Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Når aktiekontoen "ikke stemmer". Hvad gør man så ?


86412 Kadnil 1/9 2020 17:23
Oversigt

Hej.

Hvad gør man når likvide midler pludselig synes at forsvinde fra ens aktie-konto ?
Det drejer sig om ca 10.000 Dkr. ud af 55.000 Dkr i likvide midler som jeg mener er pist-verschwunden fra min konto på en handelsplatform.

Skal jeg nu til at trawle 4 års handler/regnskaber igennem (som er den periode jeg har handlet på platformen) ?
Eller kan mindre gøre det ? F.eks fra august måned, hvor mangelen opstår ?

Vil det være nyttigt at bekoste en revisor der kan gennemgå handler/ind-og udbetalinger de sidste 4 år ?

Er der andre muligheder ?

Ofte plejer jeg at tage skærmbilleder af mit depot/konto når det går "godt". Det gjorde jeg desværre ikke, da samlet konto lød på 55.000 Dkr. Siden i går lød samlet konto på 46.000 Dkr., som er incl lidt afkast på ca 1000 kr./ Der har ikke været tab.


Hvad gør man, når man mener der mangler kontanter på kontoen ?

Hilsen en tvivlende kvinde.1/9 2020 18:49 tommycarstensen 286416Kadnil Hvilken maegler drejer det sig om? Hos de fleste maeglere kan man se en historik med baade handler, udbytter, overfoersler, gebyrer, osv. Jeg ville alternativt ringe til dem og stille og roligt forklare situationen. Held og lykke med at opklare mysteriet.2/9 2020 08:19 Kadnil 186431Hej Tommy.
Tak for respons.
Det drejer sig om Degiro, som jeg ellers er nogenlunde/godt tilfreds med. Degiro har de forhold angivet som du nævner her. Det forekommer mig bare noget uoverskueligt.

Ha´en dejlig dag.1/9 2020 20:58 PMPirate2 486419Jeg er jævnligt ude for at mit eget regnskab ikke stemmer med hvad jeg ser på en handelsplads. Og i langt de fleste tilfælde er det fordi jeg har lavet en fejl i mit eget regnskab. Det kan nogle gange tage mig timer at finde ud af, hvorfor jeg har lavet en fejl.

Du burde have adgang til de seneste transaktioner på handelspladsen. Ved nøje at gennemgå dem burde du kunne finde ud af, hvad der ikke stemmer.

I de få tilfælde jeg efter en nøje gennemgang stadig ikke har kunnet få det til at stemme, har jeg henvendt mig til handelspladsen. Og i de tilfælde arbejder jeg konstruktivt (uden beskyldninger om snyd) med handelspladsen for at få afdækket problemet. For det meste ender det så i disse tilfælde med at handelspladsen må indrømme de har lavet en fejl.

Jeg tror ikke det kan betale sig for dig at betale en revisor til at gennemgå din konto for de sidste fire år for at finde en difference på omkring kr. 10.000, for revisorens honorar vil være i samme størrelsesorden.

Så mit råd til dig vil være at gennemgå transaktionerne på kontoen fra du sidst mente det stemte indtil i dag. Måske finder du noget der får dig til at erkende der ikke er en fejl. Og måske finder du noget der ligner en fejl fra handelspladsens side, og så skal du naturligvis henvende dig til dem.2/9 2020 08:25 Kadnil 186432Hej Pirat.
Tak for dit svar.
Grundlæggende er problemet jo nok, at jeg ikke holder regnskab selv. En naiv/blind tillid til at "systemer" aldrig fejler......

Jeg tænkte jo nok at der ikke er nogen vej udenom - den har jeg ellers prøvet at finde i 2 dage, for at undgå at gennemgå regnskab.

Det er dybt belastende!
Glad dag til dig.
Vh
3/9 2020 11:49 PMPirate2 186480Hvis du bruger Degiro og ikke selv fører regnskab, har du muligvis et problem i forhold til Skat. Det skyldes, at Degiro - såvidt jeg ved - stadig ikke indberetter til Skat.

Ifølge skattelovgivningen er det dit ansvar at alle handler korrekt bliver indberettet til Skat. Så hvis Degiro ikke gør det for dig, skal du selv gøre det. Hvis ikke det gøres korrekt risikerer du ikke alene et større skattesmæk, men også en bøde - eller i værste tilfælde fængselsstraf.

Så hvis du nu alligevel skal til at gennemgå regnskabet ville det nok være en ide samtidig også at kontrollere om alt er korrekt indberettet til Skat.4/9 2020 23:56 PMPirate2 286543Jeg vil lige tilføje, at det her er bedst at være ærlig i forhold til Skat. Hvis du har givet dem besked om en mulig fejl inden de selv opdager det kan du ikke straffes for skattebedrageri.

Så hvis du i din gennemgang opdager bare en enkelt handel eller et udbytte der ikke er indberettet, kunne det være en god ide straks at informere Skat om det, og samtidig fortælle dem at du er ved at gennemgå alle dine handler og udbytter for lignende problemer.TRÅDOVERSIGT