Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank - nu må der snart ske noget positivt!


86583 Match 7/9 2020 14:59
Oversigt

Danske Bankaktien er kommet alt for langt ned i kurs. På trods af alle de trælse ting, der i den senere tid er kommet frem om bankens drift, så er basisindtjeningen i orden. Her kommer nogle tanker om banken og dens aktier.

Jeg har nemlig købt op løbende i månederne efter lavpunktet den 23/3, hvor kursen ramte 68 kr. Og set i det berømte bakspejl burde man/jeg have købt voldsomt op til den kurs. Men der var en lettere portion frygt i hvert fald i min investeringslyst. Nå, men efterfølgende fik jeg alligevel langs ad vejen Danske Bank til tilfredsstillende kurser, men jeg fik ikke solgt igen, da kursen gik pænt over 100 kr.

Jeg har naturligvis fulgt analytikernes udmeldinger løbende siden de famøse dage i marts, og det er tydeligt, at kursforudsigelser ikke er eksakt videnskab.
Den 3/6 melder Handelsbanken ud, at de sænker anbefalingen fra køb til hold med et kursmål på 100 kr. Den 29/7 melder CitiBank ud, at de hæver Danske Bank til køb med et kursmål på 128 kr. De udenlandske investorer vil nemlig atter have Danske Bank aktier.

Den 4/8 udtaler Mads Thinggaard fra ABG Sundal, at storinvestorerne nu vender tilbage til DB. Han anbefaler køb og sætter et kursmål på 120 kr. Den 17/8 fortæller Morten W. Langer i en kommentar, at investorerne er ved at genvinde tilliden til DB, og H1 resultatet er noget bedre end estimeret af analytikerne. De havde forventet et nettoresultat på 1.044 mia. kr. mens DB udmeldte et nettoresultat på 2.325 mia. kr.

Den 1/9 fortæller Mads Thinggaard fra ABG igen, at NU vender de udenlandske investorer tilbage til DB. En egenkapitalforrentning på 9-10% i 2023 ville kunne betyde en fordobling af kursen på Danske Banks aktier. Forudsat i øvrigt at hvidvasksagen ender lempeligt for DB.

Jeg har i de seneste uger købt lidt op igen - bl.a. på baggrund af ovennævnte analyser - og en 2-3 gange har jeg dagen efter køb kunnet læse i morgenudgaven af Borsen.dk , at nu var der igen skandale i Danske Bank ...... Ikke særligt spændende for aktionærerne, der jo egentlig skulle kunne forsvare køb og besiddelse af DB-aktier! Jeg beholder nu mine aktier, og køber muligvis lidt op i denne uge. Teknisk set - så vidt jeg kan vurdere - ligger der en bundkurs på 87 kr. som helst ikke må falde.

MEN - vi taler om Danmarks største og mest betydningsfulde bank. På et eller andet tidspunkt vender den tilbage til fordums storhed, og i hvert fald en kurs på langt over 100 kr. Det skal så være min uvidenskabelige kursudmelding her 7/9 20207/9 2020 17:31 Esset 286587Jeg synes der er sket rigeligt, jeg synes at vi skulle til at høre lidt mindre om denne bank.
Det kan godt være det er Danmarks største, men den er da i den grad så dårligt ledet at man må forbarme sig.
Det ene skelet efter det andet dukker op, og det er vel at mærke ikke småsager. Nej vi vil intet høre fra banken, kun se deres q regnskaber med stigende indtjening, så kan man overveje at købe sig ind, lige nu er det smuds på smuds. Skulle ikke undre mig om den kommer i a.t.l.8/9 2020 22:09 SwingSun 086623korrekt men det er godt med ham Carsten...han rydder op i det hele nu. Det er derfor der kommer den ene sag efter den anden, han siger åbent at der kan komme flere ting. Det er det vi gerne vil se som investorer.
så mit gæt er det snart ebber ud, og så er der cleanet.

https://npinvestor.dk/nyheder/danske-bankcro-m%C3%A5s..9/9 2020 07:14 Esset 186630Vi får se, inden der er cleanet har kursen rundet atl. Magen til fuskere skal man lede længe efter.7/9 2020 19:06 PMPirate2 586588Jeg har - på den hårde måde - lært, at man ikke skal stole på såkaldte aktieanalytikeres offentlige udmeldinger.

