Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

HANSA BIOPHARMA - En ny GENMAB er født


86321 Havneholmen 27/8 2020 22:36
Oversigt


1. Puslespil til 100 mia. kr. <
Måske er det lidt for nemt først at sammenligne med Veloxis i April for så efterfølgende at sammenligne med GENMAB her i August men ikke desto mindre er verden nu en noget anden for selskabet i dag end den var i foråret.
Jeg har tidligere sammenlignet med Veloxis med baggrund i Hansas arbejde med transplantation hvor vi senest fik CHMP anbefalingen i slutningen af juni måned og nu har fået godkendelsen af EMA. Nu er døren åbnet til et potentielt multi-mia salg alene for nyreindikationen i EU. Potentielt nogle tusinder patienter pr år x ca. 1-1,5 mio. kr. i behandlingspris.
Det er noget af en omvæltning Hansa har været inde de sidste par måneder. Her tænker jeg hverken på kursudviklingen eller godkendelsen af Imlifidase til svært sensitive patienter i EU indenfor nyretransplantionen, i stedet tænker jeg på de Genterapi data som blev præsenteret kort tid efter jeg skrev og som kun 3 måneder efter har mundet ud i en partneraftale med Sarepta som har sat sig på 2 indikationer indenfor Genterapi. For hold da op en aftale de har indgået. Hansa vil udover 3 mia kroner i milepælsbetalinger også modtage 100% af salget af Imlifidase (1-1,5 mio kroner pr. behandling), samt ca. 10 % af Sareptas salg indenfor Genterapi hvor Imlifidase skal bruges for at fjerne problemet med NABS indenfor de 2 indikationer Duchenne og Limb-Girdle.

De flotte data som blev præsenteret i maj
(https://www.genengnews.com/news/aav-based-gene-therapy-boosted-by-curbed-immune-response/?fbclid=IwAR10GRWeH5RcsRb6g2nJ5t0oeoWwuzFrE0u1UPZLzBWpynncyB1-GFrQJ-0) har fået diverse store pharmaselskaber til at vende snuden med Hansa. Det hele drejser sig om problematikken med NABS i genterapi (Natural Antibodys) hvor patientens immunforsvar ikke tillader genterapien og det er et stort problem for så kan patienten ikke få behandlingen og blive helbredt. Det er værd at bemærke at der er et hav af andre indikationer som har dette problem med NABS (nogle vil mene at der er op mod 100 indikationer hvor Imlifidase kan være relevant). Aftalen omfatter Duchenne og Limb-Girdle hvor der er ca. 10-15% af patienterne som har problemer med NABS men der er faktisk indikationer hvor der er problemer hos patienterne i op til 70% af tilfældene.
Hvis vi leger med tanken at der blandt disse 100 indikationer er 10-20% som ser en idé at lave samme aftale som med Sarepta og på samme vilkår så kan det potentielt indbringe 15-30 mia kroner alene i milepælsbetalinger til Hansa samt endnu mere salg af Imlifidase og del i flere salg af genterapier. Genterapier koster let op mod 10-15 mio kroner for en behandling og hvis vi anslår at procentsatsen i gennemsnit er 10% er det potentialt flere mia. kroner i royalty oveni. Derfor synes jeg ikke længere en sammenligning med Veloxis er relevant nu hvor døren til Genterapi har åbnet sig hvor indtægterne potentielt langt vil overstige og mere minde om de indtægtsmuligheder GENMAB har. CEO Søren Tultrup har også i artikel været ude og sammenligne Hansas muligheder med BIogen og Alexion som begge er over 100 mia. kroner værd. Hansa er pt. lidt over 8 mia dk værd. https://finans.dk/erhverv/ECE12272742/dansker-og-tidligere-lundbecktopfolk-vil-traekke-svensk-kursraket-til-den-globale-elite/?ctxref=ext2. Overblikket
First generation antibody-cleaving enzyme technology
Transplantation & AMR (potentielt årligt salg: 10-20 mia. kroner)
Imlifidase har til formål at hjælpe de patienter som er særligt sensitive og som derfor har svært ved at blive transplanteret grundet blandt andet højt cPRA niveau som kan skyldes graviditet, blodtransfusion eller tidligere transplantation. Et cPRA niveau på eks. 99% betyder at der er 99% chance for at du får et dårligt match på et nyt organ og det er skidt for så kan du sjældent finde et match hvis ikke aldrig og i flere tilfælde dø på ventelisten. Hansa taler selv om et potentiale med Imlifidase hos særligt sensitive patienter som udgør ca. 10-15% af nyretransplantionpatienterne. For at sætte det lidt i perspektiv er der årligt ca. 20.000 patienter nyrepatienter i både Europa og USA (stiger år for år). De fleste analytikere har beregnet en behandlingspris i niveauet 150.000-400.000 USD eller ca. 1-3 mio kr. Hvis vi tager udgangspunkt i 10-15% af de 40.000 patienter svarer det til ca. 4000-6000 patienter årligt x 1-1,5 mio. kr.= Ca. 4 - 9 mia. kr. i årlig omsætning for Imlifdase/Hansa alene i nyreindikationen.
Derudover kunne det tænkes at flere end de 10%-15% ville have gavn af Imlifidase da ca. 30% af det totale marked er væsentligt sensitive + der er ca. 12000 patienter (opgørelse i 2018) som har et cPRA niveau på 80% eller over som står på ventelisten, altså 80% af gangene hvor organet er et dårligt match. Mange af disse har formentlig været på venteliste i mange år og for Hansas vedkommende kunne man håbe på en Boluseffekt med ekstra patienter de første par år på den baggrund ved godkendelse omend Hansa siger det vigtigste i starten er at hospitalerne får god erfaring med brugen af Imlifidase inden det helt store salg går i gang.

