Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic: Covid-vaccine er ingen friløber


96295 Helge Larsen/PI-redaktør 24/8 2021 07:24
Oversigt

Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet


Det startede med stigning, lidt forvirring, men endte godt. Investorerne håber på at selskabet har fået en "Covid-friløber. Mulighederne er gode, men ingen kender reelt markedet


Bavarian Nordic steg massivt i går på rygter om den danske medfinansering af Covid programmet, som der længe har været spekuleret i

Siden blev dansk støtte afvist som "ikke bekræftet", men kort tid efter kom meddelelsen, i forbindelse med pressemøde. Der er statspenge til Bavarian Nordic. 108 mio. EUR eller ca. 800 mio. DKK

Investorerne håber på at der er tale om en "aktiefriløber". Helt så let går det næppe, men der er muligheder

Det eneste vi med sikkerhed er, at der er muligheder, men ikke hvor store mulighederne er

Der har været nævnt et årligt og tilbagevendende marked på 2 mia. Det er et estimat, som er forbundet med stor usikkerhed.

Ingen kender langtidseffekterne af Covid

Ingen kender konkurrencesituationen. Bavarian satser på en "langtidsholdbar" vaccine

Den vil i givet fald formentlig blive væsentlig dyrere end de vacciner, som i dag er på markedet og som kan have en holdbarhed på 6-12 måneder

Ingen ved, om det også vil lykkes selskaber som Pfizer, Biontech, Moderna eller måske andre af de selskaber som har en vaccine, men som ikke er lykkedes ligeså godt som de første (JNJ, Astrazeneca) eller sågar nogen af de mere "ukendte" at fremstille vacciner som kan indgå i et "vaccineprogram"


Slut med binær investeringsopfattelse?


Bavarian Nordic kan i bedste fald have en vaccine klar i slutningen af 2022 eller begyndelsen af 2023. Hvis det lykkes og hvis vaccinen bliver "konkurrencedygtig" i et stærkt felt, er der gode muligheder for at investeringsopfattelsen af Bavarian Nordic kan ændres varigt. Iflg selskabet er finansiering nu på plads. Kravene til dokumentation er mindre bekostelige. Historisk har en investering i Bavarian Nordic meget været relateret til en pipeline, hvor det som Bavarian Nordic arbejdede med havde store muligheder og perspektiver, men hvor resultatet var meget usikkert. Historisk er det kun vacciner, som Bavarian Nordic er lykkedes godt med. Usikkerheden er mindre og investorerne vil sikkert glæde sig over ikke løbende at skulle holde vejret og trække vejret tungt, når afgørende data skulle offentliggøres. Bavarian Nordic kan have fundet deres økonomiske sikkerhedsnet, hvis alt går vel.24/8 2021 07:36 Hansen 196296Det er lidt mærkelig at læse alle de "eksperter" som er så skeptiske omkring denne vaccine. et er som om de ikke helt har læst casen, men bare kører på "rutinen" og hvordan det plejer at være i biotek. Det kommer til at skygge for den egentlige case.
Her skriver du Per "Den vil i givet fald formentlig blive væsentlig dyrere end de vacciner, som i dag er på markedet og som kan have en holdbarhed på 6-12 måneder"
Men en af fordelene ved denne vaccine skulle være at den er væsentlig billigere end de andre. Desuden kan de sikkert trække på en række fordele ved at komme i slipstrømmen. Jeg siger ikke at den til den tid vil stadig vil være meget billigere, men mon ikke den stadig er konkurrencedygtig - om ikke andet så på egenskaben som gør den kan holde sig i lang tid ved stue temperatur eller at den har en længere tids effekt end de kendte i dag (med tanker på HPV)
Hvorfor denne store skepsis Per?24/8 2021 08:11 B.Andersen 596299Hej Hansen, Hverken du, jeg, Per Hansen eller de fleste andre investorer og analytikere er vaccine-eksperter. Dermed ikke sagt, at vi/de ikke kan kommentere og pointere nogen af de selskabsspecifikke udfordringer, som vi som investorer bør forholde os til. Det gør Per Hansen så glimrende her. Tak for det.24/8 2021 08:33 Hansen 696301Du har ganske ret i vi ikke er eksperter, men Per er generalist og nogen af os er specifik gået i dybden med enkelt aktier. Det er en forskel når man følger en aktie meget tæt i et langt forløb. Den tid har Per (eller andre) ikke til alle aktier.
Der er ganske mange eksempler bla. her på ProInvestor, hvor nogle af disse personer, som ikke er "eksperter" men "bare" er meget godt informeret om enkelt aktier/brancher. Det er guld at læse.
Jeg er helt enig i at Per giver nogle gode indspark og selvfølgelig skal hejse de usikkerheder der er.
Jeg oplever bare der har været en ekstraordinær stor skepsis på den danske vaccine fra starten - ikke kun fra Per, men mange etablerede, som ikke helt har forstået/sat sig ind i den.
Men gennem diskussion finder vi nuancerne :−)24/8 2021 09:06 B.Andersen 596302Hvor har du hørt og læst at Per Hansen er skeptisk over selve vaccinen? Han har mig bekendt tværtimod betegnet vaccinen som hørende til gruppen af potentielle "kvalitetsvacciner" med en mulig længerevarende virkning.24/8 2021 09:27 vestasfan 2963066-12 mdr? En lektor på KU., nævnte i går på DR, at en mulig forventning er meget længere end et år. I bedste fald resten af livet - det er det de stræber efter. Om det lykkes? Ja, men en gamechanger vil det være.24/8 2021 11:51 Helge Larsen/PI-redaktør 996316Med al respekt vestafan, Prøv lige at læse Per Hansens kommentar igen. De 6-12 måneder er skønnet for de eksisterende vacciner. Han er udemærket klar over at forventningerne til vaccinen fra Bavarian Nordic er et år eller endnu længere.

