Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bitcoin fup og fakta . nye hollandske tulipaløg


92222 Den Skeptiske 2 22/3 2021 11:31
Oversigt

Hvad er en bitcoin ? Har set en masse videoer på youtube om bitcoins. Så helt med på blockchainteknologien, men havd køber man reelt nåt en køber en bitcoin ?. en fil med nogle 1 taller og nuller ? . Dette er ikke et indlæg om det er en god investering eller ej. Men hvad køber man når man køber 1 bitcoin ?22/3 2021 12:48 Limedump 292223Du køber en deflationær økonomisk politisk idé, hvis formål er at tage den pengepolitiske magt tilbage fra korrupte stater og store banker. Bitcoin er i praksis ikke hackbar, og forskellen mellem Bitcoin og en almindelig valuta er, at du kun behøver at stole på den objektive matematik bag teknologien. Med andre ord er der ingen tredjeparter, der kan engagere sig.

Desuden er Bitcoin ikke primært beregnet til handel, men som en såkaldt "butik af værdi", og hvis værdi stiger eksponentielt i overensstemmelse med den såkaldte netværkseffekt. Mens almindelige fiat-valutaer altid går imod deres indviklede værdier på 0, er Bitcoin til gengæld deflationær, da der aldrig vil være mere end 21 millioner Bitcoin nogensinde. Tværtimod betyder det, at jo flere mennesker, der bruger Bitcoin som en økonomisk base, jo lavere vil priserne på varer og tjenester være.

Jeg kan anbefale denne Bitcoin-serie (med regelmæssige og korte sektioner), der går gennem Bitcoin både fra et fundamentalt perspektiv såvel som fra et investeringsmæssigt synspunkt.
22/3 2021 14:25 Esset 692225Svaret er meget enkelt. "varm luft"22/3 2021 16:02 stilleal 392228@Esset

Hvis dette er tilfældes, hvorfor gik mennesket så fra bytteøkonomi til penge? Hvorfor er information så mange penge værd? Hvorfor er anvendelighed (easy service) så mange penge hver?

Et system der i sig selv indeholder alle transaktioner, eller måske bedre formuleret har en naturlig progression hvor alting relaterer til hinanden, er ekstremt anvendeligt og mange gange smartere end vores nuværerende måde at lave værdi transaktioner på. Penge indeholder ingen information i sig selv, men vi har opbygget massive systemer til at holde øje med penge flows så vi kan "attache" information til betalinger. At det nu er indbygget i værdiinstrumentet er sku' da smart. At den heller ikke kan printes og altid går mod en finit værdi ville være vanvittigt sund for en økonomi, set ud fra min optik. Ikke flere bobler, gæld skudt langt ud i fremtiden til næste generationer osv. Tingene går en smule langsommere ja, men for et samfund tror jeg det ville være langt sundere ikke at være drevet af gæld og at skulle vokse hurtigt nok til at betale af på denne.

Jeg er hverken bull eller bear på bitcoin (Jeg ejer ingen og jeg har aldrig gjort det), jeg er på sidelinien, men jeg syntes dit svar var en smule for uovervejet til ikke at kommentere på det.

Ethereum eller noget i den dur, er kommet for at blive.
Jeg har ikke haft tid til at læse op på de forskellige, men jeg har set job opslag fra firmaere der søger forskellige folk inden for blokchain til transaktioner af f.eks. kunst. Folk der sælger ting digitalt og som har brug for en unik bekræftelse der ikke kan forfalskes, at det er dem som ejer kunstværket, et hus (i et spil f.eks.), m.m har brug for et værktøj til at gøre dette med.

Om det er rigtigt eller forkert alle disse ting vil jeg ikke tage stilling ting. Jeg syntes blot det er vigtigt man ser begge sider og prøver at forstå hvorfor folk gerne vil bruge/kreere noget.


22/3 2021 19:26 bgadk 492229Det er meget usundt med en finit pengemængde. Når nu vi producerer mere og mere, så vil der gå deflation i økonomien når pengemængden er den samme.
Og med deflation så kommer depression og massearbejdsløshed.

Og selv hvis man indførte CryptoCoins, så ville der vokse en gældsøkonomi ovenpå, da gæld og finansiering er vigtige brikker i den moderne samfundsøkonomi.

Derudover, hvis du tror Staterne vil slippe kontrollen med pengesystemet, så har jeg en bro som jeg gerne vil sælge dig billigt.23/3 2021 15:37 stilleal 092250Tak bgadk for kommentaren.

