Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Solar A/S alt andet end kedelig


90748 Aktie-Zlatan 7/2 2021 09:09
Oversigt

I Millionærklubben omnämnde Lau Svenssen Solar A/S i torsdags.

"I studiet var også aktieanalytiker Lau Svendsen, og han bidrog også til at udpege de mere sikre aktier til al slags vejr. Han pegede blandt andet på selskabet Solar.

”Det er en stilfærdig, kedelig virksomhed. Det er jo en grossist inden for el og vvs, og de har været igennem ti års edb-eventyr og har fået det til at køre. De sælger nu 82 procent af deres ting på nettet. Det er ikke nogen raceraktie, men den koster 415 kroner nu, og i min fantasi kommer den over 500, sagde Lau Svendsen i podcasten og tilføjede, at han selv ejer Solar-aktier i sin private portefølje.

”Det er sådan noget, du kan købe, hvor der reelt ikke er nogen særlig stor risiko. Det er nærmest kedeligt. Matas ligger også i den gruppe, hvis du tror på den aktie,” tilføjede han, der også pegede på Nordea som en aktie i den kategori."

Jag misstänker att Lau Svenssen egentlig icke synes att Solar A/S er kedelig, men att det er aktiemarkedets synspunkt.

Liksom Lau Svenssen tror jag på >500 DKK inom kort (ett halvår) och därefter får vinstutvecklingen avgöra om aktien skall vidare upp eller ej.

Att jag numera är så positiv till Solar A/S beror på att jag har støvsuget aktiemarkederne i Europa (og delvis USA) og jag kan icke finde någon billigare el-/VVS-grossist (finnes kun ett fåtal på börserna) frånsett A&O Johansen (PE<9 baserat på min prognose för 2021). Mange synes antagelig att A&O redan har stigit för meget även om det totale sällskapsvärdet kun er 44 % högre än 2007-2008 (massiva aktieåterköp) och då kan Solar A/S vara ett alternativ.

Ferguson (PE=21, VVS, USA)
Wesco (PE=17, el, USA)
Malmbergs Elektriska (PE=17, el, Sverige)
Rexel (förlust eller nollresultat, el, Frankrig )
Sanistål (förlust eller nollresultat, VVS, Danmark)
Frauenthal (förlust eller nollresultat, konglomerat=VVS+bilunderleverandør, Østrig)

Att jag tror mer på Solar A/S nu är för att sällskapet har solgt dottersällskapen i Østrig och Belgien och aktieposten i BIMobject, som jag aldrig förstod mig på. Desuden kommer el- og VVS-grossister generellt ha mange gode år/decennier p g a den gröne omstilling (bl a elektrifiering), vilket Danske Bank også virker tro ('Danske Bank hæver kursmålet på bæredygtig aktie').

I fire av Solars lande (DK, SE, NO, NL) har Solar nu en störrelse, som gör Solar till en av marknadsledarna i respektive land.

I Østrig och Belgien var antagligen konkurrensen från de franska, större elgrossisterna Sonepar (ej på börsen) och Rexel (på börsen) alltför stark, då dessa desuden antagligen kunde leverera udda elartiklar från sina franska lager till Belgien och Østrig.

I Polen, som är Solars femte land, är det anderledes och där verkar icke Rexel ens vara aktivt. Sonepar har emellertid 500 ansatte i Polen. Solar har ca 130 st.

Tidligere var Solar Polska inkluderat i 'Other markets', men jag har lyckats sammanställa följande salgsudvikling för Solar Polska.

2019: 393 MDKK
2018: 355 MDKK
-
-
-
2008: 184 MDKK (2007+förvärv 2008, troligtvis dock lavere p g a finanskrisen)
2007: 164 MDKK

Det blir meget intressant att följa den fortsatte udviklingen för Solar Polska. Troligtvis måste Solar Polska komma upp i 500+ ansatte, som i de fire andre lande, för att nå effektivitet, men de är på god vej. Solar Polska verkar exempelvis söka mange nye ansatte bl a indenfor fotovoltaik (solceller).

https://solar.pl/career

Lägg därtill att Polen är ett perfekt land att bedriva distribution i. Kompakt och med ett stort antal indbyggere (38 millioner). Solar Polskas huvudkontor och centrallager ligger desuden centralt i Polen (Łódź), vilket är en fördel hvis man håller på med distribution.

