Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Digital Valuta ...


93725 TheNote 23/5 2021 23:51
Oversigt

Har lige noteret mig at der nu er mere end 5000 forskellige digitale valutaer.

https://www.investing.com/crypto/currencies

Hvis ikke det var fordi de brugte så meget strøm og tonsede forurening ud i atmosfæren så ville det være totalt grineren ....

Complete madness .. lol !

Når DET så er sagt, så er det mildest talt foruroligende at en smule styring og meddelelses krav på en uge kan medføre fald op i en størrelses orden af 50 %.

Det virker RET skummelt ... og styring ser ud til at være MEGET tiltrængt uanset myndighed.

Imho.
25/5 2021 12:05 CashFlowGuy 293745Jeg har næsten den totalt modsatte holdning :D

Det du er vidne til, er et totalt ureguleret marked, hvor der ikke er centralbanker, der manipulerer med pengemængden, eller holder renter kunstigt nede.

Hvordan tror du, at euroen, dollaren, Nasdaq etc ville reagere, hvis staterne inkl. centralbankerme pludselig trak al involvering i disse?

Du ville være vidne til det, der sker i kryptoverdenen. Reel og fri prisfastsættelse af aktiverne.26/5 2021 08:23 AJE 493765Hvori består aktiverne i krypto valutaerne...?26/5 2021 08:57 NyNovice 693766@CashFlowGuy.
Jeg forstår godt dine tanker om reel og fri prisfastsættelse, men - undskyld mig! - har du prøvet at reflekterer lidt over hvad der er årsagen til at staterne via bl.a. centralbankerne foretager regulering????

Jeg er temmelig sikker på at det er en konsekvens af hvad der i værste fald kan ske, hvis alt er givet frit og følgerne heraf! Samfund kan gå grunde!

Tænk eksempelvis på 2. verdenskrig, som reelt startede på ruinerne efter 1. verdeskrig men hyperinflation, hungersnød og forarmelse i Tyskland, som gav grobund for nazismen og alle de ulykker og tab af 60 mio. menneskeliv.

Refleksionen blandt dem som har lagt grundstenene til vores nuværende samfund at regulering er et nødvendigt (onde om man vil!), for at sikre stabilitet og velfærd. Med stabilitet menes primært økonomisk stabilitet.

Jeg er også liberal af sind, men ikke for en hver pris for jeg sætter enormt stor pris på at leve i et trygt og sikkert samfund.

Krypto valutaerne...???? - for min skyld kunne de godt forbydes, det får ikke en seriøs rolle før der kommer en vis regulering og stabilisering. Og de kommer aldrig til at spille en rolle i min virksomhed, men en varians fra få tusinde til +60 tusinde dollars på 2 år kommer ikke i vores regnskaber.
Krypto som teknologi - YES, det er genialt og kommer helt sikkert til at vinde frem.

PS.: Jeg vil ikke indlede mig på en politisk diskussion - dette er blot mit syn som investor.27/5 2021 10:37 CashFlowGuy 093803Mit indlæg skulle som sådan ikke læses med politiske øjne.

Mit indlæg var et svar til The Note, der synes at udviklingen var "skummel", hvortil mit svar var, at lignende volatilitet ville ses i aktier, forex etc, såfremt vi ikke havde centralbanker og stater til at stabilisere og well.. manipulere markederne i ønsket retning.

Jeg har ikke gjort mig til fortaler eller kritiker af noget som helst :)

Når det så er sagt, så tror jeg, at de fleste aktieinvestorer blot har en smule ondt bagi, idet deres egen performance blegner anseeligt i forhold til alle de nørder, der fra deres mors kælder, investerede i BTC, ETH osv for flere år tilbage.

Faktum er, at du og din virksomhed havde siddet anseeligt bedre i det, såfremt du havde konverteret en smule DKK eller USD til BTC.

Carl Icahn, Ray Dahlio, Loeb, Druckenmiller, er blot nogle af de legendariske investorer, der har erkendt dette faktum, og nu begynder at positionere sig selv og deres hedge fonde.

Evnen til at kunne erkende fejl, er en af de vigtigste egenskaber for at blive en succesfuld investor.

De fleste af os tog fejl omkring BTC og krypto, mig selv inkl.

Jeg har dog erkendt, at krypto er kommet for at blive, og at BTC har outperformet os alle på samtlige meningsfulde timeframes henover de sidste 12 år, og jeg tror ikke det er for sent at komme med, i hvert fald for en lille eksponering som del i en velbalanceret portefølje.27/5 2021 12:17 NyNovice 193814Det har på ingen måde været min intention at anklage dig for en politisk diskussion.
Årsagen til at jeg fremhævede det er og var for at undgå at debatten drejser derhen, efterfølgende - så der er vi helt enige.

