Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

70 % aktieskat


97196 198666 22/9 2021 17:51
1
Oversigt

ø med forslag om 70 % aktieskat. Skulle den ikke sænkes/forenkles-synes dk går den forkerte vej. Overvejer sgu, og aflevere mine millioner i aktieskat andet sted. De kalder ligefrem de 42 % en gave, til de rige???22/9 2021 19:50 stocktiger 397200Ja, socialister elsker andres penge. De høje skatter fører til mindre lyst til at gøre en forskel og arbejde hårdt. Da vi havde borgerlige regeringer kunne man ikke komme igennem med mere borgerligt politik f.eks. på skatteområdet. Jeg vil sige at vi i Danmark har hårdt brug for at sænke skatterne i stedet for. EL's forslag kan ikke støttes herfra.22/9 2021 19:59 297201Det er nok lidt lettere fremover at føre en borgerlig liberal politik uden DF, som vel i bedste fald kan kalde sig skabs-socialister.

Hvad angår Ø, så fjerner rigdom langt flere vælgere fra dem end de går og tror. Nu sidder alle deres vælgere og tæller penge og jonglere imellem bankkonti for at holde sig under 100k samtidig med de investere i værdipapirer. Det skal nok blive sjovt fremover.22/9 2021 20:58 hans christian 597203Vi har nogle vanvittige politiske partier,som ikke
har ajourført et pilråddent skattesystem. Afkast af
investeringer og arbejdsinkomster bliver brandbeskattet.
Jeg vil pointerer, hvis min onkel går hen og sælger
sit hus og sommerhus i dag som er skattefrit, kan han tjene lige så meget, som en funktionær i udkantsdanmark har et helt liv om at tjene efter skat.
Så er den arbejdende del af befolkningen fuldstændigt
til grin.
22/9 2021 21:23 Skidtmads 697205og så har EL faktisk meldt forsigtigt ud. Reelt går de efter 120 Procent....23/9 2021 16:36 Manfred 197233Der er ikke nogen fra EL der sidder i Folketinget som har været på arbejdsmarkedet. Alligevel forgiver de at være et arbejderparti. Selv om de kommer lige fra folkeskolen.23/9 2021 17:22 Hyst 297234Er du nu også helt sikker på det? Eller der det bare noget du kaster ud i offentligheden fordi du er politisk uenig?

Ikke at jeg tilhænger, men det er bedst at have fakta på plads!
23/9 2021 19:40 697242En del af den gamle garde i Ø er faktisk oprigtig gamle arbejdere. De unge har ikke haft et ærligt arbejde. Men hånden på hjertet er rigtig mange unge politikere desværre "opdraget" politikere. Med munden fuld af bullshit. Det betyder hos mig, at man vil sige hvad som helst for at beholde sin taburet - for det er ens "uddannelse" og eneste kvalifikation. Trist vi er endt der.24/9 2021 14:22 hans christian 197263Du har ret. Og største delen af politikerne på
christiansborg, kommunerne og regionerne, kommer fra offentlige stillinger, hvor de har tid til at gå ind
i politik. Og har gode stillinge at vende tilbage til,
som dem på det private arbejdsmarkedet ikke har.23/9 2021 20:13 koden 097243Ja tak fakta er bedst.
Men ved hurtigt linkedin tjek, så var der ingen af disse der havde haft job.
Nu må man jo så sige at de sikkert boykotter linkedin som så meget andet.
Så svært at sige om de har arbejdet, studeret hele livet eller været på overførselsindkomst indtil de kom ind.

https://enhedslisten.dk/personoversigt

Men jeg er bange for at billedet er lidt det samme i mange andre partier, når vi taler den unge del.23/9 2021 21:06 Hyst 297244koden , også du er på glatis, NielsC er mere rigtig på den.

