Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Maersk: Derfor gav ny opjustering ingen aktieoptur


97119 Helge Larsen/PI-redaktør 17/9 2021 07:19
2
Oversigt

Morgenkommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Maersk opjusterede endnu engang sine forventninger til 2021 resultatet. Alligevel var investorerne ikke synderligt imponerede over det fornyede løft af guidance. Det viser flere ting:


Maersk opjusterede i går for 3. gang i år sine indtjeningsforventninger for 2021.

Alligevel fik det ikke aktien til at stige, men tværtimod faldt aktien moderat tilbage

Opjusteringen var ellers til at tage at føle på og både niveauer for EBITDA/EBIT blev løftet til nye forventninger, som ligger mere end 10 % over hvad der forud for opjusteringen var analytikerkonsensus

Normalt er det ændringen i indtjeningsforventningerne, som styrer kursudviklingen. En opjustering og ikke mindst en betydelig en af slagsen, som ligger noget ud over forventningerne, får normalt aktierne til at stige


3 grunde til manglende kursstigning



Det er Maersk' 3. opjustering i år. Kurseffekten er lidt aftagende over tid. Den første vil normalt kursmæssigt give mest, og så videre.

På trods af at opjusteringen var markant, har det alligevel ligget i kortene, at der formentlig kom endnu een positiv præcisering, mindst

Investorerne er ved at indstille sig på, at tiderne med de ekstraordinære høje rater kan være på vej til at toppe. Raterne forbliver høje de kommende kvartaler, men "mon ikke, at raterne er ved at have toppet", tænker investorerne



Det bliver hverdag igen - på et tidspunkt



Opjusteringen var ventet, men alligevel overraskende stor. Det er ikke længere en nyhed, at ratesituationen er helt unormal. Indtjeningsudviklingen er for 90 % vedkommende drevet af globale forhold uden for det som Maersk selv kan styre og have indflydelse på. På et tidspunkt - måske i 2023, vil raterne måske blot udgøre 25 % af det nuværende niveau, og den tid giver en helt ny indtjeningsvirkelighed. Investorerne nyder situationen, men ved også at det bliver hverdag igen på et tidspunkt.



17/9 2021 09:57 Perth 397123



Disse forhold skulle man vel mene også gælder for Hapag-Lloyd og CMA.
Hapag-Lloyd`s P/E er lige nu 11,70, hvor Mærsk ender i nærheden af 4 for året med nuværende kurs.



17/9 2021 10:13 397124



Opjusteringen var helt klart ventet. Jeg havde selv kaldt den.

I dag bliver der fra SEB's side spekuleret i, om APM vil holde sin udbetalingspolitik, hvilket vil indikere et udbytte på over 10.000 kr. pr. aktie over de kommende 1½ år.

Det er immervæk halvdelen af værdien på aktien i dag. Gør de det, eller laver et ekstraordinært udbytte i indeværende år, så vil det være mest rimeligt at lave valuation på baggrund af dette udbytte. Alt det er selvfølgelig spekulation, men jeg ville ikke tøve med at købe APM-aktien i kurs 10-12.000 kr. på "normale" nøgletal. Jeg tror ikke containerraten bare falder drastisk, særligt ikke nu hvor der stilles højere krav til miljø og det skal implementeres over de kommende 1-10 år. Og med APM's egen udtalelse om at være best-in-class, så er jeg ganske uenig i, at kursen i dag skal indikeres som om fragtraterne allerede er faldet ned på 2019-niveau. Det er helt ubegribeligt for mig, men det betyder så også bare, at min indgangsvinkel er at supplere - ganske betydeligt.



17/9 2021 17:41 Manfred 097134



Tror ikke udbytte bliver sat væsentlige op. Det ligner ikke Maersk. Tror
I stedet de snart melder ud om øget tilbagekøb af egne aktier. Jeg er enig i at fragt raterne forbliver i dette niveau 2022???? og 2023 er fortidig at så om for nuværende.



TRÅDOVERSIGT