Du har også ret i at jeg og min virksomhed havde været betydeligt rigere hvis vi havde havde købt Bitcoin for længe siden.
Angående krypto så er vi ikke enige, hvilket er helt fair - jeg vil aldrig kalde det for en investering.
Jeg køber en lynlotto en gang i mellem og hvis jeg kommer til at eje noget krypto, så er det samme del af min økonomi som mit "lottobudget"27/5 2021 12:51 CashFlowGuy 093816Jeg er selv fortaler for en konservativ tilgang til tingene.

I mit univers betyder det, at en allokering på 5% til krypto er fornuftigt. Det kan jeg tåle at tabe 100 % af uden at det påvirker mig synderligt, men samtidig er risk/reward meget favorabel.

Jeg ville hellere sætte penge i Bitcoin eller anden krypto, end jeg ville købe "nytårsraketter" eller andet hype fra div. Facebookgrupper :D

Min pointe er blot, at jeg synes krypto som asset class fortjener mere end bashing (Ikke at jeg mener at du gør det, men det er der andre der er flittige til :) )

Det sjove er, at køber man krypto i dag, er man stadig first mover på globalt plan. Det spørgsmål man bør stille sig selv er, tror jeg på, at kryptouniverset er større eller mindre om 10 år?

Jeg tænker selv, at det er væsentlig større, og jeg har svært ved at se, hvad staterne kan gøre for at forhindre dette, netop grundet blockchains muligheder for decentraliserede platforme.

Tak for en god debat iøvrigt.28/5 2021 09:01 NyNovice 093855Selvtak for en god debat.
Omkring begrebet "konservativ tilgang til tingene" så har vi vidst også hver sin definition heraf:)

Apropos vores diskussion - se lige vores nationalbankdirektør: https://www.berlingske.dk/oekonomi/lars-rohde-afviser-trussel-fra-bitcoin-det-er-i-bedste-fald-et

Hvis han og de andre nationalbanker så bitcoin som en trussel tror jeg heller ikke der ville gå lang tid inden man følger Kinas restriktioner mod bitcoin.31/5 2021 04:37 bgadk 393896Paul Krugman har en kommentar til Kryptovalutaerne:

https://www.nytimes.com/2021/05/20/opinion/cryptocurrency-bitcoin.html

Konklusionen er, at Kryptovalutaer udelukkende er spekulative, og uden reel økonomisk betydning.31/5 2021 12:36 CashFlowGuy 093899Krugman er nok den mainstream økonom, der har taget aller mest fejl af Bitcoin. Så meget at han nu officielt har meldt ud, at han stopper med at forsøge at forudsige noget som helst om BTC :D

Derudover er BTC jo fundamentalt set Krugmans værste mareridt. En digital valuta udenfor statens kontrol, som ikke kan printes i uanede mængder. Ikke et under, at Krugman hverken forstår eller kan lide BTC.3/6 2021 06:41 bgadk 293983Det ser ud til at du fejllæser Krugman. Han har en ganske udmærket forståelse af BitCoin, og han kan forklare sig forbilledligt klart modsat mange andre økonomer. Læs artiklen jeg linkede til.
Hvis du mener at han ikke vil forudsige noget som helst om BitCoin, så må du meget gerne sende et link til det udsagn.
Han har tilgengæld sagt at man ikke kan forudsige spekulative boblers størrelse eller tidspunktet på hvornår de sprænger. Det gælder også for Bitcoin, men det betyder ikke at han ikke vil udtale sig om Bitcoin, også selvom han mener at den ingen reel økonomisk indflydelse har, og aldrig nogensinde vil få en sådan.

Der er gode grunde til BitCoin er en rigtig dårlig økonomisk ide. Den finitte pengemængde minder om guld (hvilket han også nævner), og guldbaserede økonomier har det med at nedsmelte når der kommer en krise.28/5 2021 10:57 Minino 293860>>Når det så er sagt, så tror jeg, at de fleste aktieinvestorer blot har en smule ondt bagi

Haha, det tror du.
Hvorfor stopper H&M med at købe bomuld fra Xinjiang?

Samme her, min morale og min fornuft.
Vil aldrig være de kriminelle forlængerarm (trafficking, narko, våbenhandler; læs: stakkels børn/kvinder og krig)
Vil aldrig købe noget der ikke baserer på noget værdi (læs: hårdt arbejde)

Som Nynovice, fortrækker jeg også en stabil state; regler og order :)

Hvis en dag crypto "op to the moon", ærger jeg bare at politikere er for langsom.

Sorry jeg ikke kan skrive "tillykke med overskud" (det med morale igen).

God weekend...


27/5 2021 10:03 Minino 093801Hvor er Enhedslisten, Radikale? Skal indføres grønne afgift for dem der har bitcoin/dogcoin...ups man ved jo ikke hvem de er

Ps: spåkonn (hun arbejder muligvis for Musk :) ) fortæller mig om krypto "to the moon"...vil aldrig røre ved den, jeg er tilfreds med HTTPS, COOP BANK, Mobilepay & Oracle (database) :)27/5 2021 10:28 Minino 093802Bitcoin farm
https://www.youtu.be/f0HC1Udk6-ETRÅDOVERSIGT