Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Du skal tænke "langsigtede"


97497 SofC I 5/10 2021 08:17
0
Oversigt

Altså de her kloge åger tidligere på året som jeg skulle lytte til om at være langsigtede, og ikke tage kortsigtede gevinst, jeg ved ikke hvordan jeg har det om 5 år, men lige nu, der er det svært at tro på, når vi snakker investering ikke daytrading.

Jeg var meget tæt på at tage gevinst tidligere på året da det hele var på sit højeste.5/10 2021 08:58 AJE 997503Jeg synes ikke din kritik er helt fair.

Det lyder lidt som om at du nu giver andre skylden for at du ikke har solgt. Det er og bliver dit eget ansvar.

Har jeg misforstået dit indlæg, må du meget gerne irettesætte mig.

Jeg har selv aktier som jeg overvejede at sælge (realisere) før disse fald satte ind, men det er jo ret nemt at være bagklog...:−)

Jeg er så bare glad for at jeg kun var ca. 42% investeret i aktier før faldene satte ind, og har derfor mulighed for at supplere, når der falder ro over markederne...5/10 2021 09:02 SofC I 297504ja, det kan jeg godt se, men det var egentlig ikke det jeg ville sige :)

Det var mere at det kan jo være at de har ret, det er bare svært at tro på lige NU!

Jeg kan ikke rigtig evaluere på det før om 5 - 10 år.5/10 2021 10:32 binvest 697509Jeg tror, at måden at handle aktier på skal tilpasses den enkelte, og det kræver tid og bl.a. erfaring med ens egen psyke. Personligt har jeg handlet aktier i mange år, om jeg er kort eller langsigtet kommer an på, hvordan man betragter det.
Beløbet, jeg har investeret er langsigtet konstant - stort set - og nogle aktier har jeg haft længe. Andre aktier har jeg kun en kort tid for derefter at gå over i andre. Det hele kommer an på, om jeg tror på aktien fremover.
Afkastet er til d.d. ca. 65% i 2021 på en diversificeret portefølje, så konceptet er ok for mig.

Og til sidst så kender jeg godt den følelse, at man er irriteret over ikke at have solgt, fordi nogle fortalte, at man skulle være langsigtet, eller at tidspunktet ville være forkert. Det er bare forkert at hænge sin egen afgørelse op på den krog.

For sagen er, at hvis man følger markedet tæt, så overvejer man dagligt, om man skal købe eller sælge. Og derfor er afgørelsen om køb/salg altid ens egne overvejelser.5/10 2021 11:04 SofC I 19751165% det må du gerne lærer mig :)

Jeg startede i Januar, så derfor er der ikke meget erfaring i rygsækken, men ja det handler formentlig om at finde sin stil.

Har både kortere og lidt længere fokus, men ja prøver mest at være langsigtede, men når jeg så har tid skal jeg lige lege lidt, og så taber jeg som regel spillet, lol. Forhåbentlig lærer jeg tillige lidt.

Ja de lange kan selvfølgelig skifte, ellers skal man nok købe ETF'er, hvis man ikke vil følge med.

Sidst jeg kikkede lå jeg på omkring 22-23%, så er stadig grøn samlet, men har været grønnere, hvor cirka 1/3 er røde pt, men som skifter livligt, og det er vel ok.
6/10 2021 03:59 bgadk 797537Hver person må selv finde sin egen investeringsprofil. Nogle er langsigtede, andre kortsigtede.
Både her i forum, fra bankanalytikere og generelt i medierne finder du anbefalinger som stritter i alle mulige retninger.
Det er kun en selv som er ansvarlig for hvad man i sidste ende vælger at investere i.

Hvis man ser på det statistisk, så kan det bedst betale sig at være langsigtet. "Time In Market" slår "Timing the Market" for langt de fleste investorer. Men det er som sagt en gennemsnits betragtning. Nogle af succes med at sælge og købe hyppigt, og er god til at ramme markedernes bølger - og der kan virkelig være penge at hente der, da der er en væsentlig forskel på hvornår man køber, når det kommer til ens endelige afkast.