"Den vil i givet fald formentlig blive væsentlig dyrere end de vacciner, som i dag er på markedet og som kan have en holdbarhed på 6-12 måneder".

PS: Det var PHD og lektor Adam Sander Bertelsen fra Adaptvac, som udtalte i DR om vaccinen fra Adaptvac og Bavarian Nordic i går i DR.24/8 2021 13:08 Stroka 596318Per Hansen skriver ovenikøbet, at Bavarian satser på en langtidsholdbar vaccine i modsætning til de nuværende vacciner. Han har som altid styr på fakta.24/8 2021 13:12 Makingmoney 196319Bavarian/Soligenix Som et kort indspark til dem som "går efter" vaccine selskaber, så har Soligenix et spændende program, en platform som kan vokse. De er stadig tidligt på den, men jeg tror ret meget på den. Kig på den, dog ER det jo højrisiko, det her biotek. De er lige kommet med et par updates, mangler godt nok penge (som BAVA gjorde) til yderligere forsøg. de har et godkendt produkt på hylden, ikke vaccine, men det går trægt med udrulningen.
24/8 2021 15:37 taanis 196325Per Hansen har taget fejl flere gange , den værste var i 2008 i august da han var i jyske han mente aktieville stige 15 % resten af året i Jyllandsposten , så faldt det vel godt 50 % istedet , så tag ikke altid hans snak for gode varer mvh Larsen24/8 2021 16:08 henningmaria 496327Alle kan tage fejl, og Per har den utaknemmelige opgave at han hele tiden skal spå om noget som man ikke kan spå om. Der hvor jeg dog fuldstændig hopper af er, da han helhjertet anbefalede Norwegian i slutningen af 2019. Det er mig fuldstændig uforståeligt at han gjorde det. Jeg gav også udtryk for det dengang, at det måtte man for alt i verden ikke gøre. Det var før Corona, og de havde en fuldkommen sindsyg gæld og kæmpe underskud, og at investere i aktien medbragte en vanvittig risiko. Jeg kan simpelten ikke forstå at han anbefalede den.24/8 2021 13:19 CR Andersson 596320Mange tak for et lidt mere velafblanceret indlæg. Er der nogen, der har en ide om hvad fase-tre-programmet kommer til at koste? BAVA har tidligere udtalt 2-3 mia DKK, men virker tilfredse med den nuværende finansiering/lån på 800 mDKK.
Jeg er klar over at det mere eksakt afgøres af data fra det pågående fase-to-studie (hvis data vil klargøre hvor mange forsøgspersoner, der skal rekrutteres til fase-3 for at få et signifikant readout baseret på studiets powering), men er nysgerrig efter om der er nogen der har et godt bud? Det ville være rart at få en ide om de 800 mDKK, rent faktisk er nok, eller om BAVA stadigvæk mangler resterende funding.
På forhånd tak24/8 2021 21:52 Mads83 496339Bavarian selv udtaler at de 800mio dkk burde være tilstrækkelig:

https://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article13223185.ece

I samme åndedrag kan følgende artikler inddrages som supplerende info:


"Regeringen har været noget uklar i mælet om, hvor en statsstøttet vaccine skal produceres, men nu slår Bavarian Nordic fast, at det bliver herhjemme"

https://ing.dk/artikel/bavarian-nordic-her-skal-statsstoettet-vaccine-produceres-249307?fbclid=IwAR3BpQ03gGFVsJLSCL1hwSmPUMviPwntkt_3Y6cFSvLnswBPaOcTXBadjMM

- - -

"Topforsker bag nu statsstøttet Bavarian-vaccine: Kan både være en booster og en førstegangsvaccine"

https://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article13223437.ece


- - -

Endelig er der leget med nogle omsætningsestimater i denne (sponsorerede) kursanalyse af Expres2ion (55SEK).
NB: Den er skrevet umiddelbart FØR offentliggørelsen af fase 3 finansieringen.

https://investor.expres2ionbio.com/wp-content/uploads/2021/08/2021-08-23-Analysguiden-Funding-still-pending-EN.pdf25/8 2021 20:53 CR Andersson 196383Mange tak for info vedr. finansiering, som yderligere links Mads8324/8 2021 16:10 SofC I 196329Tak, egentlig er jeg på den korte bane mest interesseret i halvårsregnskabet, der hvis jeg har forstået det rigtigt kommer i morgen.25/8 2021 15:10 Darvin 896368Enig med per Hansen i at Bavarian ikke er en friløber, men chancen for det er god.

Expres2ion er en potentiel "multibagger", og uanset Q2 regnskab er Bavarian Nordic en aktie der klart står til køb.
Er det umiddelbare mål for Bava 410, er det 225 for Expres2ion.
Er blue skye 1.000 for Bava, er det et endnu større :−) for Expres2ion


M.h.t. vaccinen fra Bava og Expres2ion er der delte meninger om potentialet og salget, ligesom der er det omkring sandsynligheder og varighed m.h.t. godkendelse og marked. I.f.t. Express er der desuden ikke nogen valide gennemgange. Bava er nogenlunde belyst af både Nordea, Danske og Nordnet m.fl., hvorimod Express slet ikke er belyst (ikke som man kunne ønske), men helt og aldeles overladt til din og min lommeregner.

For det første anlægges sandsynligheder på ca. 25%, 35% og op til ca 40%. De 25% er ok for mig, men jeg kunne sagtens sætte den til ca 35%, selv om forskere siger erfaringen i denne type faktisk er endnu højere. Men det ER og bliver naturligvis en risky kalkulation på nuværende tidspunkt, og selskaberne ER der ikke endnu. Lad det være sagt, men vi investerer jo nu engang fordi vi tror de kommer et vist sted hen.

M.h.t. salget så tror jeg godt man i dag kan sige at der er taler om et "ongoing" marked. Corona og mutationer er kommet for at blive, og netop denne type vaccine, der iøvrigt kan distribueres overalt i modsætning til de kendte, ser overordentlig lovende ud i.f.t. langtidsholdbarhed og mutationer. For begge selskaber skal analysetal der bygger på et kort tidsspænd (typisk 2023-25/27) reguleres op. I en NPV model betyder det temmelig meget for kursestimater.

For Expres2ion kan man kun finde analyser hos aktiesparerne, i Redeye´s Community, eller på Facebook. Analysen hos aktiesparerne ser umiddelbart særdeles grundig ud, men er desværre meget fejlbehæftet. Tal i tabeller og tekst stemmer f.eks. ikke overens, men det er slet ikke det slemme.