Utöver den gröne omstillingen (elektrifiering) og Polen, så er fortsatt automatisering en spännande trigger for lavvurderede Solar A/S.

I Norge og Nederländerna har Solar fornylig installerat den norska automatiseringslösningen AutoStore, medan man i Danmark verkar benytte sig av en äldre lösning från SSI Schäfer. Troligvis finns det ytterligare potential till effektivisering i Sverige, Polen og muligvis Danmark.





Återigen; A&O Johansen (PE<9, baserat på min prognose för 2021), som nyligen har igångsatt byggande av ett andra höglager (med SSI Schäfer), er mitt förstaval indenfor sektorn, men Solar A/S är nr 2 i Europa (og troligtvis USA).

Solar - lavvurderet og med minst tre triggers (elektrifiering, Polen, automatisering)



7/2 2021 09:45 Hyst 090749



Godt med en Aktie-Zlatan!

Tak for dine skriv - og sikke er navn.

Desværre må vi jo ikke deltage på Placera-forum.



7/2 2021 10:02 Aktie-Zlatan 090750



Är det följande, som sätter stopp?

"Inlägg får inte vara skrivna på andra språk än svenska eller engelska då Placera inte har möjlighet att kontrollera eller övervaka dessa."

I så fall tror jag icke att danska borde vara något problem. I skriven form har svenskar icke stora problem med danska. I talad form är det väl mest äldre skåningar (40+), som förstår danska helt och hållet.



7/2 2021 10:14 Hyst 190751



Nej, men skal have svensk ID nummer, eller svensk BankID, så vidt jeg husker under registering.




7/2 2021 10:23 Aktie-Zlatan 390753



Det verkar stämma. Tilsyneladende har man brug for ett svenskt personnummer.

Det kan vara en fördel ibland att ha kontroll på vilka, som ligger bakom inläggen.

Nyligen avslöjades det att den administrerende direktør i Serneke AB skrev inlägg om sällskapet på just Placera under navnet Pellucidum (Betyder ungefärligen transparent på latin!).

https://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/ola-sernekes-inl%C3%A4gg-utreds-av-ekobrottsmyndigheten-1.40945251

Hvis ProInvestor inför motsvarande krav, så får jag väl bli dansk ;)



7/2 2021 11:52 Hyst 190756



Ser frem til dine indlæg, - en Zlatan værdig!



7/2 2021 12:57 Aktie-Zlatan 390767



Jag är egentligen icke något stort fan av Zlatan, men numera är han väl en av de kändaste svenskarna, så det fick bli Aktie-Zlatan.

Generellt synes jag att den danske börsen är fullvärderad, men just 2 (av 3) VVS- og elgrossister är meget undervurderede i ett internationellt perspektiv.

Sen finns det ju väldigt få börsnoterade VVS- og elgrossister overhovedet, vilket borde vara ett tegn på att ejerne hellre beholder vinsten för sig selv end at dele med sig til en masse andre aktionärer ;)

En anden orsak är att VVS- og elgrossistmarkederne ofta udvikles till oligopol, da det krävs stora investeringar (bl a automatisering), vilket få klarar av. Dette talar også for investering i Solar og A&O Johansen, som begge är väletablerade på sina nuværende markeder.

Danmark er virkelig unikt med hele 3 VVS- og elgrossister.

Sverige hade till for nylig 2, men riskkapitalisten CVC, som satte Ahlsell på börsen 2016 fortrydede sig kun 2 år senare och köpte tillbaka Ahlsell fra börsen!



7/2 2021 15:44 Esset 090773



De er meget afhængige af byggeboomet, når det stopper får de store problemer.