Lig dertil indtægt evt. fra salg i andre organer for særlig sensitive patienter i blandt hjerte og lunge indikationer såvel som amr til disse 2. En overset indikation er Knoglemarv som potentielt kan give samme indtægt som nyreindikation.

AMR rammer desværre 10-15% af de nyretransplanterede som gør at de mister nyren og skal tilbage i Dialyse. Der er desværre ej heller nogen gode behandlingsmuligheder i denne indikation og her kommer Imlifidase ind i billedet. Ligesom med godkendelsen på baggrund af fase 2 for sensitive patienter i nyretransplantation kunne man derfor håbe på en godkendelse her ved gode data som evt. kommer i 2022 og måske kan begynde salget allerede i 2023
Personligt tror jeg at AMR kan gå rigtigt stærkt nu hvor vi har fået den første godkendelse indenfor transplantation. Der er ingen godkendte behandlingsmuligheder i AMR pt. og det er et stort problem at 10-15% mister deres graft i en akut situation kort tid efter transplantation. Hansa vil potentielt kunne stoppe dette akute angreb med imlifidase. Det er mange nyrer der kan reddes og hele processen med at få disse patienter tilbage på venteliste er jo ikke godt for noget som helst.
Genterapi (potentielt årligt salg: 10-20 mia. kroner + 15-30 mia. kroner i milepælsbetalinger)
Alene for Duchenne og Limb-Girdle som Hansa har indgået partnerskab omkring udgør ca. 30-40 tusinde patienter årligt hvoraf 10-15% har problemer med NABS hvor Imlifidase skal bruges. Som nævnt er der et hav af andre indikationer og mit bud vil være at Hansa vil lave en god håndfuld partnerskaber.

Auto imune sygdomme (potentielt årligt salg: 10 mia. kroner)
Anti-GBM
Det må være lige opover ift. at vi får data fra dette studie. Det er ikke verdens største studie og der er i forvejen behandlingsmuligheder. Anti-GBM er en slags "validerings" indikation udenfor transplantation. For lykkes Hansa her er der god grund til at tro de kan lykkes i mange andre indikationer udenfor transplantation med et clear mode of action. Anti-GBM er jo en ultra-rare indikation med 1,5 patient ud af en million så ikke specielt attraktiv fra et markedssynspunkt men intereressant fra teknologi og bredde perspektiv.
Herudover er der allerede en standard of care bestående af plasmapheresis, steroids og cyclophosphamide. (Hansa tester på toppen af dette) så er data gode skal det formentlig igennem fase 3 først.

GBS - guillain barre syndrome
I 2018 tildelte FDA Orphan Drug til imlifidase til behandling af GBS
Denne indikation er den største indikation som Hansa har studier i gang i da der årligt er ca. 11000 patienter som behøver behandling. Man er i gang med fase 2 men da der er allerede godkendte behandlinger vil det formentlig kræve fase 3 data førend det evt. kan godkendes.
Flere undersøgelser viser, at COVID-19-patienter kan udvikle Guillain-Barré-syndrom (GBS). Datagrundlaget er stadig lille og det er også early days for Hansa i GBS, men perspektivrigt ift. en mulig regulatorisk accellerering.

