Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktieidé (C-19 rebound play): Ted Baker


92880 TraderJoe 18/4 2021 08:47
Oversigt

Ted Baker er et Covid-19 rebound play med ret stor upside i min optik alene fra genåbning af butikker fra ophævelse af restriktioner. Aktien har desuden potentiale til at mange doble i værdi, hvis de lykkedes med brandets generelle turn-around planer.

Ted Baker er et britisk high-end brand og en retailer som løb ind i alvorlige problemer, som butikker blev lukket globalt i kølvandet på Covid-19. De mistede dog allerede momentum før covid-19 og det kulminerede da den oprindelige stifter og daværende CEO, Ray Kevin, opsagde sin stilling. Den officielle forklaring var relateret til sexual-herassment af medarbejdere "forced hugging". Problemet med brandet var mangel på spændende produkter dvs. fejlslagne designs, udgifterne var løbet løbsk fra (tingene var gået for hurtigt), deres produktlanceringer tog for lang tid om at ramme markedet, dvs. de var længe om at reagere på skift i moden. Der er en række øvrige grunde, som firmaet diagnostiserede i forbindelse med lancering af deres turn-around plan under ny CEO og CFO. I deres FY2020 præsentation (bullet 4) er der en mere nøjagtig gennemgang for de interesserede læsere. Ted Baker er et luksusbrand, der havde høj årlig omsætningsvækst, men som ekspanderede for hurtigt og som gearede balancen bl.a. med køb af det dyrt hovedkontor. Derudover var deres varelager overstated på balancen og måtte nedskrives. Der var faktisk varer bogført, som ikke eksisterede. Ren skandalesag! Selskabet var nødt til at rejse ny kapital efter dette og lancerede deres turn-around. Alt investor-tillid forsvandt og aktien er i dag nede med ca. -95% sammenlignet med begyndelsen af 2018. Jeg er dog ret overbevist om at deres momentum kommer til at ændre sig drastisk til den positive side i den kommende tid.

En britisk hedgefond, kaldet Toscafund købte aktien allerede inden kapitaludvidelsen. De er kendt for at købe ind i turn-around cases men stort afkastpotentiale. De var dog en tand for tidlig på den og måtte således også deltage i kapitaludvidelsen. De ejer i dag ca. 27% af aktierne. I følge det jeg kan regne mig frem til skal aktien stige ca. 100% før de er break-even. Dvs. man har næppe en sælger i form af Toscafund før aktien som minimum er fordoblet i værdi. Det vigtige ved at have en hedgefond involveret er imidlertid at de ofte er aktive i deres investeringstilgang og dermed "arbejder med selskabet" om at trykke på de rigtige knapper. De presser også på for at deres bliver eksekveret og leveret. Det øger sandsynligheden for at ledelsen kommer til at levere på planen.

Omtrend samtidig med at turn-around planen blev offentliggjort købte 8 insidere aktier for egne penge herunder den nye CEO og CFO. Det er er stærk signal og tegn på at de tror på Ted Bakers fremtid!

Efter kapitaludvidelsen solgte selskabet deres hovedkontor, blev gældsfri og har nu ca. 20% af markedsværdien i kontanter! De udskiftede også hoveddesigneren. Det er snart 1 år siden og som regel går der 1 år før man kan se effekten fra skift i hoveddesigner. Det betyder at ca. samtidig som genåbning sker, kommer til at se effekten fra nye designs, der gerne skulle ændre deres brand-momentum.

Meget af Ted Bakers tøj er formal-wear, som ikke er det letteste at sælge under covid-19 når vi alle sidder derhjemme i joggingbukser på Zoom. Den gode nyhed er imidlertid at Ted Baker har størstedelen af sit salg i UK og USA. Det er 2 nationer som er ret langt med vaccinationer og UK genåbnede retail, barer m.v. for 1 uge siden. Det bør have en betydelig positiv effekt for dem. De havde i deres guidance først forventet at butikkerne vil åbne i slutningen af maj, så det er noget hurtigere end de havde indstillet sig på! Med genåbning kommer vi også til at se et rebound i efterspørgslen efter formal-wear tøj. Folk skal tilbage til brylluper, firmafester osv. Folk har været indespærrede og jeg er overbevist om at der kommer en kraftig modreaktioner til indespærringen i de kommende år eller to.

Ted Baker har en normaliseret nettoindtjening på ca. 40 mGBP om året pre-covid-19. Selskabet har en markedsværdi på omtrned 280 mGBP det svarer til en P/E på 7x. Man skal dog huske på at 20% af markedsværdien er kontanter og at selskabet har været igennem en betydelig cost-cutting, hvilket betyder at der er potentiale til at selskabet kommer til at tjene mere end inden covid-19 når omsætningen rammer indeks 100 (2019). Målt på P/S handler selskabet til ca. 0,5x. De har tidligere handler til 2-3x omsætning og brands med virkelig god momentum og pricing power handler til 5-6x omsætning. Jeg mener valuation ser utrolig attraktiv ud på dette niveau. Med den størrelse selskabet har kan man heller ikke udelukke at de kan være target for et opkøb. Der er en overflod af kapital i markedet og der kan være mange mulige køber til dette lille britiske brand.

Selskabet har nogle ganske fine præsentationer, som jeg vil opfordre interesserede læsere til at gå igennem. Husk at lave jeres egen due-dilligence. Dette er ikke en anbefaling, men blot mit syn på en interessant købsmulighed.

TED.L
TRÅDOVERSIGT