7/2 2021 16:12 Aktie-Zlatan 390774



Det är helt felaktigt, Esset.

VVS- og elgrossister lever främst av renovering og vedligeholdelse, vilket man bl a kan konstatera på Danmarks Statistik (dst.dk).

Jag använde statistiken där och kom fram till att ca 60 % av VVS- og elinstallatörernas arbejdstid är renovering og vedligeholdelse og resten är nybyggeri.

Bemärk også att bruttoavancen på nybyggeri är meget lavere end på renovering og vedligeholdelse, da det är större konkurrence på leveranser til nybyggeri (projektsalg). Så renovering og vedligeholdelse, som måste göras uanset konjunktur, har måske 75 % inverkan på resulatet.

Studera eksempelvis A&O Johansen. A&O hade i och för sig en kraftig dip 2007-2009, men det berodde på att de hade expanderat för hurtigt när finanskrisen kom och på EDB-probemer. Istället för 1.000 ansatte som 2007 har A&O idag 730 ansatte. Det har gjorts muligt genom stark digitalisering og automatisering.

Solar har jag icke köbt förrän för 2-3 månader sen. Nu verkar nämligen Solar mer eller mindre ha rationaliserat klart (Polen er et lille spörsmålstegn) och då tror jag att det kommer att bli tydligare att Solar også i grund och botten är ett stabilt sällskap, som i kun lille omfattning är avhängig av konjunktur.

Svenska Ahlsells administrerende direktör försökte (utan större framgång) förklara detsamme för den svenske aktiemarkedet, men det gäller alltså om grossisten er en av markedslederne på de markeder hvor de er aktive. Numera är det giltigt icke kun for A&O Johansen utan også for Solar.

https://www.allabolag.se/5560129206/bokslut

Nybyggeri er 'icing on the cake' og dessutom tror jag att alle danske stöttepakker, men framförallt den gröna omställningen (bl a elektrifiering) kommer att leda till ett decennium eller muligvis flere decennier (icke år) av goda tider för danske VVS- og elgrossister.

När det kommer till A&O Johansen specifikt, så tar A&O (og Brdr Dahl, ejes af franske Saint-Gobain) store markedsandele indenfor VVS fra Sanistål og Lemvigh-Müller, så hvis VVS-markedet (i det usandsynlige tilfælde) skulle bremse op kan A&O fortsatt växa videre.

Jag opdagede för övrigt precis att Solar A/S har en udskudt skatteaktiv, som ännu ICKE tas upp i balansräkningen, men som 191231 hade ett potentiellt värde av 42 MDKK (5,70 DKK per aktie). De är hänförliga till Nederländerna, där Solar redan har verksamhet, och kan benyttes t o m 2028. Se sidan 63 i årsrapporten för 2019.

Muligvis har de ytterligare sådana tillgångar, som är ännu osäkrare, eftersom de verkar behöva finde en köber till dem. Se sidan 83.

Båda ovannämnda är uanset vilket icke negative utan muligvis alltså positive, då de i bästa fall kan leda till ökat resultat och eget kapital framöver.




7/2 2021 20:33 Stockwatch1 090779



Er du Balkamyr fra Euroinvestor?



7/2 2021 21:48 Aktie-Zlatan 490781



Ja, jag är även "känd" som Balkemyr.

På Euroinvestor-tiden försökte jag (ofta forgæves) övertyga Sanistål- og Solar-ejere att A&O Johansen var et meget bedre valg. Facit har visat att jag hade rätt.

Jeg synes fortsatt att A&O Johansen är mer köpvärd än de andre to, men efter salg av dottersällskap (og BIMobject-aktierna) är jag nu positivt inställd også till Solar.

Sanistål synes jag fortsatt ICKE er värd en investering. Sanistål förlorar markedsandele varje kvartal och några underverk kommer icke att ske utan det är hårt rationaliseringsarbejde framöver för Sanistål.