De har næsten aldrig selv hånden på kogepladen, men arbejder i stedet for mæglere der har en interesse i at få folk til at handle den omtalte aktie.7/9 2020 19:19 johnlau 086589Danske - Et lille chart, med mulige opkøbsmuligheder, spørgsmålet er så, hvornår den skal købes?, gode råd søges:

https://invst.ly/s1rvx11/9 2020 07:39 IVL 086704I bedste tilfælde er analytikernes vurderinger og udmeldinger vel blot et af mange værktøjer, der kan bruges i den samlede vurdering af en aktie :−).

Men korrekt. Det er lettere at melde noget ud, når ikke man selv har fingeren i klemme!7/9 2020 20:07 stocktiger 386591


8/9 2020 10:50 NielsC 186600Jeg købte en position i DB i februar, hvor jeg fulgte den ned under sell-off, det tjente jeg lidt på efterfølgende indtil jeg solgte hele min position her i starten af september med en rimelig gevinst. Jeg blev træt, og der kommer simpelthen kun møg og skeletter ud fra deres skabe.

Fra den private front forsøgte jeg faktisk at blive kunde i banken for nogle måneder siden. Jeg har rimelig mange bankforretninger. Det virkede som om, at de ikke rigtig gad behandle min sag, hvilket undrede mig ret meget, da jeg på papiret må være en udmærket kunde. Da de overskred en deadline til en investeringsejendom, så fortalte jeg dem pænt, at de skulle kassere min forespørgsel, hvilket heller ikke lød som om at det gjorde dem det store - under stadig undren, da mine køb af ejendomme udelukkende baseres på en formel accept af rentabilitetsberegningen fra min finansielle partner.

Min tillid til banken er væk. Jeg tror også, at de kommer til at blive udfordret big time på deres Mobilpay-løsning, som jeg ellers så noget videresalgspotentiale i.8/9 2020 12:03 Match 286601Hej Niels

Jeg måtte også opsige mit ca. 47 årige engagement med Danske Bank i efteråret 2019. Vi kunne ikke blive enige om nye lånemuligheder i Realkredit Danmark, og så viste det sig, at vores lokale pengeinstitut kunne noget, som Danske Bank åbenbart ikke kunne.

Men jeg har været meget tilfreds med Danske Banks håndtering af mine almindelige transaktioner mm., og jeg har været meget tilfreds og glad for funktionaliteterne på deres website. De var faktisk noget bedre, end dem jeg har fået i det nye pengeinstitut.

Når det er sagt, forholder det sig dog sådan for mig, at en investering i Danske Bank aktier og et forlist kundeforhold ikke har nogen sammenhæng. Jeg ser stadigvæk Danske Bank som en særdeles god investering med store muligheder for pæne kursstigninger, når vi er igennem både den aktuelle turbulens, og når Covid19 presset letter med en sikker vaccine ultimo 2020 eller primo 2021.

Så jeg beholder mine Danske Bank aktier, og så må vi lægge et indlæg her i Forum med konklusioner f.eks. 31/12 2020!8/9 2020 12:17 NielsC 186602Blot så det ikke skulle misforstås, så har min oplevelse i mit kundeforhold intet med salget af min position. Jeg synes bare der er kommet for mange ubekendte som de bokser med, og så har jeg taget positioner i andre banker mod et direkte fravalg af den enkelte bank.

Jeg er frisk på et tilbageblik til nytår :−)8/9 2020 12:57 DjengisCash 186605Jeg har været kunde i Dansk Bank i en menneskealder og har været godt tilfreds.

Jeg har også været aktionær on and of i mange år og har her i de sidste par dage købt lidt op igen. Men samlet er jeg skuffet og utilfreds med ejerskabet.

Casen er da usikker, så aktien handles med meget stor rabat. Det synes hævet over enhver tvivl, at der i Danske Bank har hersket en bundrådden virksomhedskultur, hvor topledelsen har gjort alt for at være uvidende om skandaler og ulovligheder, så de ikke kunne holdes ansvarlige.

Spændende er det, hvornår det sidste skelet er hevet ud af skabet, den nuværende ledelse og bestyrelse har jeg egentlig meget god fidus til.9/9 2020 01:10 PMPirate2 286626Jeg blev kunde i Landmandsbanken da jeg var barn, og husker jeg fik en sparebøsse i form af en pingvin. De følgende mange år var jeg en trofast kunde i banken der senere blev til Danske Bank. Jeg fik i flere tilfælde lån, som alle blev tilbagebetalt til tiden, uden at et eneste afdrag blev misset. Så jeg burde anses som en god kunde.