Hvis du ikke mindst bruger et par timer om dagen med at holde dig ajour, så er du nok bedre tjent med at være langsigtet (og for Guds skyld ikke gearet). Og så du tage svingene i din portefølje med.

Et andet punkt er, at det nok er langt sværere at finde ud af hvornår man skal sælge en aktie, end hvornår man skal købe. Et godt bud er, om man ville købe de aktier man ejer, igen i dag. Faktisk var der en investerings fond, hvor chefen med mellemrum gik ind og solgte alle positioner for de individuelle fund managere. Så kunne man genkøbe hvis man stadig ønskede at holde fast i ens portefølge, men det tvang folk til at tænke over, om deres aktier nu var de rigtige - også i dag.7/10 2021 23:08 SofC I 197655Tak.

Egentlig gik det fint til at starte med, jeg tog de rigtig valg, (indtil videre), holdte mig fra alt det der allerede var kørt op, og fandt dem der endnu ikke var kommet med, problemet var bare at som ny var jeg forsigtig og det meste blev til frimærker, så gevinsten var beskeden. Omvendt hvis de var faldet, ville jeg have haft det ok med det.

Enkelte store gav godt, men så begyndte det at blive svært at finde aktier, der ikke allerede så pumpet ud, fik købt lidt i dykket i foråret, nogen lidt for tidligt, men ellers ok.

Blev dog overmodig og prøvede at finde mere for at sprede risikoen, der skal jeg nok holde mig til færre og større køb, jvf tråd jeg startede om dette.
Skal have det ok med ikke at være fuldt investeret og så kun slå til når der er en anledning. Der blev jeg nok lidt for desperat :)
Så nu har trimmet og solgt lidt ud af de for mange små af dem i grønt selvom det nok ikke var det bedste tidspunkt, men så sover jeg bedre om natten.

Det er der bekymre mig er de her spådomme om at nu har den fede generation holdt aktiefest de sidste 10 år+ og nu ser vi frem til årtier med højere renter, hvor man skal være glad hvis man kan finde noget der blot stiger en halv procent. Det er næsten indtrykket jeg får.
Det går kun nedad fra nu af?

Jeg hører om erfarne daytradere, der er gået helt ud af marked, og venter evt et år eller to, hvis det kræver det.


Så tænker jeg at selvom vi antager at jeg har investeret i de "rigtige" virksomheder, så kommer de ikke i mange mange år tilbage til de højder der var tidligere på året?
Det må tiden så vise.


7/10 2021 23:47 bgadk 397659Det virker stadig som om at du mangler at svare nogle grundlæggende spørgsmål:

Hvornår skal du bruge dine penge?
Hvad er formålet med at investere?
Kan du tåle at tabe dem?

Disse spørgsmål er vigtige at svare på, fordi de former din investerings strategi.

Ellers virker det mere som om at du forsøger lidt på må og få, mere som et eksperiment.
Det kan også være lærerigt, men du risikerer ikke at have styr på det du gør og tage panik beslutninger.

Et par andre kommentarer:
1) Daytraders (altså de rigtig dygtige) er ligeglad om markederne går op eller ned. De holder sig kun ude, når alt er alt for stille eller uforudsigeligt. Der er ingen grund til at "erfarne" daytradere, skulle gå ud af markedet bare fordi de tror at vi har nået en aktie top. Faktisk tværtimod.
Dem som måske holder pause er "Robinhood" folket, som tror at ting kun kan gå op, og som derfor gearer helt vildt gennem optioner.... De har nok brændt sig, men de er altså ikke "erfarne" på nogen som helst måde.

2) Vi kommer ikke til at få væsentlig højere renter. No way. Hvis renten kommer ret meget over 1%, så går al investering i produktionsapparatet i stå, og det hele falder tilbage, så centralbankerne igen må sænke renten... Statsgælden bliver også alt for tung, så renterne er altså bundet fast til tæt på 0 i laaaaaaang tid (årtier ???).8/10 2021 00:40 SofC I 197662Noget er til pension 20 år plus. Køber dog ikke en aktie og holder den blindt i 20 år. Tænker mere 5-10 år, når de har haft deres run, så skal de nok skiftes.

