Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvor meget sælger du i % i overkøbt marked?


93402 Aliaz 9/5 2021 14:05
Oversigt

Hvad gør du, hvis du tænker markedet er overkøbt og en korrektion på vej? Sælger alt eller fx 50% og swingtrader resten? Hvad er afgørende for dit genkøb? Mavefornemmelse eller?



9/5 2021 17:14 Match 293404



Hej Aliaz

Jeg kan ikke huske, hvor mange gange vi har læst om analytikere, der mindede os om, at nu, nu, nu var vi lige på kanten af en større korrektion.

Hvis vi ser på det danske aktiemarked - det er det eneste, der interesserer mig - så har de store C25 selskaber næsten uden undtagelse meldt meget positive Q1 resultater ud i de seneste uger, og rigtig mange har opjusteret.

Min erfaring siger mig, at det ikke er i et sådant marked, at der kan forventes store korrektioner, for vækst belønnes stort set altid.

Der er et klassisk investorordsprog, som ingen har brugt endnu, så her kommer det: "Sell in May and stay away". Men i år tror jeg ikke den helt holder stik.

Så jeg er fortrøstningsfuld, men holder også ca. 25% i kontanter sommeren over. Dog er jeg til enhver tid klar til at gå ind i selskaber, der opjusterer markant. Det plejer at give flotte afkast, som f.eks. STG i torsdags.

Og den 19/5 kommer der Q1 regnskab fra TCM Group, som er klart undervurderet af investorerne. Det må være indlysende, at i en periode med rekordmange boligkøb/salg og nybyggerier, vil et af Danmarks største køkkenfirmaer klare sig godt. Nu får vi se. Jeg har købt ind.



9/5 2021 17:25 Aliaz 193405



Hej Match. Markedet skal overraskes yderligere for at stige yderligere. Det kendte er allerede indregnet. Spørgsmålet er om de positive overskuds-overraskelser fortsætter - udover det forventede. Jeg tror faktisk også, at man i det lange løb er bedst tjent med at ligge lang i 100% aktier og ikke forsøge at trade. Både salg og genkøb er svært at time. Måske er man dygtig/heldig i en årrække, men kun ganske få kan outperforme sp500 på meget lang sigt.



9/5 2021 18:28 Aps invest 093407



Helt enig Alliaz....opsparet likviditet og negative renter kan bringe markedet yderligere op, og begynde at time de små bump markedet giver når det går for hurtigt opad, er sindsygt svært at time og tjene penge på.



10/5 2021 11:54 binvest 093413



Aliaz, Match m.fl. hvorfor er man her, hvis man mener, det er bedre at købe og beholde end at trade?

Er det fordi, at I mener, at I netop selv kan opnå overnormale afkast ved at trade; men at det kun gælder for ganske få.



10/5 2021 18:05 Match 293419



Hej biinvest

For en gangs skyld har jeg handlet væsentligt oftere, end jeg ellers plejer at gøre. Det hænger lidt sammen med, at en række af mine udvalgte aktier ikke "opførte" sig som forventet. Og desuden har aktiemarkedet været meget præget af stor volatilitet.


Jeg er grundlæggende godt tilfreds med afkastet, som inklusive udbytte har givet en forrentning af mine investeringer på lige knap 43% de første 4 måneder af 2021.


Jeg skal straks tilføje, at jeg har fået meget betydelige gevinster på en række FirstNorth aktier. Og det tror jeg ikke, at jeg kan gentage resten af 2021. Faktisk har jeg lige nu kun ViroGates fra NM i porteføljen, og den beholder jeg.


Jeg har undgået markante tab i perioden, men fejlvurderede en række selskabers udvikling efter fragang af udbytte. Dummest har det vist sig at sælge en større post Solar, der efterfølgende kom med en flot opjustering, som jeg missede.


Mine favoritter nu er Matas, STG, TCM og Columbus. Bavarian Nordic tester lige nu min tålmodighed, men jeg beholder posten. 3 eller 4 gange har jeg i en periode solgt BN, for dagen efter at kunne læse, at de har fået nye ordrer eller haft positive forventninger til udviklingen af AdaptVacs Covid19 vaccinekandidat. Jeg forventer ikke at kunne præstere en forrentning på 43% af investeringerne i resten af 2021.



10/5 2021 19:55 binvest 093420



Hej Match.
OMXC20 er steget 6,10% i år, så dit afkast på ca. 43% er jo formidabelt flot, og viser at du er langt bedre end gennemsnittet af investorerne.

Det tyder jo på, at jeg har ret, når jeg ovenfor antager, at du er en af de få som opnår et stort overnormalt afkast ved at trade.

Kan man ikke score mere end indekset, er det jo bedre bare at købe og beholde og undlade at bruge sin tid på aktier.

Så et stort tillykke herfra med håbet om, at du fortsat vil dele dine erfaringer med os amatører.



TRÅDOVERSIGT