Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

29. afsnit af Investorpodcasten Hansen og Larsen


86469 Helge Larsen/PI-redaktør 3/9 2020 09:05
Oversigt

Investeringspodcasten om Tesla: Vildt og vanvittigt eller fantastisk og fortjent?

I det 29. afsnit af #Investeringspodcasten kommer Hansen og Larsen ind på Teslas vilde kursridt og nylige aktiesplit - hvad betyder det for aktien, er der noget nyt og er efterspørgslen u(mættelig), når det kommer til Tesla og Elon Musk? De to herrer tager også aktietemperaturen på Danske Bank, der endnu en gang står overfor et større image tab og ikke mindst finansiel dummebøde. Og så har Warren Buffett været på indkøbstur - få indblik i nogle af hans seneste investeringer, der tegner en ny strategi ikke kun med amerikanske aktier i porteføljen. Hvad har det af betydning for aktierne og økonomien, når dollaren er faldet mere end 10 pct siden årets højeste niveau? Hansen og Larsen diskutere den positive dollareksponering, som flere større danske selskaber har.

00:00 - 11:20: Tesla, Zoom, vækstaktier og prisfastsættelse
12:20 - 19:20: Danske Bank, indtjening og SKAT
19:20 - 21:29: Warren Buffett, Guld, konglomerater
21:29 - 25:50: Dollar, Lundbeck, Novo Nordisk, Novozymes, Genmab, Demant, Coloplast





3/9 2020 14:46 Thorkild01 186484



Fint afsnit ????



3/9 2020 14:48 Thorkild01 086485



???? Skulle være et thumbs up.



3/9 2020 14:51 Helge Larsen/PI-redaktør 386487



Tusinde tak. Vi arbejder på sagen med at få "thumbs up til at virke. :−)



3/9 2020 18:25 tommycarstensen 286495



Alletiders med tidsindikationer/indholdsfortegnelse!



4/9 2020 20:58 Pensionisten 286537



Med hensyn til Tesla. Jeg kunne godt have tænkt mig, at I var gået lidt tættere på. I kunne f.eks. være kommet lidt omkring lønsomhed, f.eks. EPS - formålet med den aktuelle aktieudvidelse contra Elon Musks første. udnyttelse af de ialt 12 trancher i et personligt bonusprogram på godt 55 miliarder USD. Regnskabstallene er totalt håbløse, og har været det i alle årene. Hvis I ikke vil gå til kernen, så lad hele sagen ligge.




6/9 2020 12:28 Helge Larsen/PI-redaktør 686564



Alt det fundamentale er sat ud af spil i aktien. Det ved samtlige analytikere, iagtagere, kommentatorer og vel også flertallet af investorerne. Per og jeg beskæftiger os derfor først og fremmest med det der driver kursen op i absurde højder.



6/9 2020 22:06 Pensionisten 086573



Det er, for mig meget bekymrende, at I tager Tesla op, uden at kommentere de faktiske forhold. Der er stort set ingen indtjening i selskabet, de seneste væsentlige kursstigninger er kommet med baggrund af dels en udtalelse om, at EM ville købe Tesla af børsen, dels et ubegrundet aktiespilt, og endelig forventet optagelse i SP 500. Ganske forfærdeligt, at I ikke kommer omkring de aktuelle driftsøkonomiske forhold. I nævner heller intet om, at den kommende udstedelse af 5 mia. US $ vel stort set alene dækker bonus til EM. Det er meget dårlig faktainformation overfor private investorer. Jeg er, personligt, meget skuffet over Jeres meget lidt kritiske stillingtagen.



7/9 2020 03:28 tommycarstensen 786574



Pensionisten Hvis man skal dække Tesla, så kan man hurtigt bruge mere end fem udsendelser på det. Det er en redaktionel beslutning. DR har fem nyheder til et nyhedsindslag. Hvis de vil bruge flere timer, så er de nødt til at lave en dokumentar. Samme mulighed har Helge og Per ikke. De har kun det ene format. Man kunne da godt opremse alle de ting, som du nævner i løbet af kort tid. Men så kunne jeg efterfølgende påpege, at de ikke har nævnt noget om geografiske salgstal i juli og august og de nye batterier fra konkurrenterne og sådan kan man blive ved. Jeg læser ikke nyheder for at blive klogere og tage stilling. Jeg lytter bl.a. med, fordi det er et afslappende format, og de måske nævner noget om danske aktier, som jeg ikke har været opmærksom på, som jeg efterfølgende kan undersøge nærmere.

Din kritik ville være helt berettiget, hvis det var en afhandling om Tesla. Men det er bare en uforpligtende podcast. Og nu med tidsmærker, så man kan springe forbi Tesla, økonomi, eller hvad der nu ikke interesserer en.

Hav en rigtig god uge. Jeg er forresten gået short Tesla i forrige uge. Skidtet går sikkert i kurs 1000 inden året er omme og jeg bliver fanget med bukserne ned :-D



7/9 2020 06:26 Helge Larsen/PI-redaktør 486575



Vi har i vores udsendelsesrække været rundt om en række forhold og vinkler i relation til Tesla. Herunder driftsøkonomien, konkurrencesituationen og afhængigheden af statslig subsidier til den grønne sektor.

Vi har ikke tiden og formatet til at fordybe os detaljeret i de enkelte selskaber.



7/9 2020 08:11 Occam 586576



Helge siger det jo tydeligt i det indlæg, du svarer: "Alt det fundamentale er sat ud af spil i aktien". Dvs. Tesla kan *ikke* være investering. Det er spekulation.

Du taler om "meget dårlig faktainformation overfor private investorer". Jamen, de private investorer har lige fået *facit*. Det er rigtigt, at mellemregningerne ikke er med. Men det eneste formål med mellemregningerne skulle være at yderligere forstærke budskabet. De private investorer kan selv finde detaljerne frem.



7/9 2020 17:57 tommycarstensen 386585



Occam Så kan man også argumentere for, at de ikke må snakke om Ambu og Chemometec, hvor kursen også er/var stukket af. Hvis de ikke siger noget, der ikke er løgn, så kan jeg ikke hidse mig op over det. De har hverken anbefalet køb eller short af Tesla. De har bare ridset nogle enkelte fakta op. Jeg er ikke enig i kritikken.

Hvis nogen foretager køb/salg baseret udelukkende på en podcast, så vil jeg argumentere for, at de er ude på meget tynd is.

Og så er det en *gratis* podcast. Det er helt frivilligt, om man vil lytte med eller ej. Derfor kan man selvfølgelig godt kritisere. Jeg er bare ikke enig i kritikken i dette tilfælde.



7/9 2020 18:00 Pensionisten 186586



Nu er det jo immervæk nemmere at kommentere, hvis man har hørt postcasten ;−) Jeg ville nok, personligt, have valgt en lidt anden indgangsvinkel. Per og Helge har valgt deres vinkel - det er de jo i deres fulde ret til.





8/9 2020 07:36 tommycarstensen 286593



Pensionisten Jeg ville sikkert ogsaa have valgt en anden vinkel, men jeg er en enormt daarlig kommunikator :-D Ens vinkel afhaenger sikkert ogsaa af, om man er bull eller bear. Det er forresten naesten det mest fascinerende ved Tesla; at der er saa mange og saa delte meninger om den. Hvis daarlig omtale er bedre end ingen omtale, saa har Tesla i hvert fald en fordel paa det punkt :−)

Det her er forresten interessant laesning, og det er ikke engang fyldestgoerende:
List of lawsuits and controversies of Tesla, Inc.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_lawsuits_and_controversies_of_Tesla,_Inc.



TRÅDOVERSIGT