Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kan Eltek søge op til 2 kr. ?


8774 mortendrost1 25/4 2009 11:14
Oversigt

Jeg skriver dette indlæg på PI, da ELT kan være et godt bud på en raket i næste uge. Jeg syntes den er værd at kigge på, da den kunne gå mod 2 kr. på kort tid. Har brudt gennem MA50, samt MA90 den sidste uge på en meget høj volume. Den er steget 30% den sidste uges tid.

http://kerfuf.dk/chart/elt.ol/?tr=180&ct=cs&mat1=sma&mad1=90&mat2=sma&mad2=50&ti1=rsi&ti3=trix

Eltek er banket ned fra 110 NOK til under 1 NOK. De kom fredag med et regnskab der overraskede positivt og slo analytikernes estimater. Det negative i deres præsentation, er de er meget forsigtige med deres guidings for den næste periode og samtidig ser et fladt markedet inden for deres felt.

Jeg vil følge den i næste uge, og regner med analytikerne vil lave en repricing på ELT, udfra deres seneste præsentation.

Håber på lidt respons, da jeg nok ikke er den eneste der er inde i El-Tek

Men hvis det har interesse, så læs deres præsemtation her, samt vedligger jeg en artikel fra E24 fra i går.

http://www.eltek.com/wip4/detail.epl?cat=9346&id=428021

http://e24.no/boers-og-finans/article3043667.ece

Med venlig hilsen

Morten Drost





25/4 2009 15:35 MrWater 08793



Hej Morten

Hvordan ser vækst- og indtjeningsmulighederne ud på mellemlang og lang sigt?

Den er godt nok blevet banket i bund. Hvad er hovedårsagerne?

Er de konkurstruet? Hvordan ser det ud med gælden og den likvide beholdning?

Jeg vil prøve at se lidt nærmere på den i morgen aften, men det ville være super med en lille gennemgang fra din side.

Mvh



26/4 2009 12:40 mortendrost1 08882



Hej MrWater,

Jeg har ikke haft så meget tid i weekenden til at gå gennem ElTek, andet end hvad jeg lige har ridset op under Hegu. I dag slipper jeg heller ikke for at arbejde desværre :−)

Men mit syn på El-Tek er positivt. Især med en indgang på nuværende kurs. Som Hegu er inde på, ville det ikke være utænkeligt at El-Tek er en dobbler eller tribler gennem 2009. De 2 NOK ser jeg ikke som særligt langt væk.

Men jeg sakser lige et seriøst indlæg, der fortæller lidt historie omkring El-Tek - inlægget er fra Hegnar.
-------------------------------------------------------------------

Innlegg av: Gjest (26.04.09 10:23 ), lest 11 ganger
Ticker: ELT
RE^1: ELT - les her!!!Analytikerne positive igjen, 3 kr
Om en velger å gå ett år tilbake i tid. Så sto Eltek i 30 Kr 1 mai. med 50 mill aksjer tilsvarer det en verdi på 1,5 milliarder Kr.
1 juni sto Eltek i 40 og hadde en verdi på 2 milliarder Kr.

Så vet vi hva som har skjedd siden da. Verdens økonomien har rast sånn til de grader. Eltek har tilnærmet blitt slaktet i samme periode.
Og i fra 20.10.08 da verdien var 20 kr aksjen og verdi på selskapet 1 millard. Så gikk verdien til 1 kr eller 330 millioner ca 5.11.08.

Og der har vi lagt i lange perioden. Altså med en markedsverdi på eltek på ca 1 kr. Og da etter at de har fått tilført 280 millioner i cash ref emisjonen.

Siden den gangen i høst. Er nye folk kommet inn i Eltek. Utenforstående og ikke gamle travere, som har slitt med å gjennomføre endringer. Det er tilført cash. Utestående fordringer kommer inn jevnt og trutt. Cash flowen har bedret seg utrolig bra. Ordreinngangen er bra. tross finans krisen. Omsetningen likedan. Og brutto marginene er faktisk og utrolig nok stigende.

Men enda går de i minus. Men ting tyder rimelig klart på at dette er på vei til å bli blått.

Vi vet ellers at innsiderne i konsernet direktører osv kjøpte kraftig i emisjonen. Vi vet at de store eierne kjøpte stort også. Og ut i fra gamle aksjoner oversikter og hva de har kjøpt på etc. Så vet vi at veldig mange nå har snitt på rundt 4 til 7 Kr på sin beholdning av Eltek aksjer.
Og om Eltek skal få en verdi på Kr 1,65 milliarder til 1,98 milliarder. Så går mange av eierne ut i null på sin investering i Eltek.
I mai og juni i 2008. Når kursen var mellom 1,5 og 2 milliarder. Gikk mange av disse i minus på sin investering.

Selv er jeg nå optimist på Eltek sine vegne. Emisjonen i høst var god mor Eltek sine eiere, men syntes ikke den var rett med tanke på å sette den til 1 kr. Dette er gjort og vi må leve med det. Og velger å ikke skrive mer en det om det.