Som bäst kan Sanistål måske nå Solars lönsamhet og effektivitet, men varför betale samme P/S-tal för Sanistål idag, som Solar har? Då är det bedre att köbe Solar. Sanistål borde ha stor rabat på sitt salg (S) eller att priset (P) för Solar ökar.

Jag tror på det senare, då Solars stora konkurrent Rexel värderas till ett meget högre P/S-tal än Solar på trots af att Rexel gör förlust (eller nollresultat). Mer än 500 DKK er en fullt rimlig aktiekurs för Solar.

Idag kom för övrigt en köprekommendation av Swedish Match (Sveriges STG). Journalisten (analytikern) menade att Swedish Match muligvis var börsens billigaste aktie, men jag räknade ut att A&O Johansen är meget billigare baserat på PEG-tal hvis man ser på hela Norden.

https://www.investopedia.com/terms/p/pegratio.asp

A&O Johansen: PEG (2015-2020)=0,76 (11/14,5)
Swedish Match: PEG (2015-2020)=1,22 (22/18)

Detta är baserat på PE (2020)=11, men PE (2021)=9 (min prognos) og vinstväxten i år (2021) tror jag blir ca 23 %, så PEG-talet är ännu lavere baserat på exempelvis 2016-2021.

A&O Johansen är en lavvurdered og fantastisk tillväxtaktie. Jag förstår icke varför icke fler danske aktionärer ser detsamme. Jag skall emellertid icke beklage mig, då jag har kunnat tilläggsköpa då och då (senast för to uger sen).



8/2 2021 09:42 Stockwatch1 190788



OK, tak for det lange svar. Der er ikke mange svenskere, som skriver om AOJ og Solar, så det kunne næsten kun være dig.



8/2 2021 10:14 Aktie-Zlatan 390790



Fler og fler svenskere opdager emellertid A&O Johansen.

Duktige Alexander Eliasson har exempelvis A&O Johansen, som sitt största aktieinnehav.

https://twitter.com/alexeliasson/status/1357302813240532999

Sen vet jag icke om Alexander er lika langsigtet, som jag är, men tilsyneladende ser han detsamme, som jag.

Jag är icke speciellt intresserad av TA (teknisk analyse) utan förlitar mig på FA (fundamental analyse). Alla har svaga punkter og TA är min.

Jag gjorde en undersøgelse på ett svenskt aktieforum om hur väl övrige på detta forum förstår en balansräkning.

Det var nästan icke någon, som verkligen förstod hur en balansräkning skall tolkas. Till og med en pensionist, som hade arbejdet med M&A, sade att han icke förstod balansräkningar speciellt godt. Det förbluffade mig för de verkar annars göra gode aktieaffärer.

Selv er balansräkningen prioritet 1 för mig, när jag gör en ny investering.

Nu skal man icke köbe A&O for balansräkningen, men det ger en förklaring till att icke fler opdager undervurderede sällskaper. De förstår helt enkelt icke hur exempelvis en balansräkning skall analyseres. Hvis man kun fokuserar på resultaträkningen, så kan man icke skille gode aktier fra dårlige.

Måske er det samme i Danmark.



8/2 2021 14:10 Aktie-Zlatan 190805



I Paris stiger Solars kollega/konkurrent fint (på trods af at PE-talet är negativt och P/S klart högre än Solars):

https://finance.yahoo.com/quote/RXL.PA?p=RXL.PA&.tsrc=fin-srch

https://www.seg.se/om-seg/medlemsforetag/

och i London gör A&O:s kollega detsamma (på trods af at PE=21):

https://finance.yahoo.com/quote/FERG.L?ltr=1&guccounter=1



8/2 2021 22:30 bgadk 190828



Aktie-Zlatan, hvordan er A.O. Johansens ejerkreds? Er der flere aktie klasser?
Hvor en stor del er i fri handel?
Er der storejere som er helt bestemmende i selskabet?

Kort sagt, er det muligt at A.O.Johansen opkøbes af et andet selskab i branchen?