For omkring 27 år siden lukkede min lokale filial. Jeg var dengang selvstændig erhvervsdrivende, og havde ikke brug for kreditter. Et par måneder senere så jeg en forretningsmulighed jeg kun kunne udnytte med en mindre kredit (mindre end en måneds indkomst), og kontaktede min nye filial, hvor jeg blev inviteret til et møde med erhvervschefen.

Ved det møde fremlagde jeg en god forretningscase. Jeg var lidt overrasket over at jeg ikke kunne få kreditten, men det var bankens beslutning, og jeg kunne fint klare mig uden den forretningsmulighed jeg havde set. Så det var ikke det store problem.

Mit forhold til Danske bank led et alvorligt knæk et par måneder senere. Her fik jeg et brev fra banken, personligt underskrevet af erhvervschefen. Min konto var gået i overtræk, og det skulle der rettes op på med det samme, eller banken ville sende mig til inkasso uden yderligere varsel. Årsagen viste sig at være et nyt gebyr de havde indført uden at informere mig, og beløbet var mindre end portoen på brevet jeg fik. To dage senere fik jeg et brev med gebyr-notaen for det nye gebyr.

Da jeg fik brevet med trussel om inkasso gik jeg straks ned i banken og indbetalte kontant 3 kroner for at dække overtrækket. Den følgende tid brugte jeg kun Danske Bank til at indløse de checks jeg fik fra mine kunder. Jeg håbede de ville spørge mig om noget var galt, men det skete ikke.

Lidt over et år senere, da jeg var i banken for at indløse endnu en check, fik jeg af ekspedienten at vide, at jeg i fremtiden skulle indløse mine checks i min anden bank. Jeg fortalte at jeg ikke havde nogen anden bank, men det troede ekspedienten ikke på. Jeg sagde så at jeg ville finde en anden bank.

I dag har jeg flere banker, da jeg har lært en lektie: En enkelt medarbejder i en bank kan forsøge at ødelægge virksomheder eller personlig økonomi på baggrund af personlige fordomme.

Erhvervschefen i denne historie blev fyret mindre end et år efter jeg fik brevet med trussel om inkasso. Jeg hørte fra andre jeg dengang havde samarbejde med, at han var ekstremt negativ overfor den branche jeg arbejdede i.9/9 2020 04:36 bgadk 386627At man har en ordentlig og vidende kontakt i banken, er utroligt væsentligt. Min oplevelse af Danske Bank som kunde er været blandet:
Da jeg på et tidspunkt skulle bruge et andelslån, så kontaktede jeg i første omgang min bank som var Lån og Spar Bank. Selvom jeg kunne finansiere købet 70% kontant, og kun skulle låne 30% og iøvrigt havde sikkerhed i både andelslejligheden og en ejerlejlighed (faktor 10x i sikkerhed i forhold til lån), så fik jeg blankt nej. Da jeg i forbindelse med andre forretninger kendte en filial bestyrer i Danske Bank gik jeg derover, og et ja på under 5 minutter uden at stille nogen som helst formel sikkerhed eller vise indtægter eller noget som helst andet.
Tilliden var der bare grundlæggende og at man kunne lægge 70% kontant var mere end nok til at droppe noget som helst andet papir arbejde.

Et par år senere var filialbestyreren rykket videre i banken, og der sad en ny mand som ikke kendte mig. Jeg kunne godt få en kassekredit, men den rente han tilbød mig var ganske uinteressant, og han var ikke til at hugge eller stikke i, så jeg lånte i en anden bank...9/9 2020 08:57 NielsC 286634Din historie ligner faktisk lidt min. Da jeg var ung og havde en idé til at blive selvstændig var min daværende (Danske) banks rådgiver svar (her ser vi igen den enkelte medarbejder der har en dårlig dømmekraft) på et ellers gennemarbejdet oplæg - til en meget lille kassekredit til et lille lager - om det ikke var bedre at finde et arbejde for det her internet var vist ikke noget man kunne tjene penge på... Jeg levede af denne selvstændige virksomhed i 8 år ind til den blev solgt.

