Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ny brændstof til tobin-skat


90318 binvest 29/1 2021 21:04
1
Oversigt

Lur mig om ikke situationen omkring kursmanipulation og kapitalfondenes short medfører, at vi får indført tubin-skat. Der bliver mangel på nye skatter til at betale for coronakrisen og tubin-skatten ligger nu lige til højrebenet.
Hvilken politiker (og opinion) kan se årsager til ikke at gøre det????29/1 2021 22:10 Thorkild01 190319Mon ikke de regninger, der skal betales for at dække de forskellige pandemi redningsplanerne ikke vil være tilstrækkelig gift for borgernes pensionsopsparinger? Jeg tror helt sikkert, der findes både økonomer og liberalt tænkende politikere, der vil "slå sig i tøjeret". Tobin skat er vel især populær blandet de mange post-stalinister, der præger fransk politik.30/1 2021 08:47 binvest 190320Som aviserne de senere dage har fortalt, er pensionisternes pensionsopsparinger i stand til at betale en store del af regningerne for coronaen. Det samme billede giver PAL-skattens størrelse for 2020.

En tobin-skat kan i øvrigt indrettes så den friholder arbejdsmarkedspensioner, og kun rammer private pensionsmidler og frie midler, det er kun et spørgsmål om, hvad der ønskes politisk.

Det vigtigste er, om den vil blive foretrukket af røde vælgere, frem for skat på arbejde, bolig, virksomheder mv.30/1 2021 10:17 AJE 290325Man kunne så overveje at beskatte nogle af de astronomiske gevinster en del får på ejendomshandel.

binvest, hvori består rimeligheden i at øge skatten på private pensionsmidler og frie midler, men friholde arbejdsmarkedspensioner...???30/1 2021 10:36 binvest 190328Om det er rimeligt, vil jeg ikke forholde mig til. Det er jo en holdningsmæssig/politisk vurdering.

Jeg taler alene om, hvad der er sandsynligt i min optik. Et rødt flertal i Folketinget, fører vel en rød politik?30/1 2021 17:07 Klarussen 290341Superfint med Tobin-skat, så kan vi måske komme af med robot-transaktionerne.
Håber absolut på indførelsen hurtigst muligt.30/1 2021 17:28 Klarussen 290342Wikipedia: In 2016 US Democratic Party POTUS nominee Hillary Clinton included in her platform a vow to "Impose a tax on high-frequency trading. The growth of high-frequency trading has unnecessarily placed stress on our markets, created instability, and enabled unfair and abusive trading strategies. Hillary would impose a tax on harmful high-frequency trading and reform rules to make our stock markets fairer, more open, and transparent."30/1 2021 17:37 Thorkild01 090344Mon ikke snarere det bliver "kuren der forstærker sygdommen"? En skat vil alt andet lige mindske indtjeningsmarginen på handel med værdipapirer. Dette vil alt andet lige lægge et pres på omkostninger m.v., hvilket typisk vil føre til en allokering mod de billigste metoder, og hvor robothandel vel idag er den billiste form der findes, og derfor betyde at robothandel stiger. Tobin skat har grundlæggende set ikke til formål at forsøge at regulere handlen med værdipapirer, men er blot et nyt skatteobjekt for mere eller mindre uansvarlige politikere. Prøv at se hvad det er for typer af politikere/økonomer der er fortalere for en Tobin skat. Det siger vist alt :(30/1 2021 18:03 Klarussen 190347Indtjeningsmarginen på værdipapirer er i den grad til at overse med de %-satser der nævnes ifm. aktiehandler og kun interessant for dem der spekulerer i HFT som er ren spukulation, og ikke investering. At det skulle være negativt (og ikke sundt) for aktiemarkedet at komme af med HFT har jeg svært ved at se.30/1 2021 20:05 binvest 490349Den formulering er kontroversiel:
"blot et nyt skatteobjekt for mere eller mindre uansvarlige politikere."
Jeg er måske enig i, at det mest er et nyt skatteobjekt; men så falder kæden af.

For det første er politikere der gør, hvad deres vælgere forventer aldrig uansvarlige. De er netop ansvarlige.
For det andet handler de fleste investorer alt for meget.
For det tredie er "for meget" aktiehandel en uproduktiv aktivitet i forhold til almindeligt arbejde.
For det fjerde bliver mange med held på aktiemarkedet nogle provokerende idioter for almindeligt arbejdende mennesker. Nogle udtrykker det sådan "at når skidt kommer til ære, ved det ikke, hvordan det skal være".

Blandt andet af de grunde vil tobin-skat altid have sine tilhængere. Og det er jo alene et spørgsmål om holdning.30/1 2021 17:38 bgadk 290345En begrænset Tobin skat vil ikke have de store negative konsekvenser, men vil heller ikke give det store provenu.

En negativ konsekvens kunne være mindre likviditet i markederne, når robotterne forsvinder. Arbitrage er generelt en god ting at have i markederne så der ikke opstår "øer" hvor tingene er skævt prissat. En tobin-skat vil gøre disse "øer" større, da arbitrage fortjenesten også skal betale for skatten.

I øvrigt så på virker Tobin skatten ikke short positioner. Shorts har ikke noget at gøre med HFT.

Ved større Tobin skatter, så flytter markederne bare hen til lande som ikke har dem. En børs kan ligge lige så godt i Hong Kong, Panama eller i London, som i EU eller USA.
Så handler man udenfor, og melder netto resultatet ind i værdipapir centralerne.TRÅDOVERSIGT