Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Lidt betragtninger......


8579 mobe 23/4 2009 00:45
15
Oversigt

Mit indlæg omkring Vestas igår talte vel sit tydelige sprog om at jeg ikke er særlig TA kyndig. Jeg holdte Vestas, og køm hæderligt ud. I dag hoppede jeg så på Carlsberg i 254 for efterfølgende at konstatere et markant fald. Heldigvis, for mig, startede US positivt ud og jeg blev liggende indtil 21.45 hvor jeg solgte med skindet på næsen.

Hvor vil jeg så hen med det? Jo, det her minder mig om februar hvor jeg konstant blev "rundbarberet" af positive takter fra US der så ændrede sig radikalt i de "døende" minutter. Lært af erfaring vil jeg nu placere mig på sidelinien og se tiden lidt an. Markedet har, for mig at se, svært ved at finde en retning og jeg er ikke dygtig nok til at gennemskue de "gode" køb. Jeg vil derfor afvente situationen lidt.

Mine handler sker ofte ud fra "sund fornuft" (den kan så diskuteres) og det jeg oplever i min hverdag.

I den finansielle sektor lige pt. må jeg indrømme at jeg oplever en spirende optimisme fra såvel ansatte, samarbejdspartnere og ikke mindst kunderne. Der er mange boligfinansieringer igang, der er kommet gang i finansiering af billån og diverse forbrugslån. Vi har fået ry for at være tilbageholdende, jeg vil nu mene at vi blot er blevet mere påpasselige.

Der er ingen tvivl om at antallet af restancer er steget, men jeg oplever at der er ved at være sat en "prop i hullet". Antallet af kunder der henvender sig på baggrund af arbejdsløshed er (midlertidigt?) stoppet og mange har revurderet deres økonomi. Ingen tvivl om at den lave rente har reddet mange, men det er som sådan også ok hvis det ikke udelukkende baseres på det og/eller fremtiden tegner positiv.

Så for mig at se, er der "lys for enden" og jeg mener ikke at det er et godstog der er på vej mod os.

Rent regnskabsmæssigt må jeg konstatere at vores Q1 ikke er lige så godt som sidste år, men det havde ingen vel forventet. Dog vil jeg påpege at det er ganske fornuftigt og meget kan henføres til hensættelser.

Jeg er blevet ganske positiv på fremtiden med det jeg oplever i hverdagen. Men aktie markedet kan jeg ikke blive klog på lige nu og så er det nok bedst at sætte sig på sidelinien som tilskuer.

Håber ikke at I opfatter ovenstående som "spam" af debatten. Jeg havde udelukkende lyst til at komme med mine tanker og håber på nogle betragtninger om såvel aktiemarkedet som jeres hverdag.

venligst

mobe23/4 2009 00:49 stengård 08580tak for tankerne og indlægget...

stengård23/4 2009 01:06 faurschou 08585Aktiemarkedet for tiden synes jeg heller ikke er til at blive rigtig klog på. Jeg benytter mig af "sund fornuft" (selvom sundheden nogle gange er så som så) FA og så prøver jeg at købe/sælge efter TA. Men jeg er ikke god nok til TA for tiden, jeg får i hvert fald en del falske breaks af mine trendlinier og købs/salgssignalerne flekser med hinanden, så jeg turer ind og ud af de aktier, jeg følger, som en groggy bokser, der ikke helt ved hvor mange omgange der er tilbage.

Jeg er ikke en gang enig med mig selv om S&P500 skal ned og teste 666 igen. Det er ikke sådan at jeg har tab, men mange af gevinsterne får jeg ikke rigtig fat i.23/4 2009 01:11 CHjort 08586Det er såmæn' ikke alle de gevinster man gå glip af, som gør ondt. Men alle de tab man ikke ville ha' haft.

Gruble, gruble...

Fint indspark, mobe23/4 2009 01:14 mobe 08587Jeg har det, som du kan læse, på fuldstændig samme måde. ÅTD er jeg også i plus, så mit indlæg er bestemt ikke for at "pive". Jeg er blevet od til at hoppe ud og tage tabet inden det bliver større - det har bestemt gavnet mig. Det modsatte har så også gjort sig gældende, hvor jeg er tilfreds med en mindre gevinst fremfor at blive "grådig".

Der hvor det går galt for mig er at jeg ikke rigtig når at komme rettidigt med på vognen og når retningen pludselig ændrer sig så markant som vi eks. så i US her til aften. For mig er det panik før lukke tid og det game behersker jeg ikke må jeg erkende.

Hvor S&P havner henne er svært at spå om, men jeg har da et håb om at 800 kan agere bund. Jeg har snart svært ved at se hvad der skal kunne trække hele læsset ned igen til tidligere tiders bunde. Udfordringen er blot, at når man først går i krig på WWW så kan man jo finde argumenter for såvel ATH som ATL.

venligst

mobe23/4 2009 01:26 JCBN 08588Godt indlæg mobe.

Lyder meget ligesom jeg har det.
Vælger også at stå og kigge på... :)TRÅDOVERSIGT