Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pareto - Vinderne indenfor offshore vind


87466 Helge Larsen/PI-redaktør 9/10 2020 11:52
Oversigt

"Offshore vind

Offshore vind har gått fra å være en subsidiert nisje til mainstream på 5-10 år og er nå konkurransedyktig på lik linje med alle andre energikilder i Europa. Vi forventer at kostnadene halveres enda en gang i løpet av det neste tiåret. Det vil gjøre offshore vind til den billigste energikilden i mange land, og føre til videre oppjustering av etterspørselen.

Av Jørgen Opheim, analytiker
Publisert: 9. oktober 2020 - 12:15

Offshore vind er forventet å vokse rundt 20% årlig gjennom det neste tiåret. Over de siste to årene, så har projeksjonene for installert kapasitet blitt fremskyndet med ti år. Dette er drevet av økte ambisjoner i Europa, Asia og USA, og vi forventer flere positive revisjoner av disse estimatene fremover.

Underliggende er dette drevet av lavere kostnader, der LCoE (Levelized Cost of Energy, se definisjon) har blitt redusert med 75% over de siste 5-10 årene. Som et resultat er for eksempel offshore vind prosjektet Hollandse Kust Noord (HKN) som ble tildelt i sommer billigere å bygge ut enn bare å drifte eksisterende kull-anlegg i Tyskland og gass-kraftverk i Storbritannia.....

Læs mere


https://www.paretosec.no/utvalgte-analyser/offshore-v..

VWS.CO
TRÅDOVERSIGT