Cancer
Hansas Imlifidase har på et tidligt stadie vidst gode data i behandling med Rituximab men jeg synes det er for tidligt at tale om indtægtsmuligheder.

New Enzymes for repeat dosing "NiceR"
Nogle har sikkert allerede studeret investormaterialet (se illustration) her tænker jeg på det indication universe der er. Idag kan Hansa/imlifdase kun adressere akute angreb fra immunforsvaret ved at slå IgG antistofferne ned indenfor 2 timer. De akutte sygdomme udgør dog kun 10-20% da relapses dvs tilbagevendende sygdomme giver flares som Hansa potentielt kan slå ned med næste generation "NiceR" Det er den teknologi der muliggør en unik platform og kan flytte dem in på FcRN området med en potentielt langt mere effektiv teknologi. Det er formentlig det som mange større investorer venter på.
Også her er der potentiale i indikationerner Transplantation, Auto immune sygdomme, Genterapi samt Cancer.3. Hansa Biopharma VS GENMAB
Det er interessant at sammenligne indtægtspotentialet for de 2 selskaber, specielt når Genmab har været en af de helt store vindere som blandt andet skyldes salget af Darzalex har været en vigtig faktor for at få Genmabs markedsværdi op i høj flyvehøjde. Alle taler om Darzalex, man kan vel næsten ikke stoppe en på gaden uden at de ved hvad det er efterhånden. Diverse finanshuse spår et topsalg for Darzalex på ca. 10 mia $ hvoraf Genmab får ca. 15 % af salget op til 3 mia og 20% alt over dette, så vidt jeg har kunnet læse mig frem til. Hvis vi tager udgangspunkt i Darzalex når topsalgsestimatet på 10 mia dollars så svarer det til at Genmab vil få 450 mio $ af de op til 3 mia dollars og 1,4 mia dollars fra 3 til 10 mia dollar= alt i alt 1,85 mia dollar. Derudover har Genmab en pipeline der er til at føle på hvor de senest har lavet partnerskab med Abbvie med upfront betaling på 5 mia kroner.
Hvis vi tager udgangspunkt i nedenstående så ligger der alene i første generation en mulig årlig indtægt på 30-50 mia. kroner for Hansa Biopharma.
- Transplantation & AMR (potentielt årligt salg: 10-20 mia. kroner)
- Auto imune sygdomme (potentielt salg: 10 mia. kroner)
- Genterapi (potentielt 10-20 mia. kroner + 15-30 mia. kroner i milepælsbetalinger)
- Cancer?
- New Enzymes for repeat dosing "NiceR" herunder transplantation, auto immune sygdome, genterapi og cancer?
4. Regnestykket
En beregning med udgangspunkt i ovenstående kunne se således ud:
Ved en årlig indtægt på 30 mia. kroner samt 25% i overskud og P/E på 13,245= 30mia kr. / 4(25% overskud) x 13,245 P/E= 99.3375 mia. kr. (137,91 mia. sek.) / 45 mio aktier= kurs ca. 3064 kr. (ca. x 11 fra nuværende kurs)
