Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Oliepriser på himmelflugt giver ny energi til tankaktier


97347 Helge Larsen/PI-redaktør 28/9 2021 07:26
0
Oversigt

Morgenkommentar af Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Oliepriserne er på himmelflugt. Det giver ny energi til olie- og tanksskibsaktier midt i en grøn omstillingOlieprisen rammer igen 80 USD for nordsøolie (Brent)

Det er det højeste niveau i tæt på 3 år

Genåbningen efter Covid-19 og ikke mindst forventninger til genåbningen og bl.a. mere flytrafik giver stigende oliepriser

Samtidig viser det også, at OPEC og OPEC+ landene har haft succes med at balancere produktion og efterspørgsel

Stigende oliepriser har givet olieaktier medvind

Af nedenstående graf fremgår, at olieprisen de seneste år næsten er synonym med udviklingen i aktiekursen for norske Equinor (tidligere Statoil)

Den seneste uge har også tankskibsaktier fået massiv medvind.

Det skyldes, at investorerne tager forskud på, at når oliepriserne stiger, og OPEC+ per måned øger sin produktion med 400.000 tønder, vil der inden længe blive langt mere at sejle med

USA forventes også at producere mere

Når amerikanerne producerer og eksporterer mere, skal olien transporteres længere

Det påvirker de tanksskibsrater som har været kunstigt og unaturligt lave i en længere periode

Investorerne vejrer morgenluftDet er et par år siden, at tankskibsaktionærer har haft noget at glæde sig over. De har formentlig skævet misundeligt til aktionærerne indenfor bulk og containerfart, som har gyldne dage. Så markant kommer udviklingen næppe til at være indenfor tankskibe, men forudsætningerne for stigende rater: Lave forventninger og ditto udgangspunkt, få skibe i ordre og høje oliepriser er et godt tegn. Nogen undrer sig måske over, at det sker midt i en grøn omstillingstid, men der vil være brug for olie i mange år endnu. De to ting kan godt gå hånd i hånd.28/9 2021 07:31 Helge Larsen/PI-redaktør 097348Udviklingen i brentprisen.

Tryk på billedet for at gøre det større.
28/9 2021 07:40 vilja 197350Et af problemerne er at nogle af landene i OPEC+ ikke formår at levere det de må, dvs. man en et pænt stykke fra de 400.000 bpd i øget produktionsmål. Det skyldes flere ting - depletion, vedligehold, etc.

Jeg tror det her er lige så meget et supply issue, som det er et demand issue.TRÅDOVERSIGT