9/2 2021 02:52 Aktie-Zlatan 190829



Ja, det är icke något problem hvis Niels A Johansen og hans kone Lili overhovedet vill sälja sina röststarka stamaktier. De ejer även en del röstsvaga preferensaktier.

År 2007 accepterade de ett bud från kollegan Lemvigh-Müller, men då sade Konkurrencestyrelsen stopp.

Idag bor paret Johansen i Naples, Florida. Jag förmodar att skatten är lav hvis de säljer sällskapet.

Det krävs antagligen att köberen er en utländsk grossist utan större virksomhed i Danmark för att affären skall accepteras.

Svenska Ahlsell, som icke har någon större VVS-virksomhed i Danmark, er sikkert intresserade.

Ahlsell var i kontakt med Saniståls bestyrelse för ett antal år sen og då kan man vara tämligen sikker på att Ahlsell även kontaktade Niels A Johansen (icke A&O:s bestyrelse).

Förut hoppades jag på ett opköb av A&O, men jag vet icke längre om det är det bästa.

Gang på gang visar det sig hur svårt det är för grossister att etablera sig utomlands andet end genom opköb.

Ahlsell misslyckades inom VVS i Danmark 1999-2009
A&O misslyckades inom VVS i Sverige fram till ca 2015
Sonepar har väl lagt ner sin virksomhed inom el i Danmark
o s v

Att elgrossistgiganterna Rexel och Sonepar har lyckats i Sverige beror på opköb av Storel og Selga respektive Elektroskandia.

VVS- og elgrossistmarkederne är nästan alltid oligpol og sommetider i praktiken duopol (VVS i Sverige), så A&O-aktier og Solar-aktier kan bli riktigt värdefulla hvis dessa båda grossister har lärt sig av misstagen og icke gör nye försök i udlandet.

Bättre då att, som A&O numera gör, diversifiera till B2C-nätbutiker (til private).



9/2 2021 18:25 Aktie-Zlatan 290839



Lemvigh-Müller har helt uppenbart problem, vilket icke er särdeles overraskende hvis man har fulgt det danske VVS-markedet och de danske VVS-grossisterna under nogle år.

"Det er nu besluttet, efter gensidig overenskomst, at administrerende direktør, Morten Trolle, fratræder sin stilling i Lemvigh-Müller.

Beslutningen kommer efter en ny strategi i Lemvigh-Müller, som blandt andet har fokus på at bringe virksomheden helt i front i forhold til grøn omstilling, digitalisering og best in class-kundeoplevelser."

https://installator.dk/topdirekt%C3%B8r-forlader-lemvigh-m%C3%BCller

Sure enough, man kan også tolka dette, som negativt för A&O Johansen, men problemet för LM er at den högre digitaliseringen og automatiseringen gör att A&O Johansen og Brdr Dahl kvartal för kvartal tar markedandeler fra LM og Sanistål, så hvornår/hvis de väl når upp till samme nivå, så er deras markedsandeler meget mindre.

Detsamme er, som skrivet, også giltigt for Sanistål. Sanistål installerar nu i ny automatisering i sitt lavlager (kun ny automatisering), men problemet for Sanistål er at A&O samtidigt har igångsatt bygge av ett andra (nr 2 alltså) höglager (både ny, 30 m hög logistikejendom og ny automatisering).

Danmark er sandsynligvis på vej mot ett VVS-duopol (A&O+Dahl) med Sanistål og LM i B-divisionen.



11/2 2021 09:56 Aktie-Zlatan 090894



Flott rapport, som bådar gott även för A&O.

Solar verkar ha gjort lite större avskrivningar än i tidigare kvartal, men driften går meget gott.

Dubblerat udbytte är icke så dårligt ;)



11/2 2021 11:44 Aktie-Zlatan 090901



Solars konkurrent Rexel rusar uppåt efter rapport på trots av att Rexel gör minus (-) 0,86 EUR per aktie.

https://www.rexel.com/en/medias/events/full-year-2020-results/

https://www.bloomberg.com/quote/RXL:FP

Med samma PS-tal skulle Solar A/S kosta 540 DKK och då är Solar A/S ändå meget lönsammare än Rexel.

