Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Oversigt

Regeringen i Spanien har tilsyneladende givet grønt lys til fusion af CaixaBank og Bankia og dermed dannelsen af Spaniens største bank. Det bliver sikkert ikke den sidste mega-bank-fusion i Europa. Jeg har ikke set historien i nogle engelsk-sprogede medier endnu.

Det er forresten min mening, at begge banker er noget billigt skrammel.

CaixaBank y Bankia estudian fusionarse para crear el primer banco español
https://www.lavanguardia.com/economia/20200904/483286551743/caixabank-fusion-bankia-primer-banco-espana.html

CaixaBank y Bankia estudian su fusión para crear el mayor banco en España
https://elpais.com/economia/2020-09-03/bankia-y-caixabank-estudian-su-fusion.html4/9 2020 19:54 tommycarstensen 286533Det foelger forresten overtagelsen af UBI Banca af Intesa Sanpaolo tidligere i aar:
Intesa secures full control in takeover battle for UBI
https://www.reuters.com/article/us-ubi-m-a-intesa-sanpaolo/intesa-secures-full-control-in-takeover-battle-for-ubi-idUSKCN24T0PI

Forrige aar faldt sammenlaegningen af Commerzbank og Deutsche Bank fra hinanden:
Deutsche Bank-Commerzbank merger talks collapse
https://www.cnbc.com/2019/04/25/deutsche-bank-and-commerzbank-merger-talks-collapse.html

2020-03-02
Even the ECB Can't Agree on Making European Bank Mergers Easier
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-02/ecb-board-majority-is-opposed-to-enria-s-push-to-spur-bank-deals

Kan man forestille sig, at Nordea overtager en af europas andre syge banker (Danske Bank)? Markedsvaerdien er lidt mindre end 80 milliader kroner. Maersk-fonden/familien ejer en femtedel af aktierne. Ville det vaere en fordel for alle parter med en overtagelse set i lyset af de seneste 10 aars modvind under nuvaerende og tidligere ledelser og bestyrelser? Her et lille udpluk blot fra i aar:

Danske Bank-kunder får millionkompensation efter vildledning
https://www.dr.dk/nyheder/penge/danske-bank-kunder-far-millionkompensation-efter-vildledning

Danske Bank politianmeldes for markedsmanipulation
https://www.dr.dk/nyheder/penge/danske-bank-politianmeldes-markedsmanipulation

Presset Danske Bank med nyt regnskab: Mister kunder og overskud
https://www.dr.dk/nyheder/penge/presset-danske-bank-med-nyt-regnskab-mister-kunder-og-overskud

Danske Banks overskud er styrtdykket: Vil fyre flere ansatte
https://www.dr.dk/nyheder/penge/danske-banks-overskud-er-styrtdykket-vil-fyre-flere-ansatte

Danske Bank laver underskud på 1,3 milliarder og forventer flere tab
https://www.dr.dk/nyheder/penge/danske-bank-laver-underskud-paa-13-milliarder-og-forventer-flere-tab4/9 2020 19:57 tommycarstensen 086534Jeg kan ikke vedhaefte denne figur, der viser aktiverne for udvalgte banker i EU:
https://www.midgardfinance.com/out/plot/fundamentals/_/banks_eu_representative/assets/banks_eu_representative_assets_annual_sumFalse.png

Caixabank er forresten CABK.MC.4/9 2020 22:04 bgadk 186538Danske Bank er ikke specielt syg, og de har Mærsk familien som hovedaktionær, som jeg bestemt ikke tror vil indgå i nogen som helst fusion på de nuværende kursniveauer. Desuden tror jeg heller ikke at konkurrencemyndighederne i norden vil godkende en fusion mellem de to banker.

Generelt foretages bankfusioner mellem en syg og en sund bank eller to syge (sådan som de spanske banker).
Opkøb eller fusioner mellem to sunde banker er sjælendt.7/9 2020 09:50 mccarthy 186579Har vedhæftet kursudviklingen af Banco Santander gemnem godt 20 år. Spanien har næppe haft gavn af EU og slet ikke Euro'en.

Banker i Spanien, CABK.MC, DANSKE.CO, NDA-FI.HE, SAN.MC, Spanske Banker.
7/9 2020 17:43 tommycarstensen 386584mccarthy Santander er Europas næststørste/tredjestørste bank. Alle europæiske banker er i lav kurs uanset om de har hovedkvarter inden for eller uden for eurozonen.

Santander har flere aktiviteter uden for Spanien end inden for landets grænser.

Min familie har industrivirksomhed i Spanien og vil givetvis argumentere for at fællesmarkedet har været en fordel for dem.

@bgadk Jeg er helt enig.9/9 2020 16:30 mccarthy 386655Santander er min hovedbank hernede og vanen tro harjeg skudt penge i bankens aktier; det ser ikke godt ud p.t. Men korrekt at det er en stor spiller og også i Europa. Billån i Danmark sker ofte gennem financiering via Santander. Bankens engagement i England er betydeligt idet den opererer som retailbank, dog i et separat selskab og formodentlig grundet engelsk lovgivning; me no se. Husk på Danske Banks engagement i Eire og NordIrland som jo ikke blev en dans på roser og Santander foretog også en stort nedskrivning på IT i dette forår. Og ja, fælledsmarkedet, det indre markedet, skulle helst overleve hvad end der besluttes i EU. UK forsvinder formodentlig ved en hård exit, men vi kan glædes ved at Albanien bliver tilknyttet. Jeg håber din families firma går godt. Hvis vi snakker turisme, restaurant/event og landbrug, så er der virkelige store udfordringer hernede. Nå, ingen klynk og god dag ...9/9 2020 17:56 tommycarstensen 386658Når lille England er villig til at bryde international lov, så bliver det sikkert en hård Brexit med hårde konsekvenser til følge.

