Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm. Brand: Rekordresultater skaber ingen aktionærværdi.


96137 Helge Larsen/PI-redaktør 20/8 2021 07:10
5
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, investeringsøkonom, Nordnet d. 20. august 2021

"Det må undre investorerne og under alle omstændigheder (forhåbentlig) frustrere og irritere topledelsen i Alm. Brand. Regnskaber viser en topform, mens aktiekursen peger på en bundpræstation:


Halvårsregnskabet fra Alm. Brand var bomstærkt.

Det vigtige forsikringstekniske nøgletal. Combined Ratio- som udtrykker erstatninger + administration i % af præmierne, viste 76,3 %. (Q2) 26,7 % af præmierne går med andre ord ned på bundlinjen.

Det er formentlig det bedste eller tæt på det bedste kvartalsregnskab for Alm. Brand forsikring nogensinde

Onsdag aflagde "fusionspartneren" Codan et rigtig godt regnskab. For Codans vedkommende var CR på 85,3 % for halvåret. Tallet for Alm. Brand var for kvartalet.

De to regnskaber viser selskaber i indtjeningsmæssig topform med resultater som tilsammen er bedre end eller på niveau med markedslederen Tryg og "næstkommanderende" Topdanmark (Alm. Brand + Codan bliver tilsammen større end Topdanmark)

Alligevel er der absolut ingen glæde at spore hos investorerne. Alm Brand aktien faldt ned til marts 2020 lavpunktet og selv uden for det skal vi tilbage til 2015 for at finde en lignende slukøret aktiekurs

Den samlede markedsværdi for Alm. Brand var i går på 7 mia.

Alm. Brand overtager Codan og betaler 12,6 mia.

Investorerne frygter, at Alm. Brand ikke magter opgaven; at de ikke kan få skabt synergierne og at finansieringen, som nok er garanteret men ikke på plads endnu, vil være ekstrem udvandende og altså at prisen for Codan er for høj og presset op i en budrunde.



Rekordstor mistillidspræmie



Forsikringsforretningerne i Alm. Brand/Codan er i storform. Sammenlægningen virker som et godt match. Alm. Brand er på landet og hos private/mindre erhvervsdrivende, mens Codan er et "city" fænomen hos private og større selskaber. Det kundemæssige overlap er mindre. Det ligner et godt ægteskab. Alligevel frygter investorerne for fremtiden. Det skyldes nok først og fremmest risikoen for udvanding og mon ikke det også spiller ind, at forløbet har været kaotisk grænsende til dilettantisk efter hvad der har været at læse i medierne (blev informationer lækket?). Alm Brand har solgt den problemfyldte bank til Sydbank og fået et godt distributionssamarbejde med i bytte. Codan har rebbet de økonomiske sejl og landet en distributionsaftale i Privatsikringsregi, som kunne lede tankerne hen på Totalkredit og Nykredit med lokale pengeinstitutter.



Alm Brand har selv guidet for synergier på 600 mio. og en 15 % stigning i indtjening per aktie i denne meddelelse https://investorrelations.almbrand.dk/Danish/selskabsmeddelelse/2021/Alm.-Brand-AS-kber-Codan-Forsikring-AS-danske-aktiviteter/default.asp . Hvis Alm Brand/Codan kan indfri synergierne, er der et "kæmpestort" aktiepotentiale. Spørgsmålet er hvor stor udvandingen bliver? Alm. Brand kan hjælpe lidt på stemingen ved at frasælge deres pensionsdel og samtidig burde de overveje at finansiere en større del af købet ved øget gældsætning. Spørgsmålet er om det vil ske"?

figur 1: Kursudvikling, Alm. Brand

Kilde: Nordnet




20/8 2021 09:12 B.Andersen 096144



"Alm. Brand får sænket kursmålet hos Carnegie til 65 kr. fra 75 kr. efter torsdagens regnskab fra forsikringskoncernen.

Anbefalingen er uændret "køb".

Det fremgår PLX AI".

/ritzau/FINANS



TRÅDOVERSIGT