Jeg er enig med dig i alle 3 punkter du nævner, omend ikke helt pågrund af grunden du nævner m.h.t. øget produktion og deflation.

En fiat møntfod, som er blevet varetaget som vi har været vidne til, nødvendiggør at vi producerer mere og mere? Så du forudsætter en øget produktion vil finde sted, ud fra tankegangen at økonomien vil udvikle sig som den gør med en fiat currency? Forstår du hvad jeg mener? Det er en cirkel slutning?

Logisk så ville en værdi som bitcoin, hvor arbejde laver en mængdeforøgelse, skabe en ramme for hvor hurtigt økonomien kan vokse kvantitativt. Muligvis også kvalitativt, men det har jeg ikke fatteevnen til lige umiddelbart at gennemskue.

På den anden side, så ville der jo helt sikkert ligge en gældsøkonomi ovenpå af den ene eller anden slags, netop som du siger. Det må vi bare konstatere er i mennesket natur, som tingene ser ud idag.

Mængdeforøgelsen vi ser idag, kan jeg ikke gennemskue konsekvenserne af men den virker meget reaktionær og som sympton behandling.

En langsigtet gennemsigtig "urokkelig" mængdeforøgelse som kun kan ske på baggrund af arbejde kan jeg godt se hvorfor er attraktiv, især for folk der lever i 3 verdenslande.

Fortrækker jeg kroner og vores nuværende system?
Ja.

Er bitcoin varm luft og ikke vær overhovedet at diskutere samt undersøge?
Nej


M.h.t. broen er jeg enig selvfølgelig.
Politikerne/Staten slipper aldrig magten over pengepolitiken. Det bliver møj spændende at følge hvad der sker de næste 20 år pengepolitisk. Kina er startet og nu skal de andre lande følge med.

Strøtanke:
Hvis en DKcoin var udarbejdet af forskere på baggrund af mængden af ydelser mennesker imellem, ressourcer jorden kan producere i løbet af et år, m.m. og vedtaget demokratisk tror jeg det ville være spændende alternativ.23/3 2021 18:19 Esset 092254Godt ord igen, det er nok fordi jeg ikke har en pind forstand på det.
Jeg er nok noget sur på det der crypto halløj. Jeg har rent faktisk 2 bitcoin et eller andet sted. Jeg har forsøgt mange gange at opspore dem, det har jeg så ikke evnerne til. Det er mange år og flere pcere siden, jeg har opgivet og vil ikke røre det fantasifoster(altså min mening) igen.24/3 2021 08:51 stilleal 192273Godt ord igen Esset!

Du har ikke overvejet at udlove en dusør på f.eks. Datalogi? Find 2 få 1? Nogle af de studerende ville jo nok syntes det var et interessant detektiv arbejde at gå igang med. Jeg ved ikke noget om det, da jeg aldrig har ejet nogen selv, men jeg har læst mig til at en betydelig del af mængden af bitcoin er "tabt" hvorfor man skulle tro der vil blive arbejdet i at kunne genfinde nogle af dem.

Hvis de har et månedsblad, bitcoin forening, eller andet kan du jo række ud til dem. De vil syntes det er brandspændende og hvis ikke det kan lade sig gøre, så er det jo bare sådan det er, men så er muligheden blevet afsøgt.

Jeg havde en ven som solgte 250 bitcoins for 25 øre stykket så han kunne købe en pizza. Den dyreste pizza han nogensinde har spist ;)

23/3 2021 07:34 Minino 192232Korrekt
https://i.imgur.com/UkfiWbv.jpg (læg mærke til FIAT)

Med bitcoin har kriminal annulleret risiko ved at skulle igennem lufthavn med en kuffert fyldt med $$$. They love it.

Jeg er iøvrigt tilfreds med vor bank, MOBILEPAY, Nets. Iøvrigt baser bitcoin hårdt på landets infrastruktur (kraftværker, oversøiske kabler...). Hvis de nu imod bank, centraliseret, staten, kontrol...har de noget siden tænkt over hvem der har betalt/bygget/vedligeholdt disse?

Buzzwords: krypteret, krypteret signed document....det er de fleste ligeglade med.22/3 2021 15:34 Hyst 092227Det man sikker kan sige er, at man køber en udgift til energiforbrug, som på en eller anden måde skal betales.TRÅDOVERSIGT