Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Oprettelse af aktiesparekonto


89364 elsborg 19/12 2020 09:22
Oversigt

Jeg har fået oprettet en aktiesparekonto. Min investeringsplan er 1/3 obligationer (virksomhedsobligationer m.m.) og 2/3 aktier eller investeringsfonde. Kombinationen giver en robusthed overfor udsving og muliggør samtidigt, at jeg kan regulere op og ned i markedet uden at køre med Xact- og Bear certifikater, som jeg helst gerne vil undgå. Jeg har oplevet, at min nyoprettede aktiesparekonto afviser køb af obligationer eller obligationsrelaterede papirer. Hvad gør i andre i denne sammenhæng ?, har I nogle gode stabile aktier eller ideer til samme, som giver samme robusthed overfor volatilitet som obligationer ?19/12 2020 22:19 FrederikNielsen 289371Hej! Du kan ikke handle værdipapirer, som ikke hovedsageligt består af aktier på en aktiesparekonto. På SKAT's hjemmeside står der følgende: "På din aktiesparekonto, kan du investere i aktier, der er optaget til handel på et reguleret marked eller multilaterale handelsfaciliteter og investeringsbeviser i minimumsbeskattede investeringsinstitutter, hvor mindst 50 % af aktiverne består af aktier."

Dette er én af udfordringerne ved denne type depot. Jeg mener ikke, at det er realistisk at finde aktier med samme sikkerhed, som du har i obligationer, men en bred diversificering af din portefølje burde kunne give dig en bedre sikkerhed.

Beklager det lidt ukonkrete svar, men at finde aktier med samme sikkerhed som obligationer er det, som mange investorer sukker efter lige nu, så dit bud er nok en smule svært at imødekomme.20/12 2020 09:39 elsborg 189379Tak for svar til alle. Det er lidt en overraskelse, at man stiller indskyderne på en aktiesparekonto på et så usikkert grundlag specielt hvis der er mange uerfarne og nye brugere, som er gået over i aktier for første gang pg.a stigende renter. Glædelig jul og godt aktienytår til alle.19/12 2020 23:28 DjengisCash 289373Gode stabile aktier er svære at udpege, for man ved aldrig med sikkerhed, hvilke begivenheder, der vil påvirke aktiekursen. Nogen af selskaberne med størst markedsværdi for tyve år siden er kun skyggen af sig selv i dag. General Electric og Nokia blot er et par eksempler. Men man ved jo aldrig på forhånd, hvilke der er fuserne.

Det bedste råd er at sprede sin investering på tværs af sektorer og geografi blandt papirer, der har vist gode takter i et par år. Og tryk konsekvent på salgsknappen, hvis et selskab alligevel skuffer.20/12 2020 01:30 tommycarstensen 389377elsborg Ja, og saa kan man ogsaa tilfoeje, at de fleste "gode stabile aktier" er ret dyre lige for tiden. Det er lidt Nifty Fifty om igen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nifty_Fifty

Jeg ledte efter et citat fra Charlie Munger, hvor han siger noget i dur med, at over tid, saa betyder det mindre, hvis man betaler en lidt for hoej pris for en rigtig god virksomhed, men faldt i stedet over disse andre gode citater fra ham og andre om kvalitet.

"A great business at a fair price is superior to a fair business at a great price."

http://mastersinvest.com/new-page-91

Cirka to tredjedele af min portefoelje udgoeres forresten af Kraft Heinz og AB InBev. Det bliver ikke meget kedeligere :-DTRÅDOVERSIGT