'Peer analysis' er icke så dumt för att avgöra undervurdering.



11/2 2021 12:10 Aktie-Zlatan 090903



Fra presentationen:

"Electrification has the potential to SUPERCHARGE the Solar business"

SUPERCHARGE lyder godt, synes jag.



11/2 2021 12:32 Aktie-Zlatan 090904



Det ende negative var väl egentlig goodwillnedskrivningen, men en analytiker sporde, og det skal vare den siste. Sandsynligvis ville ledelsen 'rydde af bordet' eftersom sällskapet visade bedre resultat end pa lang tid.

"Amortisation totalled DKK 207m (DKK 100m). Review of intangible assets resulted in an impairment loss of DKK 139m in total. Of this, DKK 129m related to goodwill obtained when Solar Sverige acquired Alvesta V.V.S-Material AB in 2007."

Så årets resultat borde gå upp både på grund af ökad EBITA och starkt minskade nedskrivningar.

Hvis jeg regner korrekt, så blev Q4-salget så här:

DK: +6,3 %
SE: -1,6 %
NO: +0,4 %
NL: -7,4 %
PL: -10,3 %

Dejligt med tanke på A&O, som ju mest är aktiv i Danmark og normalt växer meget mere end andre grossister (inden for VVS, icke el).

SUPERCHARGE var dagens vigtigste ord ;)



11/2 2021 13:13 Aktie-Zlatan 090909



PE (2021) ser ud til at vara runt 12-12,5 hvis jeg regner korrekt, vilket föles meget för lavt jämfört med franske Rexel, som förlorar penge, eller jämfört med svenske Malmbergs Elektriska, som vurderes till PE (2020)=17, och amerikanske Wesco, som også vurderes till PE (2020)=17.

Nogle andre rene elgrossister på börserna har jag inte funnit.

Jag blir icke alltför förundrad hvis analytikerne höjer riktkurserna ytterligare.

SUPERCHARGE my Solar shares, please!



12/2 2021 11:34 Aktie-Zlatan 090982



PE (2021)=11,5 hvis udbyttet (28 DKK) exkluderes.

Nu på morgonen har nye riktkurser kommit.

SEB: 500 (475)
Danske: 510 (470)
Carnegie: XXX (525) - har ännu icke sett ny riktkurs

ESG-grossisten Rexel, som tillsammens med Sonepar er Solars store konkurrent, fortsätter stige.

https://finance.yahoo.com/quote/RXL.PA?p=RXL.PA&.tsrc=fin-srch

Således borde Solar A/S kunna kosta mer än 540 DKK när de har uppnått sammma miljöstandard internt, som Rexel redan virker at ha (11:e bæredygtigste av alle sällskaper i hele verlden). Produkterne, som Solar og Rexel säljer, er allerede desamme.

Vad sker når fler fonde med ESG-krav opdager Solar?

"Electrification has the potential to SUPERCHARGE the Solar business"



12/2 2021 16:18 Aktie-Zlatan 091017



Solar er lavvurdered ESG.

At Solar A/S vurderes till PE (2021)=12-12,5 (ca 11,5 hvis det höga udbyttet 28 DKK subtraheras) er relativt enkelt at beregne.

Vilket PE-tal vurderes konkurrenten, ESG-stämplade, Rexel til i år?

Rexel säger sig kunna växa med ca 6 % i år og med bruttoavancen 24,6 % borde det icke vara alltför svårt att beregne hvis det icke vore för store goodwillnedskrivingar förra året (2020). Kommer disse att upprepas i år?

Jag gick därför tillbage til de tre år, som föregick pandemiåret 2020.