Det spændende er så om Hansa også får succes med næste generation. Se illustration.5. Mulige begivenheder
Q3 2020 Partneraftale GENTERAPI MED SAREPTA
Q3 2020 GODKENDELSE AF IMLIFIDASE I EU
Q3 2020 FASE 2 DATA ANTI-GBM
Q1 2021 PARTNERAFTALE GENTERAPI?
Q1 OPSTART AF NEW ENZYMES FOR REPEAT DOSING "NiceR"
Q3 2021 PARTNERAFTALE GENTERAPI?
Q1 2022 PARTNERAFTALE GENTERAPI?
Q3 2022 PARTNERAFTALE GENTERAPI?
H2 2022 FASE 2 DATA AMR
H2 2022 FASE 3 DATA IMLIFIDASE NYRETRANSPLANTATION USA
H2 2022 FASE 2 DATA GBS
H2 2023 GODKENDELSE AF IMLIFDASE I USA NYRETRANSPLANTATION
H1 2024 PARTNERAFTALE IMLIFIDASE TRANSPLANTATION OG AUTO IMMUNE SYGDOME I ASIEN?
H3 2024 PARTNERAFTALE IMLIFIDASE TRANSPLANTATION OG AUTO IMMUNE SYGDOME I MENA?
H1 2025 PARTNERAFTALE IMLIFIDASE TRANSPLANTATION OG AUTO IMMUNE SYGDOME I SYDAMERIKA?6. Opkøbskandidat
Med baggrund i de flotte data vi har set i genterapi såvel som Hansas arbejde med transplantation ville Norvartis være et godt bud hvis og såfremt en køber skulle melde sig på banen. Nogle husker måske at Norvartis har Iscalimab som skal udfordre Tacrolimus produkter herunder Veloxis Envarsus såvel som at de er længst fremme hvad angår genterapi med deres Zolgensma.7. Metafor
Forestil dig 2 storbyer (første og anden generations enzymer ) med 4 hoteller i hver by ( 1. Transplantation, 2. Auto immune sygdomme, 3. Genterapi og 4. Cancer). CEO Søren Tulstrup står nu nede i lobbyen på et af hotellerne i den første by og har netop fået lov til at lukke gæsterne ind. Han vil dog gerne sikre sig at alle gæster får den rette suite (langsomt optag) således at de får en god oplevelse (Dette er et paradigme skifte indenfor transplantation så Hansa skal sikre at klinikker og transplantationskiruger til fulde forstår protokollen og anvendelse af imlifidase og dermed får en positiv oplevelse med produktet)8. Summasumarum
Hvis Hansa Biopharma får succes med at udnytte noget af det puslespil de har gang i så vil en omsætning på 30 mia. kroner være inde for rækkevidde imo. Hvis de så værdisættes med en p/e til halvdelen af hvad gennemsnittet er for sundhedspleje og laver overskud på 25% så kan man udfra ovenstående regnestykket få en kurs på ca. 3064 kr.
Jeg forudser lidt i blinde da det ligger år ude i fremtiden men mit langsigtede mål med aktiekursen er dog en kursværdi omkring 1000kr omregnet til markedsværdi på omkring 30 mia. kr. indenfor 3-5 år og 100 mia. kr. indenfor 7-10 år.9. Disclaimer
Jeg er hverken læge eller mangeårig proinvestor, så ovenstående er blot min egen forståelse af casen og skal ikke ses som en købsanbefaling. Husk det kun er dig selv der har ansvaret for om du vil investere. Jeg ejer aktier i Hansa Biopharma.