Hva kursen blir til uken er alltid usikkert. Går børser opp/ned så vil dette også virke inn på Eltek. Trolig vil det komme anbefalninger på Eltek i tiden fremover. Mer en den ene som er kommet. Trolig vil DNB måtte justere seg opp fra sine 40 øre. men når de gjør det og om de vil gjøre det er usikkert.

Selv tror jeg nok kursen i løpet av mai juni vil passere 2 kr. Og en kan fort se kurser godt over dette.

Om Eltek ved 3 kvartal klarer en enda bedre cashflow og en blå bunn linje.
Vel da er kursen meget raskt oppe i 3 til 4 kr.

Og legger en til det de leverte på fredag og at de er tydelige og passive på quidingen. Så har de skiftet taktikk her og jeg tror at de vil klare det bedre en de sender ut signaler om. Dette da de har brent seg betraktelig på dette før.

Og om 3 kvartals tallene viser samme stigning. Det er det kvartalet Eltek oftest har hatt overaskelser i. Vel da skal en fort kunne se Eltek få en markedsverdi på rundt 2 milliarder. Noe som tilsvarer en børs kurs på kr Kr 6,25.

Og da får Angelill junior rett i at den som ler sist ler best. For ingen skjønner en dritt. eneste feilen blir da at han var 2 år for tidelig ute med uttalelsen og diverse krumspring er gjort underveis.

Lykke til





26/4 2009 16:32 MrWater 08909



Hej Morten

Jeg vil se lidt nærmere på casen.

Tak for tippet.

Mvh



27/4 2009 12:38 mortendrost1 09001



MrWater - fik du købt El-Tek i dag i åbningen ??

Desværre fik jeg ikke selv købt nogle flere. Ville egentlig have supleret i åbningen, men havde en kunde fra morgenstunden :−)

Men er jo pt. oppe med 24%, så det ser godt ud lige nu. Jeg håber mit target holder stik kortsigtet med de 2 NOK. Kortsigtet vel og mærket. Langsigtet vil vi formentlig se El-Tek noget højere oppe.

Jeg er med fra 1,20 NOK og holder ved dem jeg har. Så må vi se :−)

Med venlig hilsen

Morten Drost



27/4 2009 13:20 MrWater 09003



Hej Morten

Lagde et bud ind ved åbningen med limit på 1,34. I følge banken blev den handlet i 1,32 fra start, så jeg regnede med at det var tilstrækkeligt. Desværre var det ikke tilfældet.

Men tak for tippet. Imponerende.



25/4 2009 21:53 Hegu 08826



Hej Morten.....jeg har også denne i kikkerten, men tør først nu gå ind i aktien.

Prisningen på 400 mill. er helt hen i skoven sammenholdt med det solide cashflow og kassebeholdningen på 826 mill.

Den burde kunne 2-3 doble allerede i år.

Med venlig hilsen


Hegu



26/4 2009 01:02 mortendrost1 08848



Hej Hegu,

Selskabet er totalt konkurspriset efter min mening, hvis man lige kigger tallene løst efter. Der har også været et turbulent første kvatal for El-Tek, når man tænker på deres tidligere CEO der lige er trådt tilbage, efter at været blevet mistænkt og varetægtsfængslet for økonomisk kriminalitet. Dette er blevet modtaget positivt af markedet. CEO Jan T. Jørgensen sidder midligtidigt på posten indtil en varig afløser findes.

Dog er El-Tek kommet godt fra land i 2009, efter at have kunnet præsenterer et bedre end ventet resultat i Q1. Ligeså kunne deres datterselskab NeraTel, som operere i Asien fremlægge et meget bedre resultat en ventet:

NeraTel, som er 50,1% ejet af El-Tek kunne d. 20.04.09 præsenterer et regnskab der var bedre end ventet, så derfor er der gode forhåbninger/forventninger til El-Tek kan komme godt fra land i 2009.

NeraTel achieved revenue in the first quarter of SGD 51.2 million, compared to SGD 39.0 million in the corresponding quarter last year. EBIT for the quarter was SGD 3.6 million compared to SGD 3.4 million in the first quarter 2008.

http://www.tradingmarkets.com/.site/news/Stock%20News/2278883/

Ovenpå de overraskende tal fra ElTek, forventer jeg at markedet, samt div. analytikere, som så småt er ved at komme ud af busken igen, vil lave en reprisning af El-Tek, med et helt andet kursmål, end det vi ser nu. Jeg tror dog lige at der vil gå et par dage, så de forementlig lige selv kan nå med på vognen til en ordentlig pris, inden det går opad :−)

Men men men, man skal hele tiden huske på, at det er det Norske markede vi operere i - så tilstandende for "hyping" er jo helt anderledes. Kigger vi på HO, er de også allerede begyndt at snakke om en åbningskurs over de 2 NOK på mandag ;−)

Men Tormod Andreassen skriver i Finansavisen her til morgen, at han er positiv overfor El-Tek og han plejer for det meste at være overodentlig kritisk - så det må næsten betragtes som positivt.......

Nå - nu vil jeg slutte for i dag og ellers se om jeg ikke får tid til at kigge deres præsentation igennem her i morgen søndag. Slipper desværre ikke for at arbejde i morgen :-(



TRÅDOVERSIGT