VPA (vinst per aktie efter skat)

2017: 0,345 EUR

2018: 0,502 EUR

2019: 0,672 EUR

Hvis man (meget välvilligt) antar att Rexel uden pandemi og nödvändiga goodwillnedskrivningar nu hade varit oppe i 0,90 EUR per aktie, så vurderes Rexel i skrivande stund till PE (2021)=16,7 d v s i nivå med övriga to (utöver Rexel og Solar) börsnoterade elgrossister.

Med branschens PE (2020/2021)=17 borde Solar A/S vurderes till 610 DKK. Dit är det 'kun' 36 % och på vejen får vi desuden 3 % högre udbytte end i Rexel. Totalt 39 (36+3) %.

https://finance.yahoo.com/quote/RXL.PA?p=RXL.PA&.tsrc=fin-srch

Electrification has the potential to SUPERCHARGE the Solar business...



13/2 2021 07:33 Aktie-Zlatan 091028



Jeg fandt yderligere to europeiske elgrossister, som er på börsen.

Det drejer sig om de polske sällskaber TIM SA og Grodno SA, som virker vurderes til:

P/S=0,413
PE (2020)=15,6

respektive

P/S=0,284
PE (20/21)=13,9

Med samme vurdering hade Solar A/S med lignende virksomhed kostet 445-645 DKK. (A&O er mer VVS og har en stor andel B2C-salg til private).

Solar A/S slutade på 448 DKK igår, men då skal man betänka att börsen i Warszawa er en av Europas lavest vurderede börser (ca 1/2 av Köbenhavns medel-PE-tal og 2/3 av Stockholms), vilket til dels borde bero på typen av sällskaber, men også på politisk usikkerhed.

Jag förstärks i min uppfattning at Solar A/S og A&O Johansen er helt felvurderede. Det er ikke rimligt att de vurderes til ca PE (2021)=12 respektive ca PE (2021)=9.

https://www.timsa.pl/
https://www.grodno.pl/

Og som sagt under presentationen:

"Electrification has the potential to SUPERCHARGE Solar's business"

vilket betyder at Solar efter at (forhåbentlig inden for kort) ha opnået rätt nuvärde (550+ DKK), sen desuden har potential at udvikles langt bedre end börsen i övrigt.



13/2 2021 09:40 Aktie-Zlatan 091029



"Meget stærke signaler i Solar-aktien" lyder godt.

https://www.shareholders.dk/analyse/105083/ugens-tekniske-analyse-risiko-for-korrektion-og-staerke-signaler-i-solar

Jeg er icke särdeles intresserad av TA uden benytter FA i kombination med bl a 'peer analysis' (jämförelse med konkurrenter) og alle tre (TA, FA og 'peer analysis') indikerer, enligt mig, at Solar A/S er for lavt vurdered.



15/2 2021 10:23 Aktie-Zlatan 091045



Enligt Stockopedia:

Solar 99/99 (Super Stock, med balanserad risk)
Wesco 98/99 (Super Stock, med äventyrlig risk)
TIM 91/99 (Super Stock, med spekulativ risk)
Rexel 84/99 (Neutral, med spekulativ risk)
Malmbergs 80/99 (Contrarian, med balanserad risk)
Grodno 54/99 (Neutral, med högspekulativ risk)

"There are four Winning Styles (Super Stocks, High Flyers, Contrarian and Turnaround) and four Losing Styles (Sucker Stock, Momentum Trap, Value Trap and Falling Star). Some stocks do not fit any style and these are classified as Neutral."

https://www.google.se/imgres?imgurl=https://miro.medium.com/max/3200/0*ExJOb5MIH5EjMtr9&imgrefurl=https://medium.com/stockopedia/10-aim-stocks-that-are-hitting-new-highs-d7e69c99c29f&tbnid=-X0Dql1CfjLYpM&vet=1&docid=RVnpg7QYv2KmoM&w=1600&h=1225&source=sh/x/im

https://www.stockopedia.com/ratios/stockrank-style-5541/

"Electrification has the potential to SUPERCHARGE Solar's business"



TRÅDOVERSIGT