Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Teknisk analyse af guld


86066 Limedump 21/8 2020 16:38
Oversigt

Her er en teknisk analyse af guld.




21/8 2020 19:15 PMPirate2 486069



Da jeg kender lidt til guld vil jeg lige knytte et par kommentarer til denne ellers udmærkede video:

Det er værd at huske på, at guld for det meste prismæssigt opfører sig mere som en valuta end en råvare. Derfor kan man ved analyse hente yderligere information ved at analysere i forskellige valutaer. Selv kigger jeg på guldprisen i USD, EUR og GBP.

Det er min erfaring at guld i starten af alvorlig finansiel uro falder sammen med f.eks. aktier. Du nævnte her i foråret som et eksempel, men det samme kan ses ved finanskrisen. Jeg tror dette skyldes den høje grad af finansiel gearing ved investeringer. Her plejer guld dog at genvinde det tabte hurtigere end f.eks. aktierne, nok fordi det anses for en sikker havn.

Det kunne også være værd at nævne et par af de væsentlige årsager til at guldet er steget på det sidste. En væsentlig årsag er negative renter, og jeg har det seneste års tid set en del danskere der har placeret en del af deres kapital i guld for at undgå at betale negative renter. Og den store stigning i guldprisen i USD skyldes i høj grad en svækkelse af USD, hvad der er forståeligt når man tænker på at FEDs balance i løbet af i år forventes at blive fordoblet (ie. der trykkes mange nye USD ud af den blå luft, så pengemængden M0 forventes at blive fordoblet).

For guld skal man huske på, at det ikke giver et afkast i sig selv. Det eneste man kan være sikker på er, at der er omkostninger. Dog kan man tjene på det hvis kursen stiger (eller hvis man tør shorte og kursen falder).

Selv har jeg i en årrække brugt guld som et alternativ til obligationer til at mindske volatiliteten i min formue, og jeg har omkring 10 procent af min formue investeret i guld.

Det er også værd at overveje de forskellige muligheder man som investor eller spekulant har for at blive eksponeret overfor guldprisen:

Man kan købe certifikater. Men det kan jeg ikke anbefale, da certifikater efter min mening især er designet til at tjene penge på folk der ikke forstår hvordan de fungerer. Specielt gearede og bear certifikater skal man passe på med, da de over tid mister værdi i forhold til det underliggende aktiv, specielt når der er stor volatilitet i det underliggende aktiv. Og man skal passe særligt på med højt gearede certifikater når guldprisen er så volatil som den er i øjeblikket, for så risikerer man at miste hele sin investering. Desuden har man ved certifikaterne en modpartsrisiko i form af certifikatudstederen.

Man kan også købe en guld-baseret ETF. Her er der også omkostninger til administration af fonden, ligesom man har en modpartsrisiko i form af fonden.

Alternativt kan man investere i futures, hvis man har adgang til disse markeder. Det er en forholdsvis nem måde at få en gearet eksponering mod guldprisen. Her skal man dog huske på, at margin-kravene som regel stiger når volatiliteten stiger. Her har man løbende omkostninger til roll-over af kontrakterne, med mindre man er helt kortsigtet. Og her har man to gange modpartsrisiko: For det første ved den mægler man bruger (google MF Global for et eksempel), og for det andet ved den børs futures handles på.

Problemet med modpartsrisikoen er at guld især brillierer ved alvorlig uro i finansmarkederne. Men ved en sådan alvorlig uro øges risikoen for at en modpart går konkurs, så man mister sin investering i guld.

Men guld er et af de få aktiver man kan investere i helt uden modpartsrisiko.

Et eksempel er investering i f.eks. guldmønter eller guldbarrer. Det kan jeg ikke anbefale, da spreads er alt for store. Desuden skal man være opmærksom på, at de normale forsikringer man har i en husstand ikke dækker guldmønter og guldbarrer, og at en særlig forsikring her er temmelig dyr.

Selv har jeg valgt et andet alternativ, som er langt billigere: En ugearet investering i fysisk guld jeg direkte (via mit fuldt ejede holdingselskab) ejer. Guldet her er på LBMA Good Delivery form, og ligger i LBMA-godkendte boksanlæg rundt om i verden. Det betyder, at der er ultralikvide markeder for det med lave spreads. Og det betyder også, at omkostningerne til opbevaring og forsikring af guldet er lave (jeg betaler selv 0,12 procent af værdien af mit guld om året for opbevaring og forsikring af guldet).

Her bruger jeg BullionVault som platform for handel, da man her kan handle i likvide markeder i mængder fra 1 gram og opefter i en række forskellige valutaer.

Jeg har her implementeret algoritmisk handel, hvor jeg konstant satser en lille del af min guldbeholdning. Jeg spekulerer ikke i om prisen går op eller ned, men sælger over spot og køber under spot. Det giver en fin lille merindtægt, som mere end dækker mine omkostninger til opbevaring og forsikring af guldet.

Hvis andre her er interesseret i at prøve BullionVault vil jeg gøre opmærksom på, at det er gratis at oprette en konto. Så får man et par gram sølv og lidt valuta foræret, så man kan afprøve platformen inden man evt. sender penge til dem. Hvis man ender med at sende penge til dem kan man beholde det man fik på kontoen. Hvis andre her opretter en konto hos BullionVault må de gerne angive at være henvist af RTUE3PVC, da jeg så får henvisningsprovision.



TRÅDOVERSIGT