Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Saniståls 1.kvt. regnskab


8958 collersteen 26/4 2009 21:34
Oversigt

Saniståls regnskab for 1.kvt. kom igår lørdag som altid.
Det er ikke ligefrem betryggende læsning.
Stor omsætningsnedgang på omkring 30% og på trods af massive besparelser kommer man stadig ud med -135 mio. Man venter en gradvis bedring over året og frasalg af ejendomme (jeg vil formode det er tidligere lagerbygninger. Bl.a. den ved Solrød/Karlslunde) vil hjælpe yderligere på det, da disse er bogført til kostpriser og væsentlig under markedspriserne selv i dagens pressede marked... Oplyser man.
Likviditeten siges at være god og der har også været positive pengestrømme fra driften i 1.kvt.
Balancen er dog stadig ikke rar at kigge i, selv hvis man har i baghovedet at det er en handelsvirksomhed og derfor vil have bl.a. et stort varelager og mange debitorer.
Et par enkelte udvalgte tal:
Egenkapital 262mio.
Ansvarlig lånekapital 300mio
Øvrig rentebærende gæld... 2467mio
Øvrig gæld 606 mio.

Og på aktivsiden finder man 403 mio kr immaterielle aktiver (goodwill, varemærker, m.m) som indgår i langfristede aktiver på 1,46 mia.

Kortfristede aktiver udgør 2,173 mia og udgøres bl.a. af
Varelager på 1.087 mio
Debitorer 721 mio

Man finder dog også aktiver bestemt for salg - hvilket må være ejendommene - på 326 mio. Med en realisation af disse til 400-500 mio hjælper det da på det. Men ved første øjekast ser balancen lidt kritisk ud.


Se selv nærmere.
Jeg har ingen aktier i Sanistål, men har da overvejet det på et tidspunkt.... da konjunkturene jo nok vender før eller siden og det vil vel komme aktier som denne, DLH, Sjælsø, osv. til gode. Spgm. er om de vil overleve og mon ikke det ansvarlige lån og ejd.salget vil sørge for det. Og får man de store effekter af den nye logistik så kan den vel komme til at blive ganske pæn.
https://newsclient.omxgroup.com/cds/DisclosureAttachmentServlet?messageAttachmentId=222622



26/4 2009 23:56 stengård 08971



jeg skimmede det lige - og faldt også lidt over osten rentebærende gæld... Omsætningshastigheden på lagrene skal no noget i vejret for at kunne servicere den slags...
Det svære er at time entreen i en aktie som Sanistål, når først meldingerne (altså de pålidelige af dem) kommer om stigning i byggeaktiviteten er det jo nok for sent



27/4 2009 00:02 collersteen 08973



Ja, det er pissesvært. Indtil videre kan man måske tage udgangspunkt i at der i hvert fald ikke var en direkte nedjustering i regnskabet. Og det er da en overraskelse af de positive.
Men om det så primært skyldes at man måske ikke har guidet før er jo så en biting..... :)
(jeg har ikke tjekket op på om det er sandt)



27/4 2009 00:13 CharlesPonzi 08974



Der er ingen omsætning i aktien og Danske Bank storsælger den, så jeg kan kun anbefale alle holder sig ude, indtil den falder yderligere 30%-40%.

PS: Jeg gik selv ud med et mindre tab og jeg skal ikke ind igen før vi ser en stabil optrend.



27/4 2009 00:43 mortendrost1 08976



Det kommer jo så an på, med hvilken sigt man har tænkt sig at købe Sanistål. Som Collersteen er lidt idne på: Når vi ser de første tegn på, at byggebranchen er i bedring, er toget formentlig kørt (i hverfald fra bunden). Husk du skal købe aktier mens det går dårligt, og ikke mens det går godt :−) (lidt nøgtern sagt selvfølgelig)

Jeg har en kone der arbejde hos Sanistål, og følger jo selvfølgelig selv lidt med i hvad hun kan fortælle. De har skåret helt ind til benet hos Sanistål mandskabsmæssigt, og trimmer stadigvæk en smule.

Tænk på, Sanistål kommer fra ATH 1.200 Kr. (mener jeg), så der er en del at hente, hvis bare vi kan nå 50% af den kurs, fra den pris vi kan købe til på nuværende 95 kr.

Jeg har købt en 1/3 del af de aktier jeg påtænker mig, jeg skal ligge inde med hos Sanistål på nuværende tidspunkt. Skal lige huske at sige, at jeg med Sanistål, er meget langsigtet og mener den nok skal bære frugt. Falder den yderlige, vil jeg suplerer op, til jeg ligger med det jeg skal. Men jeg håber da, den kan falde 40% endnu, da jeg har fortrudt bigtime, at jeg ikke fik købt på sidste bund.

Det tager tid, at vende Sanistål. Men det afspejles jo også i prisen :−)

Ha en go aften

Morten Drost



27/4 2009 00:48 CHjort 08977



Tja C-P. Jeg kan ikke bedømme hvad en fair kurs på Sanistål egentlig er, men jeg kan da give dig ret i en ting, Danske Bank har solgt godt ud i denne og en del andre illikvide aktier, hvilket har ført kursene i bund. For Sanistål medførte det en intraday low på 64,- d. 12/3-9, (her fik jeg så selv min entrè i aktien). Og hvad skete så,- jo, da Danske viste tegn på at udsalget havde nærmet sig sin afslutning, bragede kursen op. Ikke mange handler, men en nærmest total fravær af sælgere. De er der så nu, men vel ikke så mærkeligt, idet en del jo i løbet af kort tid har kunne hente ca. 20%. Det samme er sket i ganske mange af de andre small- og midcap aktier. Sjælsø, TKD, DLH-B for blot at nævne et par stykker... Der er dog endnu et par stykker, hvor der åbenbart ikke er solgt helt ud endnu,men mon ikke de vil opleve samme kursfremgang når "blokken" er solgt?

Mv. CHjort

Mon ikke vi her kan takke ATP og udbetalingen af SP-ordningen for dette.



TRÅDOVERSIGT