Botins datter var i sin tid ansvarlig for Santander UK. Den udgør cirka en femtedel af butikken målt på omsætning og aktiver, hvis jeg husker rigtigt. Jeg brugte selv Santander UK, da jeg boede i Cambridge. Det bliver interessant at se konsekvensen af Brexit og den dårlige håndtering af COVID-19.

Min familie i Spanien laver specialiserede køretøjer til TV, fødevarer, politi, militær og laver udstyr til arktiske ekspeditioner og mange andre ting. De skal nok klare sig gennem denne krise.

Jeg var ikke klar over det med Albanien. Tak for info.

Danske Bank købte til overpris før finanskrisen. En fjerdedel af Irlands økonomi var dengang bundet op på konstruktion og huspriserne var skruet *helt* i vejret i Dublin. Jeg boede i Dublin dengang og kan huske, at det var dyrere end i London.9/9 2020 22:03 mccarthy 186661Altid godt med fakta, biased, men fakta. Håber og tror vi krydser posetive klinger de kommende år.9/9 2020 22:12 tommycarstensen 186662mccarthy Jeg er helt sikkert ikke altid objektiv :-D Men jeg holder mig til fakta :−)10/9 2020 04:04 bgadk 386663Det er et stykke tid siden jeg fulgte Santander. Den har GODT NOK fået tæsk. Ufortjent vil jeg mene, selv hvis de kommer ud med et tab i 2020.

Hvis de fortsat kan tjene 0,5 Euro per aktie, så skal den væsentlig højere op. At komme tilbage til 2 Euro per aktier kræver nok højere renteniveau i verden og højere aktivitet. Næppe sandsynligt.

Jeg ville egentlig indsætte et billede med et par grafer, men knappen vedhæft fil sender mig tilbage til forsiden...

10/9 2020 05:10 bgadk 486664Tror det lykkedes at uploade billede. Her er Santanders kurs, P/E og indtjening.

Banker i Spanien, CABK.MC, DANSKE.CO, NDA-FI.HE, SAN.MC, Spanske Banker.
11/9 2020 06:28 bgadk 286701Tommy, jeg kan i øvrigt se at dit twit bliver citeret i Berlingske i dag....
Udemærket kommentar i øvrigt. Utroligt så tonedøve bankfolk kan være en gang imellem. Ikke engang hans "undskyldning" er i orden: Er bankerne da ikke også afhængige af Stater og Centralbanker?

Banker i Spanien, CABK.MC, DANSKE.CO, NDA-FI.HE, SAN.MC, Spanske Banker.
11/9 2020 06:49 tommycarstensen 386702bgadk Nå for pokker. Det var jeg ikke klar over. Jeg blev virkelig harm, da jeg så det. Jeg synes ikke, at man kan lange ud efter en hel generation på den måde. Måske har han delvist fat i noget. Det skal jeg ikke gøre mig klog på. Det er bare ret tone-døvt, når det lige præcis kommer fra Danske Bank. Og så har jeg heller ikke så meget fidus til bankernes aktie-strateger generelt. Jeg synes bankerne kommenterer for meget på økonomien og samfundet i stedet for at drive bank.

Jeg krydser fingre for Danske Banks succes fremadrettet. Jeg har via pressen fået det indtryk, at den nye direktør ikke gør det dårligt.27/12 2020 03:38 tommycarstensen 189493As European bank M&A heats up, buyers and sellers wrestle over price
https://www.spglobal.com/marketintelligence/en/news-insights/latest-news-headlines/as-european-bank-m-a-heats-up-buyers-and-sellers-wrestle-over-price-61773692

"But one of the biggest potential bank deals of the year - Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA's attempt to acquire mid-sized rival Banco de Sabadell SA - fell flat after BBVA walked away over price. France-based Crédit Agricole SA's move on Credito Valtellinese SpA has been met with resistance as the Italian lender and shareholders want more money."27/12 2020 21:55 bgadk 289501Det viser meget godt det jeg skrev oppe i toppen af tråden: "Generelt foretages bankfusioner mellem en syg og en sund bank eller to syge. Opkøb eller fusioner mellem to sunde banker er sjælendt".

Med de lave aktie priser på europæiske banker, så er det svært at få nogen til at acceptere en overtagelse, medmindre der gives væsentlig over aktie kursen. Og hvorfor skulle BBVA gøre det?

Det afhænger af den enkelte banks ejerstruktur om det kan lykkedes med en fjendtlig overtagelse, men endnu har vi til gode at se fjendtlige overtagelse mellem store eller mellemstore europæiske banker.
I Danmark så ligner Sparekassen Sjælland-Fyns opkøb i Lollandsbanken et forsøg på fjendtlig overtagelse, hvor man lige så stille æder sig ind på overtagelses målet.TRÅDOVERSIGT