Evt. kan du slå op på
https://www.ft.dk/da/partier/partier-i-folketinget

og nærlæse de enkelte medlemmers CV, også Enhedslistens, så vil du se at Manfred s påstand har øjensynlige mangler.
https://www.ft.dk/da/partier/partier-i-folketinget/enhedslisten/folketingsgruppen

Men levebrødspolitiker er et problem der findes i de fleste partier.

Nå nok om det, blev blot lidt irriteret over at noget slynger noget ud på den måde, når det er faktuel forkert.
24/9 2021 18:20 koden 097268jeg skrev også "svært at sige" men bgadk gravede det så frem.
Men det er jo nok generelt for folketinget, at der er færre og færre som har arbejdet.24/9 2021 03:02 bgadk 197251Jeg kan udfra dit link tælle:
4 arbejdere (alle kommet ind i politik via fagforeningsarbejde)
2 Roskilde universitet
(Jeg vil ikke kalde dem som bliver uddannet fra
Roskilde "universitet" for "akademikere".
Dertil er niveauet for lavt).
3 Akademikere (Alle samfundsvidenskabeligt område).
1 DJØF
2 Ingen uddannelse (arbejde i fagforeninger og organisationer).
1 Pædagog

Ingen selvstændige, og ingen med ledelses erfaring i det private erhvervsliv.

Ud fra min egen erfaring med kontakt til Enhedslisten i København i 1990'erne, så kan jeg sige at niveauet var mildest talt meget svingende. Udover en helt super skarp Gunna Starck, så var "øllet" noget tyndt - også blandt de "nye unge" (jeg skal her ikke nævne navne). Helt galt gik det for de verdensfjerne hippier der dengang sad i Vesterbros lokalorganisation.24/9 2021 08:30 Hyst 197257@bgadk

Blot en lille bemærkning - der findes faktisk udmærkede forskningsmiljøer på RUC, måske har du ikke helt fulgt med udviklingen?
f.eks.:
https://ruc.dk/research-centre/pandemix-center

Men det er rigtig at det har været et ganske lavt niveau tidligere på RUC, og jeg skal ikke afvise at der stadig findes på nogle områder, lige som på KU.

"ingen selvstændige, og ingen med ledelses erfaring i det private erhvervliv" - det er vel mere et demokratisk spørgsmål, om dette er en forudsætning for at være folketingsmedlem - eller om denne del af befolkningen overhoved skal være repræsenteret?
Folketingets formand var også postbud en gang.

Ser man på en anden side af det politiske spektrum vil man bemærke at også her der der mange der har en organisationsbaggrund i partiet, militær eller erhversorganisationer, intet forkert i dette, men rigtige erhversfolk holder ikke længe i politik - "der sker for lidt" var vist den sidste meddelelse på den front.https://www.dr.dk/nyheder/politik/tommy-ahlers-forlader-folketinget-jeg-maa-nok-erkende-den-politiske-kultur-er-staerk

Ideologi er en farligs størrelse, på både den ene og den anden side af spektret.


PS.: jeg er ellers yderst glad for dine indlæg i aktiediskussionerne, og jeg er glad for at både du og NielsC kommer korrekte fakta (og din indsigt i EL hjernemasse).24/9 2021 18:12 bgadk 197266@Hyst,
et enkelt relevant forskningscenter gør intet universitet. Forskningscentre er netop kendetegnet ved ikke at være en del af den uddannelsesmæssige aktivitet under PhD niveauet, så at der findes et enkelt center med nationalt niveau, betyder altså ikke at Roskilde Universitet stadig ligger langt under acceptabel standard som uddannelsescenter på stort set alle områder. Se på arbejdsløshed, frafald samt internationale evalueringer. Roskilde Universitet er ikke blevet bedre med årene... desværre.

Jeg tog mig også den frihed, at undersøge forskernes CV på det center du henviste til.... Kun en enkelt junior forsker er fra Roskilde Universitet. Alle de andre er fra Københavns Universitet, DTU eller fra udlandet.


