Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ja - Markedet vil krakke igen. Vi aner bare ikke hvornår.


86488 Markettimer 3/9 2020 15:26
Oversigt

Så er dagens video klar.
Her gennemgås sandsynlighederne for, at markedet er ved at toppe.
Dette er ikke en "dommedagsvideo", der truer med bål og brand. Men det er en video, der handler om, hvordan man håndterer sin risiko i forskellige stadier af markedets cyklus.

I videoen kigges både på Fear/greed-indekset samt en lang række andre indikatorer, der historisk har været gode til at finde toppe og bunde i den overordnede cyklus.

Vi prøver ikke at spå om, hvornår et krak kan komme, men snakker om, hvordan man justerer sin strategi til, så man ikke tager for stor risiko på de forkerte tidspunkter.




3/9 2020 17:13 bgadk 286493



Det var i hvert fald 350 punkter ned i DAX på en halv børsdag... uden anden grund end at aktierne nok er for dyre. Nogle gange går det hurtigt.



3/9 2020 18:16 mccarthy 086494



Stor ros. Dog stoppede det for mig med Grådighed planchen. Det var squ for djøf'et. Jeg er trofast ved hvad jeg læser, hører og bruger min gyldne erfaring for at tjene hvad som er nødvendigt.
Hvor skal vi og Europa hen? Jeg er europæer og dansker. I mine øjne er pengekontrollen ved Danmarks og EUs hetzh mod vores banker et klart udsalg til ikke Europæisk kontrol af pengemarkedet. Energipolitiken i EU hænger i laser og senest er Tesla inde med muskler for at bestemme hvem der styrer hvad o.s.v.
Igen en stor ros og jeg læser/lytter dine indlæg med glæde, så forbigå min ups.



3/9 2020 18:55 bgadk 286496



Når du spørger: "Hvor skal vi og Europa hen?", mener du så aktiemarkedet eller nationaløkonomierne, eller noget helt tredje?



3/9 2020 19:20 mccarthy 186498



bgadk. Hænger det ikke sammen? U.S. Tech skaber værdier i dag for U.S., som ingen forstår i det politiske E.U. Hvem glemmer Esprit? projekterne fra sidste halvdel af 90'erne - et total udsalg af politisk evne til forståelse af hvad Europa kan.
Og sådan er der jo så meget.



4/9 2020 20:14 bgadk 086536



Ikke altid. Stigningen siden marts er f.eks. helt uden noget hold i realøkonomien. Vi har set det største fald i verdens BNP i vores tid, og uden at det ser ud til at der kommer et effektivt svar på mellemlangt eller lang sigt. Læg dertil at secular stagnation (Eksempel: Japan) er det mest sandsynlige langsigtede scenarie makroøkonomisk.
Så ingen god grund til at aktierne skulle stige i marts. Det burde ikke have kommet som en overraskelse at FED satte renten ned til nul, sådan som alle andre større centralbanker har gjort. Men virkede ihvertfald på markederne som om at de blev glædeligt overraskede.

Det er rigtigt at coronakrisen har givet et yderlige skub til udviklingen som flytter meget mere handel væk fra retail og over til online. En udvikling som har været i gang i flere år, og som vil fortsætte et stykke tid endnu, indtil der er opstår en ny ligevægt mellem on- og offline handel.
Selv med meget optimistiske scenarier er det dog svært at kunne retfærdiggøre de P/E ratioer som Amazon, Apple, Facebook og Google og de fleste andre amerikanske IT virksomheder har. Alle fire er i øvrigt i overhængende regulatorisk fare, både inden og udenfor USA.

Europa er stærk på fabrikation af højkvalitets varer og medicin. Ingen grund til at græde over vores konkurrence situation generelt. Men hvis USA fortsætter Trumps handelspolitiske linje, kan man jo lukke ned for de ovenstående fire virksomheder, sådan som Kina har gjort fra starten....



3/9 2020 19:18 doodha 386497



Tak for endnu en fin video, Markettimer.

Pudsigt sammenfald at USA rasler ned lige efter, at du har lagt den ud. Men man kan jo somme tider komme til at være perfekt i sin timing... ;−)

Men når det falder så meget nu, er det vel netop fordi, mange er klar over, at markedet er så overkøbt: Det er kun et spørgsmål om, hvornår vi får korrektionen (eller krakket) - og så ønsker mange selvfølgelig at være blandt de første som sælger; og derfor falder det så meget nu.

Det bliver spændende at se, om dagens fald er begyndelsen på noget større - eller om det hurtigt er overstået.



3/9 2020 22:32 PMPirate2 786505



Det med at tage for stor risiko skal man passe på med. Og naturligvis især at tage for stor risiko på de forkerte tidspunkter.

Desværre har især uerfarne investorer svært ved at vurdere risici. Og de store stigninger i aktiemarkederne tiltrækker lige nu mange uerfarne investorer.

Det er kun et par dage siden en person jeg kender henvendte sig til mig. Han vidste jeg havde lidt erfaring med investeringer, og spurgte mig hvilke aktier det ville være bedst at investere i. Men inden jeg svarede forlangte jeg, at han forklarede mig mere om hans erfaring, og hvor pengene til investeringen kom fra.

Det viste sig, at han aldrig før havde investeret i aktier. Han havde en stabil og stor indkomst, og stort set ingen gæld udover et prioritetslån i huset. Så han havde henvendt sig til banken og fået ja til et forbrugslån på kr. 150.000. Hans plan var at oprette et depot hos Nordnet og investere de lånte penge der.

Jeg fik heldigvis talt ham fra det.

Og jeg vil gerne sige til enhver der aldrig før har investeret i aktier men overvejer at begynde lige nu: Lad være! Især hvis det sker for lånte penge!



4/9 2020 11:28 koden 386516



måske det starter 4. sep. ligesom i 1929 :−)



4/9 2020 13:22 exitnu 086521



Det var vist også en smuk onsdag ...



4/9 2020 13:22 exitnu 086522



... som på onsdag :−)



5/9 2020 00:19 PMPirate2 286542



Måske, vi kan ikke vide.

Men husk på at markedet kan forblive irrationelt længere end du kan forblive solvent.



TRÅDOVERSIGT