Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novozymes kapitalmarkedsdag: Vækstplan skuffer


97349 Helge Larsen/PI-redaktør 28/9 2021 06:39
Oversigt

Morgenkommentar af Per Hansen, Investeringensøkonom, Nordnet

Novozymes afholder sin kapitalmarkedsdag i dag og forud herfor har selskabet udsendt dagsorden. Den vil investorerne næppe kursfejre.Novozymes vil frem til 2025 vokse med 5 %+ (mindst 5 %) på toplinjen

Frem mod 2030 vil selskabet fordoble sin omsætning

Målsætningen er en EBIT margin på mindst 26 %. Det ligger under de seneste år og noget under konsensus

5%+ vækst er historisk under den årlige vækstrate, hvis vi skruer tiden tilbage til ca. 2016

De seneste år har væksten dog været under et markant pres og de seneste 5 år har den snarere ligget på 2-3 % eller lavere

Hvis væksten fra 2018 og frem til 2023 skulle have været 5% i gennemsnit, ville omsætningen i 2023 (altså om 2 år) skulle lande på 17,5 mia.

Aktuelt ligger konsensus på 16,1 mia som det fremgår af nedenstående tabel

5 % lyder historisk af uambitiøst (tiden før 2016), men med 2018/2019/2020 i frisk erindring er det faktisk en ambitiøs målsætning.

Fra 2018-2020 gik omsætningen tilbage med ca. 2 % i alt.

En del af tilbagegangen kan formentlig tilskrives Corona, men der er alligevel stor forskel på 5%+ årligt og 2 % minus sammenlagt over 3 år

Novozymes kommer ikke uden om at lave væsentlige tilkøb for at nå de 5 %

Lavere vækst, presset indtjening og tårnhøj prisfastsættelseInvestorerne vil næppe være meget imponerede, når de i dag skal tage bestik af de nye målsætninger. 5 %+ vækst er under den historiske, men dog noget over de seneste års skuffende udvikling. Væksten vil bl.a. presse indtjeningsmarginen, og det vil kunne mærkes på konsensusestimaterne, som formentlig skal justeres lidt ned. Kombinationen af let skuffende vækst, presset indtjeningsmargin, estimater som skal justeres let ned og en tårnhøj prisfastsættelse er sandsynligvis faldende aktiekurser.

Tabel: Finansielle nøgletal for Novozymes fra 2018-2023. 2021-2023 er prognoser

Kilde: Marketscreener.com

NZYM-B.CO, NZYM B.CO
30/9 2021 00:02 tommycarstensen 397400Novozymes burde i mine oejne handles til en kurs et godt stykke under 300 kroner. Hvis den blev handlet over kurs 600 i morgen, saa ville jeg selv shorte den, hvis jeg havde muligheden.

5% vaekst om aaret giver en fordobling i loebet af 13 aar, saa jeg forstaar ikke helt, hvordan de vil fordoble deres omsaetning inden 2020. Ej heller pr aktie trods tilbagekoeb af aktier.

NZYM-B.CO, NZYM B.CO

NZYM-B.CO, NZYM B.CO

NZYM-B.CO, NZYM B.CO

NZYM-B.CO, NZYM B.CO

NZYM-B.CO, NZYM B.CO
1/10 2021 15:14 NordicStock 297438@tommycarstensen,

Jeg tror det er for sent at shorte Novozymes nu, hvor den er faldet 13% fra toppen. Det er en dyr aktie, og som du skriver så er det altså et problem, at de ikke kan vækste på toplinjen. De er dog uhyre gode til, at konvertere deres flade omsætnings-vækst til stigende indtjening.

Jeg er ellers frisk på at starte med shorte enkelt aktier nu, men Novozymes er ikke en af dem.

I Danmark tror jeg FLSmidth og Vestas er de 2 aktier der vil blive shortet kraftigst i den kommende tid.