Jeg hører også gode historier om DB, så derfor kontaktede jeg dem i år, for at høre hvad de kunne tilbyde mig, men inkompetencen lyste bare langt ud af dem. Sorry to say. Når skeletterne samtidig vælter ud af skabene fra øverste led, så er det jo ikke fordi man stiller virksomheden i udsigt, at man giver dem ret mange flere chancer.

Nå, nu skulle det ikke være sådan en bashing-tråd - jeg blev bare oprigtig rystet over hvor useriøst de behandlede et kundeforhold i den øvre ende med private banking, mange investeringsejendomme samt andre bankforretninger.

Jeg trak min investering fordi jeg har mistet tilliden til virksomheden. Jeg foretrækker herfra at positionere mig i andre finansielle virksomheder. Man skal aldrig udelukkede at tilliden kan blive genskabt, men det skal være under helt åbenlyse forandringer.8/9 2020 22:10 SwingSun 086624check mit indlæg længere oppe. ang tillid.9/9 2020 06:16 koden 186629Jeg er bare glad for at jeg ikke har brug for min bank til andet end opbevaring af penge og depoter. Jeg har en netbank og det er det.
Taler aldrig med banken ud over da vi skulle købe ejerbolig og lægge lån om.9/9 2020 13:12 SwingSun 386642ja man skal aldrig søge råd i en bank. Check bare deres samarbejdspartnere som de får kommission fra. det hænger et sted i alle fillialer godt gemt i et hjørne i en ramme. :−) der er ca 25-30 stks.10/9 2020 16:55 PMPirate2 386689Jeg husker tydeligt da jeg begyndte at få formue og skulle til at investere for alvor. Jeg gjorde mit forarbejde, og undersøgte markedet for investeringer grundigt.

Så gik jeg ned i min bank (ikke Danske Bank) og spillede lidt dum for at se, hvad de ville foreslå. Hvad de foreslog var ikke det bedste for mig, men det bedste for banken:

Første forslag fra bankrådgiveren var at jeg satte pengene ind på en konto med to års bindingstid. Jeg spurgte om renten, og den var en fjerdedel af hvad jeg kunne få andre steder med samme binding. Det nævnte jeg ikke. I stedet sagde jeg, at jeg var mere interesseret i at investere i aktier.

Det var heller ikke noget problem. Jeg skulle lige udfylde et skema om risikovillighed. Omkring 30 sekunder efter jeg havde afleveret det udfyldte skema til bankrådgiveren lå der et A4-ark foran mig med bankens forslag til investering.

Det var tydeligt, at bankrådgiveren forventede jeg ville acceptere forslaget med investering i 6 forskellige investeringsforeninger med det samme. Men i stedet sagde jeg, at jeg ville sove på det, og gik hjem.

Hjemme checkkede jeg op på de 6 investeringsforeninger. Fælles for dem var, at det var dyre aktive foreninger, som alle betalte over en procent af min investerede formue til banken hvert år, bare fordi banken een gang havde anbefalet investeringen.

Herefter oprettede jeg et depot ved Nordnet.

Jeg har siden fulgt hvordan det ville være gået med bankens forslag. Og jeg kan se, at min formue i dag ville være cirka det halve, hvis jeg havde fulgt bankens forslag.11/9 2020 20:04 NielsC 386723Skal man ikke - som jeg i øvrigt har opfattet det som i mange år - acceptere, at der ikke foregår RÅDGIVNING i en bank, men udelukkende SALG.

Selv ikke som private banking kunde oplever jeg nogen RIMELIG rådgivning. Jeg synes det er direkte patetisk når jeg kommer til et møde i banken og jeg helt åbenlyst har bedre styr på udviklingen i diverse markeder og hvornår det er mest rigtigt at omlægge mine lån. Særligt når det kommer dertil, hvor jeg selv må fortælle dem hvilken kurs der skal handles i ved obligationshandler. Dem betaler jeg - trods alt - heller ikke gebyr for længere... Sjovt nok handles der ALTID flere obligationer lige efter jeg har foreslået en kurs. Shit det er et betændt/indspist marked :−)10/9 2020 20:24 Occam 3866941. Mit grundlæggende argument mod at eje nogen som helst bankaktie er gearingen. Hvis der kommer en krise, og en bank taber et par procent af sine udlånte penge, så er den i problemer. Danske Bank vil selvfølgelig blive reddet af den danske stat. Men det vil aktionærerne ikke nødvendigvis.

