Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktiekorrektion: God anledning til at tjekke din risiko


97167 Helge Larsen/PI-redaktør 21/9 2021 07:36
Oversigt

Morgenkommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Den nuværende aktiekorrektion kommer uventet og ubelejligt. Det gode råd er at bruge nedturen konstruktivt:



Nedture og korrektioner kommer altid irriterende, og næsten altid på det "forkerte" tidspunkt

For dig som investor er det vigtigt at bruge den rigtigt og fornuftigt

Det som vi alle ikke i tilstrækkelig omfang får gjort i dagligdagen, kan vi passende gøre nu: Tjekke om du har den rigtige (eller nok realistisk set for meget) risiko nu

Siden april 2020 har aktierne ikke for alvor "set sig tilbage". Det taler for at din portefølje har bevæget sig væk fra den investor, som du er.

Mange investorer have glemt, at aktier engang imellem korrigerer nedad

Mange nye investorer er kommet til på aktiemarkedet siden 2020 nedturen.

De nye har ikke oplevet en større korrektion. 5% er en mindre korrektion. 10 % på indeksniveau (som meget vel kan betyde 20 % for enkelte selskaber) er en større korrektion, som kan mærkes og gør ondt.



Brug tiden konstruktivt



Gå din portefølje igennem
Har du for mange aktier og for meget risiko i din portefølje?

Eller har du for mange aktier, som isoleret set har for store udsving og en for høj risiko

Lav din egen indkøbsliste. Hvilke aktier ønsker du at købe, hvis de kommer "på udsalg" og til hvilke kurser?

Lav en salgsliste. Er der aktier, som du ikke længere ønsker at have, så lad dig ikke snyde af, at det netop nu ikke er det "rigtige" tidspunkt" at sælge på, fordi aktien er faldet



= Benyt nedturen konstruktivt til at lave de nødvendige og tiltrængte porteføljeændringer og -justeringer.



22/9 2021 10:38 tommycarstensen 197188



"Lav din egen indkøbsliste. Hvilke aktier ønsker du at købe, hvis de kommer "på udsalg" og til hvilke kurser?"

Jeg har selv en liste med lidt mere end 200 virksomheder, som jeg allerede er eller gerne vil vaere medejer af til den rigtige pris; mange af dem skal halveres i pris, foer jeg gider at koebe. Hvilke US-aktier har I andre paa jeres oenske-liste, som jeg ikke har med her?

AAPL ABNB ACN ADBE ADP ALXN AMZN ANSS AOS APH ATVI AWK AZO BF-B BLK BKNG BR BRK-B CAH CBRL CDW CHRW CLX CMCSA CMG COST CPRT CRL CRM CTSH DELL DHI DIS DISCK DOCU DORM DPZ DXCM EA EW EXPE FAST FBHS FDX FFIN FTNT GGG GL GNTX GRMN GWW HAS HD HSY IDXX ILMN ISRG JBHT JKHY KMX KR LKQ LOW LULU MA MCK MCO MDT MKTX MMC MMM MMP MNST MPWR MSCI MSFT MTD NFLX NHI NKE NOW NVDA NVR ODFL PAYC PAYX PEP PFE PGR PLTR POOL PYPL RMD ROKU ROL ROP ROST RSG SBUX SHW SNOW SNPS SPG SPLK SYK TECH THO TJX TMO TROW TSCO TTC TTWO TYL UHS ULTA UNH UNP UPS USB VMC VRSK VZ WAT WDAY WST WM ZS ZTS

Jeg holder blandt andet oeje med ATVI for tiden. Jeg haaber, at den skal laengere ned. De lancerer Diablo II: Resurrected i morgen ovenpaa deres skandale, som jeg synes de har rydtet op efter.

ATVI




23/9 2021 09:43 Arne A 097218



så blev vi igen snydt for en god aktiekorrektion nedad.



23/9 2021 10:00 Makingmoney 197219



Åh Helge, du træder på en øm tå SMILEY. Jeg har for mange aktier, 37 forskellige, heraf 32 biotek !!! Jeg skal altså også til at have kigget på dem. Nå, imorgen....

Du har ret, spøg til side. Der er lang vej (tid) op fra en større korrektion. Den tid er dyr på flere måder. Godt at du minder eventuelt nye her på siden om den risiko der er i ALLE aktier. Det særligt efter den periode vi lige har haft med bibelske tilstande (gå på vandet).

Så i øvrigt indslaget med lars Tvede fra den anden dag. Det er fandme godt fjernsyn. Lagde mærke til at Per åbenbart har været ved numerolog SMILEY.

God dag til dig
Morten



TRÅDOVERSIGT