Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Virksomhedens selvvurdeing af aktieprisen


86899 Morten Nielsen 21/9 2020 08:53
1
Oversigt

Offentliggører selskaber deres eget estimat af aktiens fremtidige prissætning?
Eller holdes denne intern blandt lederne af virksomheden?21/9 2020 17:51 bgadk 186926De fleste virksomheder mener intet om deres aktiekurs. Direktionen ved at ejerne gerne vil have at den stiger, men det er ikke noget som de beskæftiger sig med til dagligt.21/9 2020 19:18 TDAE 386934Virksomhedens ledelse anvender budgetter til at guide for og efterfølgende regnskaber til at synliggøre og bedømme virksomhedens præstationer.
Aktionærerne udtrykker i aktiekursen deres tillid til ledelsens og virksomhedens (fremtidige) evner til at skabe gode og retvisende budgetter, der resulterer i tilfredsstillende resultater i regnskaberne.
Aktiekursen er altså AKTIONÆRERNES BEDØMMELSE af virksomhedens (fremtidige) evner. Den påvirkes dog også af virksomhedseksterne faktorer som f.eks. markedsstemning eller investorernes økonomiske formåen.
Alt dette er selvfølgelig krydret med store ord, fantastiske drømme og beregninger på bagsiden af kasseboner - men ikke ret meget af dette kan bruges til noget.

Hvis ledelsen skulle estimere virksomhedens fremtidige aktiekurser, ville den altså skulle forudsige aktionærernes bedømmelse af ledelsens egne fremtidige evner. Bedømmelse af egne evner går altid galt for de fleste; bedømmelse af egne fremtidige evner... forudsigelse af andres bedømmelse af egne fremtidige evner - glem det! Et forsøg på dette ville skade aktionærernes tillid til ledelse/virksomhed, når forudsigelsen viste sig ikke at holde.22/9 2020 10:25 Morten Nielsen 086958tusind tak for det fyldestgørende svarTRÅDOVERSIGT