PS. Jeg beklager hvis jeg er kommet til at træde dig over tæerne, såfremt du selv har studeret på RUC.... Der er intet personligt over mine kommentarer - det er bare en overordnet generalisering.24/9 2021 19:10 Hyst 197271add.PS: Det skal du ikke bekymre dig om, er hverken fra RUC eller KU, eller arbejder i universitet eller den offentlige verden.

Og jeg er ikke så sart. All good!24/9 2021 18:17 bgadk 197267Hyst , når du skriver:
"ingen selvstændige, og ingen med ledelses erfaring i det private erhvervliv" - det er vel mere et demokratisk spørgsmål, om dette er en forudsætning for at være folketingsmedlem - eller om denne del af befolkningen overhoved skal være repræsenteret?"

Jeg skriver ikke at det er en forudsætning for at være Folketingsmedlem at man skal have været selvstændig eller leder i det private erhvervsliv.
Jeg antyder at det er problematisk at INGEN folketingsmedlemmer i et parti har denne baggrund.
Det giver simpelthen et andet syn på hvordan verden fungerer, når man også har den praktiske erfaring med, og jeg er sikker på at det også påvirker Enhedslistens politik i negativ retning, at ingen af deres medlemmer rent faktisk ved hvordan det private erhvervsliv fungerer fra et ledelses og ansvarsmæssigt synspunkt.

På samme måde er det også problematisk hvis andre partier ikke har et eneste medlem som har arbejdet som murer eller postbud. Jeg vil dog lade det være op til jer andre her i forum til at undersøge de andre partiers folketingsmedlemmers erhvervsmæssige baggrund.25/9 2021 12:15 hans christian 397287Vi har oparbejdet verdens største offentlige
sektor i forhold til indbyggerantallet tillagt
overførselsindkomsterne, dette indebærer et
knalddygtigt privat arbejdsmarked, for at landet
kan hænge sammen.
En offentligt leder har ingen økonomisk ansvar,
som en privat leder har. Derfor håber jeg, at
man vil reducerer politikerantallet med 75 procent, og indsætte dygtige erhvevsfolk til, at lede landet
samt en løn der svarer til en direktørløn
i en stor privat virksomhed herhjemme.


26/9 2021 04:24 bgadk 397297Generelt er topledere fra det private erhvervsliv rigtig dårlige til at lede et demokrati. De er vant til at det er dem som bestemmer, og sådan fungerer demokratiet ikke. Der skal indgåes kompromis og laves handler som tilgodeser en lang række interesser, herunder ikke kun de økonomiske.
I et teknokrati som Singapore fungerer de, men ikke i et folkestyre som Danmarks.
Det tager for lang tid for erhvervslederne at lære det politiske håndværk og de har levet under helt andre hastigheder i beslutningsprocessen så de mister nemt lysten til at lære hvordan politik i praksis fungerer.
Derfor er det nok nemmere at få ledere af mindre virksomheder og selvstændige ind i folketinget, da de nok har mere tålmodighed og vilje til at lære håndværket...26/9 2021 12:16 hans christian 097308Politik herhjemme er et spørgsmål om at bevare
magten. Intet andet politikerne ved i dag, at en
anden fremtid, kan tage ansvaret for en anden
uansvarligt politik. Det der hedder krævende
ansvar eksisterer ikke længere inden for dansk
politik.
Findes der noget statistik over, hvor mange offent-
lige ansatte eller påbegyndt på en universitets-
uddannelse, som er politiker i dag. Måske helt op
til 85 procent?.29/9 2021 22:53 rex pacis 197398De stiger skatten skal være den samme for kapital som arbejde. Men så skal der vel også gives fradrag for selskabsskatten, uanset hvor den er betalt?
Ligesom svenske aktier og andre investeringer kun skal beskattes i Sverige?

Det bliver faktisk en lettelse i så fald :-DTRÅDOVERSIGT