tilsammen.

- Dayli.dk havde jeg aldrig hørt om, også spritny, men alligevel ...


Virkelig en virksomhed der er i fuld gang med at transformere sig til en slags 'logistik'-virksomhed (kan man ikke kalde den det).

Rigtigt spændende og tak for at dele videoen.

God pinse!

TMSFTRÅDOVERSIGT