Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab i royalty-slagsmål med Jannsen


86970 Helge Larsen/PI-redaktør 23/9 2020 06:35
Oversigt

Den danske biotekkoncern Genmab er røget i totterne på sin meget vigtige amerikanske partner Janssen omkring royalty-betalinger forbundet med blockbuster-kræftmidlet Daratumumab, også kendt som Darzalex.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse tirsdag aften.

De to selskaber har derfor indledt en bindende voldgiftssag i New York ved CPR Institute for Dispute Resolution for Non-Administered Arbitration. Her skal voldgiftsretten tage stilling til to spørgsmål, som vedrører royalties forbundet med Janssens salg af Darzalex.

- Mens Genmab har til hensigt kraftigt at forsvare sine rettigheder i henhold til aftalen, er udfaldet af enhver voldgift, så vel som dens varighed, i sagens natur usikker, hedder det fra Genmab, som ikke regner med, at sagen vil få nogen substantiel effekt på forventningerne for 2020.

Det første spørgsmål er, om Genmab skal løfte en del af de royalties, som Janssen betaler til Halozyme Therapeutics for anvendelsen af det selskabs teknologi til udviklingen af den subkutane version af Darzalex.

Janssen, der ejes af Johnson & Johnson, betaler en royalty til Halozyme svarende til omkring en midt-etcifret procentsats af salget af den subkutane version af Darzalex, og Janssen har allerede tilbageholdt det beløb i sin afregning til Genmab, som koncernen mente passende i andet kvartal af 2020.

Det andet stridspunkt, som voldgiften skal afgøre, handler om, hvorvidt Janssen er forpligtet til at betale royalties til Genmab, indtil Genmabs patenter vedrørende Daratumumab udløber, eller indtil Janssens patenter vedrørende Daratumumab ikke længere yder beskyttelse.

De relevante patenter, som ejes af Genmab, ventes at udløbe i slutningen af 2020'eren og starten af 2030'erne, mens de relevante patenter under Janssens ejerskab stopper med at yde beskyttelse i midt-2030'eren, oplyses det.

Janssen står for salget af Darzalex til behandling af knoglemarvskræft, og Genmab ventede senest i forbindelse med regnskabet for andet kvartal med, at det samlede salg ville ende i intervallet 3,9 til 4,2 mia. dollar i 2020. Topchef Jan van de Winkel forudså dengang over for Ritzau Finans, at topsalget af lægemidlet i 2030 ville overstige 10 mia. dollar.

Genmab fortæller samtidig, at koncernens samarbejde med Janssen om Hexabody-CD38 fortsætter.

/ritzau/FINANS



23/9 2020 09:16 tommycarstensen 086973



Hej Helge. Det lyder forholdsvis udramatisk. Jeg har et par dumme spørgsmål. Hvor stor en del af salget er henholdsvis intravenøst og subkutant? Jeg troede, at det hele var intravenøst, men jeg ved ikke så pokkers meget om Darzalex. Hvem synes du umiddelbart har ret eller vil du helst holde dig fra at kommentere på det? Mon de mødes på halvvejen? Den sikre vinder er som altid advokaterne :-D

GEN.CO




23/9 2020 09:20 Helge Larsen/PI-redaktør 186974



Hej Tommy, Læs i første omgang med i Genmab-chatten. Jeg laver podcast med Per Hansen på Nordnet det meste af formiddagen. Vender tilbage senere.



TRÅDOVERSIGT