Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/Federal Reserve: Lidt overraskende aktiereaktion


97213 Helge Larsen/PI-redaktør 23/9 2021 07:12
Oversigt

Morgenkommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Den seneste uge har aktieinvestorerne haft "travlt" med Evergrande, men måske tager rentebekymringer snart over?


Den seneste uge har investorerne lært at blive nervøse over udviklingen og risikoen i Evergrande

Onsdag aftog den risikofornemmelse dog lidt, og investorerne turde igen købe lidt ind på en god aktieafslutning på året.

Konklusionen på det ordinære FED møde onsdag var at "tapering" (Neddrosling af obligationsopkøb) stadig står på menuen og formentlig vil blive besluttet i december.

Som forventet blev der ikke truffet en beslutning i går. Det hænger bl.a. lidt sammen med den aktuelle udvikling i Evergrande

et lidt nye var, at et større mindretal nu ser, at FED skal hæve renten i 2022, hvor der tidligere har været større enighed om, at den første renteforhøjelse først skulle komme i 2023.

I en ikke så fjern fortid (for blot uger siden) var investorerne nervøse for at stigende renter, hurtigere end forventet, ville ødelægge aktiefesten.

I den henseende er det trods alt lidt overraskende, at aktierne onsdag reagerede så positivt som tilfældet var. Reelt er FED nemlig lidt mere høgeagtig end tidligere

Konklusionen her og nu må være, at investorerne mere frygter/frygtede usikkerheden med Evergrande end de evt. stigende FED dirigerede renter





Rentestigninger kommer igen i spil



Her og nu var investorerne øjensynlig glade for og tilfredse med at Federal Reserve ikke traf nogen konklusioner om tapering. Spørgsmålet kommer dog hurtigt op igen, og senest på mødet i december vil der formentlig blive truffet en tapering meddelelse. At investorerne frem mod 2024 har udsigt til 6 renteforhøjelser har dog ikke kortsigtet øjelagt investorernes humør og nattesøvn. Den tid den sorg synes at være konklusionen efter gårsdagens pengepolitiske annoncering.



23/9 2021 09:18 tommycarstensen 297216



Jeg har hentet data herfra:
https://www.treasury.gov/resource-center/data-chart-center/interest-rates/Pages/TextView.aspx?data=yield

Og visualiseret rente-kurven i 3D her:
http://midgardfinance.com/yieldcurve/

Den er ikke lige saa flad lige nu og her, som den tidligere har vaeret i blandt andet 2019 og op til finanskrisen i 2008.

Flere virksomheder er begyndt at snakke om inflation paa deres earnings calls. Seneste General Mills i gaar; se vedhaeftede slide.

GIS

GIS




30/9 2021 03:02 bgadk 197404



Flot rentegraf. Tak for det.



TRÅDOVERSIGT