Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Italiens 3. Corona udbrud. Tid til at hedge i guld ...


91916 NordicStock 13/3 2021 21:07
Oversigt

Italiens regering har i dag meldt ud, at man er nødsaget til at lukke landet ned igen, grundet en 3. bølge af Covid19. (se vedhæftet graf - ITAcovid.jpg)

Udover det sørgelige i det, så har Italien haft den hårdeste lock down af alle lande i Europa. Ydermere har Italien Euro-Zonens ældste befolkning og samtidig Euro-Zonen laveste fødselstal, med kun 0,3 barn per par.

Oven i det, er Italien EU's mest forgældede nation, og så har man samtidig en politisk krise. Italiens Statsminister (tidligere ECB chef) Mario Draghi er ikke folkevalgt, men skal prøve at lave en ny samlings-regering efter at Mateo Renzi's lille Viva parti forlod den socialistiske samlings-regering, og derved er der ikke pt. en regering's konstellation der kan danne et flertal.

Normalt ville vi kunne være ligeglade med et sådan scenarie, hvis det ikke var fordi at Italien er Europas mest forgældede land. Og endnu en nedlukning, vil utvivlsomt føre til at Italien før eller siden kommer og beder om endnu en gratis hjælpe-pakke. Sidst de gjorde det var jo sidste år i 2020, og der var Danmark, Sverige og Østrig og Holland ikke just var helt friske på den hjælpepakke, da man jo godt vidste at der ikke var tale om et lån, men derimod en direkte gave ... og en alvorlig dyr gave.

Kommer Italien og beder om endnu en hjælpepakke fra de samme 4 lande, tror jeg at risikoen for 'nej' er markant højere end sidste gang. For dem af os der kan huske gælds-krisen i 2011 med de såkaldte PIIGS-lande i Eurozonen, så medførte det voldsomme fald på de europæiske aktiemarkeder. Det tog faktisk hele 16 måneder for det gamle danske C20 index breakede even efter et fald på -28,8%.

Så det er måske ikke helt tosset at hedge sin portefølje en anelse i disse dage. Nogle er begyndt at købe amerikanske statsobligationer grundet den stigende rente i USA. Andre køber guld eller guldminer og nogle køber crypto.

Jeg har valgt at begynde at tanke op i guld fra på mandag via guldminen Barrick Gold (Ticker: ABX). Jeg køber ikke det hele på én gang, men dryp-køber løbende ca. 2 gange om ugen i de kommende uger.

Og når man køber aktier i en guldmine, så er det kun afgørende hvad der tjenes på bundlinjen. Jeg har vedhæftet file Gold.jpg, der viser hvor meget Barrick Gold (Ticker: ABX) tjener per kvartal for tiden. Og det ser mere end fornuftigt ud.

Hvis man så også ser på den tekniske graf for Barrick Gold aktien, så er der kommet stigende momentum i RSI (se grøn pil i grafen), og et købs-signal i MACD (se grøn cirkel i grafen .. i den vedhæftede fil CA_BarrickGold.jpg)

ABX

ABX

ABX




14/3 2021 01:38 PMPirate2 291919



Guld er efter min mening et godt alternativ til obligationer for at stabilisere en portefølge der især er i aktier. Det er sådan jeg selv bruger guld. Med de prisfald vi har set på det seneste er guld IMHO et godt køb lige nu.

Investeringer i aktier der især driver guldminer ser jeg som en gearet investering i guld. Disse aktier følger generelt guldprisen, men med større udsving.

Jeg er langt fra den eneste der mener guld bør have en plads i portefølgen: https://www.knowledgeleaderscapital.com/2020/06/24/owning-gold-is-as-much-about-diversification-as-it-is-about-capital-appreciation/

Men man bør heller ikke gå "all in" i guld, for aktier giver for det meste bedre afkast. Selv har jeg pt. omkring 12 procent af formuen investeret i guld.

Med en god portefølge balanceret på forskellige aktivklasser får man ikke samme afkast, som hvis man f.eks alene havde investeret i få aktier, eller aktiemarkedet som sådan. Men man får en betydelig lavere risiko, og det risikojusterede afkast er hvad jeg især ser på.



18/3 2021 07:47 bgadk 192079



Bare rolig. ECB holder hånden under Italien, og lige nu er der ingen i Europa som vil snakke om Maastricht regler, og max. 3% af BNP i underskud.

Italien har stort underskud. Italien udsteder obligationer. ECB køber dem og ligger dem på lager. Problem løst.

PS. Italien får tilbagebetalt renterne på de obligationer som ECB har liggende. Det er "gratis" gæld.

I princippet kan dette køre forevigt, og de europæiske politikere foretrækker nok at sparke bolden længere væk ud i fremtiden. På et eller andet tidspunkt laver en eller anden en "drible" fejl, og så får vi en krise, som man så må løse.

Men ikke lige her under Corona. Der er der ingen som vil rokke båden. Taklinger er forbudt....



TRÅDOVERSIGT