I og med at vi taler om et ongoing marked (á la influenza), er der meget store fejl, og kursestimat for et main scenarie burde ligge flere gange højere. De regner stort set kun med engangsindtægter og en ganske kort tidsperiode.

I forhold til ejerskabet på 34% af AdaptVac går de helt galt i byen, og betragter det nærmest som en bankbog, og slet ikke ud fra en kalkuleret værdi. AdaptVac får altså det tidobbelte i royalty, men værdisættes kun til ca det dobbelte i kursmålet for Expres2ion ?. Her er der altså også tale om et selskab der skal værdisættes ud fra gængse kalkuler. Ikke mindst fordi såvel Express som AdaptVac vil få en kontinuerlig indtjening, som kan udvikle pipelinen (som er tidlig, men særdeles pæn). Og hvor ofte har vi kke talt op opkøbslystne BP m.v. Ikke at de bliver købt, men værdiansættelsen skal altså matche andre tænkelige udfald.

Selv ved et forsigtigt sat årligt salg, og et normalt P/E niveau, vil man uden videre få et kursmål pr. Aktie (Expres2ion) der er afgjort højere end såvel markedskursen som aktiesparernes mål. Det skal tilføjes at deres analyse er en ældre analyse, der lige er frisket op, og som heller ikke har nyeste udvikling med. Måske er base case ikke så høj som Redeye skrivet angiver (200-2000 og 972 som base scenarie), men.... I et basis scenarie, med et forsigtigt årligt salg, vil man let kunne sætte et kursmål på min. 225. Svarende til en markedsværdi på ca 4,5 - 5 milliard DKK, eller godt 4,3 gange dagens kurs. Og så er der taget højde for selskabsskat og casburn (lavt ganske vist indtil andet udmeldes). Tal kan der leges med, og jeg kan sagtens regne den både højere og lidt lavere. Men prøv selv.

I 2020 da jeg først skrev/delte viden om aktien her på PI, var der ingen respons - som i slet ingen ?. OK - jeg var ganske bevidst om at det dengang var et rigtig stort sats, men nu er det altså ikke længere et sats på samme måde. Jeg har såmænd ca. 5 doblet min investering siden da, og regner fortsat med en pæn stigning. Hvornår den kommer ved jeg ikke, men jeg venter trofast, og er klar til at smide gevinsten væk igen, hvis det skulle kikse. Aktien er desværre lige nu meget påvirket af denne uigennemsigtighed og manglende validering/ dækning. Forståeligt at nogle fristes til at tage gevinst, men håber for dem, at de når med igen.

Husk - du vælger selv dit sats ;−)26/8 2021 12:20 Stockwatch1 096406Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal regne en fair værdi ud på aktien. Den har nu en market cap på 1,5 mia. SEK og et underskud på 10 mio. SEK.
Men hvor mange penge tjener de hvis covid vaccinen bliver en succes? Hvad får de i royalties?
Og hvad er aktien værd hvis vaccinen ikke kommer videre end fase 2/3?28/8 2021 14:02 vestasfan 096455Ak ja Stockwatch, det er jo biotek i en nøddeskal.2/9 2021 09:27 Bankens 096602så det her i ingeniøren i dag

Selve råvaccinen bliver dog i første omgang ikke produceret hos Bavarian Nordic, men hos en underleverandør, som Rolf Sass Sørensen ikke kan fortælle nærmere om på nuværende tidspunkt, og vi ved derfor ikke, om denne ligger i Danmark eller i udlandet.


Først skal 3-forsøg gennemføres
Til de indledende forsøg var det biotekvirksomheden AGC Biologics i Hørsholm, som producerede vaccinerne og hældte dem på glas. Det var dengang, udviklerne af vaccinen, AdaptVac, selv ejede rettighederne til vaccinen, som Bavarian Nordic senere overtog2/9 2021 12:32 Hyst 096613AGC ligger vist i Søborg.
http://www.agcbio.com/facilities/copenhagen_facilities

Men var det ikke deres Tyske site der skulle producere?TRÅDOVERSIGT