hansa, HNSA.ST, HMED.ST
28/8 2020 00:33 tommycarstensen 1186322Havneholmen Jeg markerer lige med det nye symbol $HNSA.ST, saa fremtidige "generationer" ogsaa kan finde dit indlaeg.

Den her pressemeddelelse kan godt taale at blive delt to gange, selv om Helge allerede har delt den:

The EU Commission grants conditional approval for IdefirixTM (imlifidase) in highly sensitized kidney transplant patients in the European Union
https://www.prnewswire.com/news-releases/the-eu-commission-grants-conditional-approval-for-idefirixtm-imlifidase-in-highly-sensitized-kidney-transplant-patients-in-the-european-union-301119132.html
The conditional approval by the European Commission serves as a landmark milestone for Hansa Biopharma, as IdefirixTM (imlifidase) will be the Company's first approved drug and will transform Hansa Biopharma into a commercial stage biopharmaceutical company28/8 2020 14:19 Aps invest 386333Spændende perspektiver og godt indlæg....undrer mig dog over,
hvorfor der bliver læsset så mange aktier ud de sidste par dage....nogen må se noget andet end vi gør. Jeg holder mine og ser om fornuften ikke snart indfinder sig....Hansa står stærkere end nogensinde, og har masser af cash fra sidste emission i 250.28/8 2020 14:55 koden 386335Hældt aktier ud ligner noget jeg har set i genmab.. men de bliver altid taget ind igen bare i større mængder :−)28/8 2020 15:06 Aps invest 286336Ja, mon ikke de kommer tilbage igen. Meget ulogisk at sælge ud når Hansa står så meget stærkere end de nogensinde har gjort. Jeg står ihvertfald klar til at samle lidt mere op, når udsalget er slut.28/8 2020 15:20 Aps invest 386337Nogen var villige til at købe NYE aktier til 250 og nogen var villige til at overtage EKSISTERENDE aktier til 240, og alligevel roder vi rundt i 225....Jeg kan simpelthen ikke se logikken :) Men det er så ikke første gang :)28/8 2020 16:13 koden 386340dete r ikke mange uger siden den var i 100. Er det ikke meget normalt der bliver taget gevinst?28/8 2020 16:25 Aps invest 286341Man kan tage gevinst på mange måder :) Det her ligner vist mere noget med at ryste træet :) God weekend :)28/8 2020 21:38 Optimistus 386346Fedt, at man endelig fik mulighed for at supplere op i Hansa efter 3 trins raketten fra 25/6 - 7/7, hvor man blev efterladt på perronen uden mulighed for at nå at fylde på inden toget var kørt.
Tror også hvis nye investorer laver deres hjemmearbejde, de vil kunne se at dette er en enenestående chance for at komme med på toget til noget stort.29/8 2020 01:23 tommycarstensen 286348Jeg kan ikke poste mit indlaeg. Jeg ville blot spoerge, hvilke forventninger der er til peak sales. Her den tekst, som jeg ikke kan poste:
https://docs.google.com/document/d/1ZdObgXl_nklGj1t7daWlyHywVBWGsiyZbCLKZBCh-60/3/9 2020 13:50 SwingSun 086486jeg har købt et frimærke idag....så må vi håbe du får ret. :−)3/9 2020 14:46 koden 086489jeg købte godt ind i går og det så også godt ud i morges. men nu er den faldet tilbage til min købskurs igen.
Må sige træet blev rystet som nævnt længere oppe :−)3/9 2020 18:32 SwingSun 086499jeg har ikke læst hele casen igennem må jeg indrømme. Den lungetranplantation riget lige har foretaget hvor de disabler immunrejection, har muligvis ikke noget at gøre med kursfaldet.Jeg mangler dog info. hvad var det præcis de gjorde på riget på hende der fik 2 nye lunger? det var for kort tid siden i TVA. jeg mangler stadig en del klaring på det hele. nogen der kan hjælpe? er hendes transplant virkelig uden medicin anti afstødning?3/9 2020 18:43 koden 086500jeg er lidt blank omkring det du skriver... har det noget med HANSA at gøre?3/9 2020 19:02 Makingmoney 186501Kode, ja. På sigt er det meningen at Imlfidase skal forsøges brugt til andre transplantationer end nyre. Det vil bringe markedet op i helt uanede højder, hvis det virker der også. Det swing skriver om kan måske true det marked. Jeg har ikke set udsendelsen skal siges3/9 2020 19:52 SwingSun 086502ja jeg er stadig blank på hvad det ville sige præcist, om der en permanent anti frastødning. De disablede hendes rejection system fuldstændigt under operationen , hun havde 10% kapacitet tilbage og render rundt derhjemme nu, med 2 helt friske lunger, og så totalt frisk ud. Det store spørgsmål er om det er permanent antirejection jeg forsøger lige at finde selve nyheden. Jeg hæftede mig ved at kursen dalede cirka på samme tidspunkt. Et andet ? er redeye hvem er de præcist. :−) og hvad lever de af? tja jeg må rundt og søge info. tak for svar.3/9 2020 19:56 SwingSun 086503yes jeg fandt det...det er ikke en permanent antifrastødning men den er ikke fra hansa, https://www.rigshospitalet.dk/presse-og-nyt/nyheder/nyheder/Sider/2020/august/dorte-fik-nye-lunger-mod-alle-odds.aspx

lad mig høre hvad i synes. :−)4/9 2020 06:52 TOPspiller 086508Ser ud til metoden kun vil blive brugt når det er meget svært at finde en egnet donor. Om det kan ændre sig er ikke til at sige ud fra artiklen.1/12 2020 01:57 rur 088930Metoden virker vist, men beskrives som risikabel. Man renser blodet for anti stoffer under selve operationen.
Plasmaferesen gentages fem gange i tiden efter transplantationen, og patienten skal tage immundæmpende medicin resten af livet.

nok lidt smartere at tage den rette medicin...1/12 2020 02:00 rur 088931Der er vel ikke nogen der har en opdateret teknisk analyse..? Vi gik i en ny bund i 220 og rebound kører lige siden og nu ved 250. Er det mon nu vi skal bryde igennem all time high på 350...?TRÅDOVERSIGT