Er du enig i det? :)2/10 2021 07:55 Aliaz 397455Hvorfor tænker du FLS vil blive shortet kraftigst den kommende tid? Generel afmatning i økonomien eller?2/10 2021 14:23 NordicStock 397463@Aliaz,

FLS er uhyre dårlige imo til at konvertere omsætnings-vækst til indtjenings-vækst. Det har i årevis fremstået som en virksomhed der ikke er i stand til at trimme sig selv, og øge sin egen konkurrencedygtighed. Og i dag tjener FLS altså markant færre penge end de gjorde for 6 år siden - og sidst men ikke mindst, så har FLS al al for højt et ugifts-niveau i sin generelle daglige drift. Det er ikke et sundhedstegn imo.

Der er 51 Large Cap Industri-selskaber listet på Nasdaq OMX og Oslo Børs i Norden. Her ligger FLS nr. 49 på listen, når det kommer til at vækste i indtjeningen over de sidste 5 år, hvor der har været rigtigt pænt gang i den globale økonomi.

Og da, jeg tror den globale økonomi vil blive ramt af stigende renter og længerevarende høj inflation i de kommende år, så mener jeg man skal være nervøs for en virksomhed som FLS. Hvis du ikke kan tjene mange penge i gode tider, så kan man være ret sikker på at du tjener endnu færre (eller taber penge) i dårlige i tider.2/10 2021 11:04 tommycarstensen 397461NordicStock

Jeg har lavet en side med short-data fra Finanstilsynet. Ambu har indtaget foerstepladsen i nogle maaneder. Jeg tror hellere, at jeg ville shorte Vestas frem for FLS, men det er en industri med medvind nu og i fremtiden, saa jeg ville vaere meget varsom. Jeg ved ikke, om jeg ville shorte FLS, men jeg er bestemt ikke ivrig efter at eje den.
https://midgardfinance.com/short/

Novozymes ville heller ikke vaere mit foerste-valg ifm at shorte individuelle danske aktier :-) Det er ikke noget ekspres-tog, men det er et meget stabilt lokomotiv, der paa den helt lange bane sandsynligvis koerer dig over foer eller siden :-) Det er ikke et sjovt tog at stille sig foran, selv om det er flere kilometer laengere tilbage :-)

Timing er helt sikkert en afgoerende faktor mht at shorte. Jeg tror desvaerre ikke, at man (jeg) kan time markedet overordnet set og slet ikke paa andet end uge-basis, men jeg er enig i, at det havde vaeret bedre at shorte Novozymes, da de tekniske indikatorer var mere favorable.

Jeg har selv vaeret short et par aktier; der tilfaeldigvis naesten alle var fra Ark Invests portefoelje. Lige nu er jeg kun short $TSLA og $ENPH. Teslas forbedrede margener bekymrer mig en lille smule, men heldigvis er de langt efter Waymo, Cruise og andre hvad angaar autonomi, som jeg faktisk aldrig tror de opnaar med den nuvaerende hardware. Jeg var desvaerre ikke opmaerksom paa $SAM, der gik fra kurs 1350 i begyndelsen af aaret til kurs 500 nu; den havde vaeret temmelig oplagt. Hvis stjerne, sol og maane staar rigtigt (tekniske indikatorer paa indeks og enkelt-aktier er favorable), saa opretter jeg muligvis flere short-positioner. Der var og er stadig rigtig mange individuelle aktier, der handles til nogle helt vanvittige multipler, og nogle af dem har ikke en vaekst, der kan retfaerdiggoere det.

Vi maa oprette en short-traad, saa vi ikke forurener denne Novozymes-traad :-)2/10 2021 11:08 tommycarstensen 197462NordicStock Du gik vel ikke tilfaeldigvis under et andet brugernavn paa EI? Din stil/profil minder mig meget om en skribent derfra; jeg kan ikke huske hans navn lige nu. Det startede med M.2/10 2021 14:30 NordicStock 297464Hej Tommy,

Vi to har i tidernes morgen skrevet sammen på EI .. og også privat for 5-6 år siden via WhatsApp :) ... jeg mener at kunne huske at vi talte Philip Morris som udbytte case ? ... men det kan være jeg huske forkert? :)

PS: Enig ... jeg er også mega fristet til at shorte Vestas.TRÅDOVERSIGT