Lige nu er der yderligere to argumenter mod bankaktier.

2. Banker har traditionelt levet af rentemarginalen. Men det er svært i et 0-rente miljø med kunstig pengerigelighed.

3. Banker belastes med store omkostninger for at forebygge hvidvask m.m. Og når det går galt, får de en masse badwill. https://ekstrabladet.dk/nyheder/erhvervsnyheder/dansk..

Hertil kommer, at store banker ikke giver en 10-bagger mulighed. Det skal alle mine investeringer ikke nødvendigvis have. Men så vil jeg gerne have sikkerhed i stedet. Og det er som nævnt ovenfor et problem.11/9 2020 15:09 mccarthy 086719Jeg må skamme mig og indrømme at jeg har tjent kassen på især Danske Bank aktier (for år tilbage). Da Carsten jeg er på DybtVand ikke evner at løse den elendighed af mangel på god og dannet opførsel, har jeg nu valgt at tage et tab og sælge delvis ud og satse på noget grønt. Har stadig et Danske Bank gen i kroppen og har gennem årene altid fået en god professionel og omkostningsfri behandling, når jeg var i filialen. Ser ikke noget argument for at skifte bank omend jeg ej heller har brug får lån eller deslignende.19/9 2020 23:45 PMPirate2 386865Ad 1) Helt enig. Jeg har selv små positioner i nogle af mine banker, men det er alene for at få fordele som aktionær.

Ad 2) Der er stadig solide rentemarginaler at hente fra kunder der ikke har forstand på økonomi. For nyligt gennemgik jeg økonomien for en ven der aldrig havde interesseret sig for det, men altid havde fulgt bankens rådgivning. Her fandt jeg blandt andet et stort huslån med pant i huset til 9,5 procent i rente. At det lån stadig var så stort efter næsten et årti skyldes især dårlig rådgivning fra bankens side, blandt andet et råd om at omlægge obligationslån med afdragsfrihed til obligationslån med afdrag. Banken så en solid fast indkomst, så hvorfor ikke give dårlig rådgivning for at suge en større del af indkomsten fra en person de kunne se ikke havde forstand på økonomi?

Ad 3) Det rammer mindre banker forholdsvist hårdere end større banker. Selv kender jeg til et par eksempler med fusioner mellem mindre banker der - selvom det ikke officielt er meldt ud - efter min mening især skyldes det overhead de helt små banker har med compliance. Det giver store faste udgifter der især rammer de små banker hårdt.20/9 2020 10:45 Match 386870Interessante betragtninger - tak!

En af de mulige kurstriggere ved Q3 bliver omsætning og EBIT i Realkredit Danmark. Noget tyder på, at der har været gang i bolighandelen hen over sommeren, og det må give nogle positive udslag i indtjeningen i realkreditselskaberne.

Så selvom der er dømt nedtur i disse dage, så beholder jeg mine DB aktier.

Og mon ikke vi får en bødeudmelding vedrørende hvidvasksagen her i Q4?20/9 2020 18:28 johnlau 086880Det vare nok lidt inden kursen når 250 igen.

https://www.dr.dk/nyheder/penge/vaabensmugleren-hvidv..20/9 2020 19:15 Match 186883Som jeg læser den foreløbige kommentar fra Danske Bank, så er bankerne informeret om de nye oplysninger. De indgår i indberetningerne til de amerikanske myndigheder.

Det der udestår som væsentligt bliver størrelsen af den bøde som DB i givet fald skal betale.
Jeg ser ikke de nye oplysninger som decideret negative. Banken har reageret på dem, og lukket ned, hvor det har været relevant. Så lad os se, om det ikke falder til ro!20/9 2020 19:51 Hyst 086887Nu var DB vel ikke alene om sådane aktiviteter.

https://www.greelane.com/da/humaniora/historie--kultu..

https://www.nytimes.com/1987/02/02/world/huge-illegal..

https://foreignpolicy.com/2013/08/26/exclusive-cia-fi..

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Cyclone

Så måske CIA skulle have en bøde?

Godt at DOJ går langt tilbage i tid i deres sager nu. Smil

Men du har ret med kursen!TRÅDOVERSIGT