Nogen har været kortere sigt, recovery, fx ISS og ENAV, men holdt kortere end jeg havde håbet på at kunne holde dem, turde ikke længere :) Fik da ok afkast. Men fint at have færre at kikke på.


Prøver mest at været langsigtede og så enkelte til kortere spekulation.Formålet er en god forrentning af blandt andet en arv og opsparing. Jeg har ingen gæld.

Kan jeg tåle at tabe det, helst ikke. Noget med Tina der tvinger alle ud i aktier.

Havde kun investeret halvdelen, men så faldt marked i foråret og så kunne jeg ikke dy mig for at udnytte det og investere yderligere.

Nok derfor jeg begyndte at blive urolig, og skulle trimme igen. Risikostyring?

Hvordan får jeg bedre styr på det jeg gør?

Nyheder i øst og vest, man aner jo ikke hvem eller hvad man skal tro på.


1) ok fair nok, hobbytrader så :) Jeg er ikke selv på det plan hvor jeg kan vurdere det.

2) Er der netop ikke allerede planlagt rentestigninger i 2022 og 2023, det synes jeg der var en artikel om i Børsen engang og det man snakker om, først tappering og så renten yderligere op, evt hurtigere hvis inflationen trækker ud, men det har jeg så fået helt galt i halsen?
Hvad er det så aktiemarked er så urolige for? Evergrande 2.0?


8/10 2021 06:54 binvest 397667Du må ikke opfatte det sådan, at der kun er een sandhed om aktiemarkedet, altså kun en rigtig måde at agere på, sådan er det ikke.

Nogle har succes med det ene andre med det andet, og vi har hver vores opfattelse af, hvad der er det rigtige at gøre. Sådan er et marked (aktiemarked). Der er hver dag lige mange penge, "der synes" det er tidspunktet at sælge, som der er penge, "der synes" det er tidspunktet til at købe.

Du skal finde den rytme (eller strategi), som passer til dig. Det er det, man kalder erfaring.

Nogle har gode erfaringer med at være langsigtet, andre kortsigtet. Nogle har gode erfaring med bestemte brancher, som andre ikke har. Nogle har gode erfaringer med udenlandske aktier, og det har andre ikke osv., osv...

Hertil kommer, at det der er rigtigt på et tidspunkt, måske ikke er det på et andet tidspunkt osv.....Altså timing.

Nogle laver økonomiske ræsonnementer omkring f.eks. offeromkostninger, læser regnskaber, udregner den tekniske værdi af tegningsretter osv. Andre gør ikke.

Der er noget om, at man skal bruge 10.000 timer på noget (sport, håndværk m.m.), før man er god til det. Det gælder nok også aktiemarkedet.

11/10 2021 14:18 SofC I 09773210.000 timer, ja så er jeg Bambi på isen :)11/10 2021 23:30 bgadk 197750At man er langsigtet betyder ikke at man skal holde samme aktie i 20 år. At være langsigtet betyder at man ikke skal bruge pengene i den nærmeste tid, og derfor kan være ligeglad med midlertidige svingninger. Aktierne går samlet altid op over tid, så med den rigtige spredning, så kan man købe og lægge dem væk og lade være med at bekymre sig om hvordan det går.
Så kan du hvert år tage dem frem og evaluere hvordan det går, og se om noget skal ændres. De overordnede bølger på markedet kan du ikke gøre noget ved, så dem kan du rolig ignorere indtil du kommer tæt på den tid hvor du skal bruge pengene.

Eventuelt kan lade en mindre del af din investering være en "daytrader" eller kortsigtet handelsposition, hvor du prøver at følge makroøkonomiske bølger og tager fat i diverse gode "dagens tilbud".

Om et par år kan så sammenligne forrentningen og se hvad du var bedst til, og så i øvrigt lære undervejs.11/10 2021 23:34 bgadk 097751Jeg tror ikke vi er på en generel aktie top lige for tiden. Hele korrektioner (-10 til -15%) eller halve (som den nuværende), kan der altid komme. Ingen grund til at få dårlige nerver af det.

Højere renter? Ja, måske, men de bliver aldrig særlig høje, dertil er økonomierne for skrøbelige. En positiv amerikansk rente (FED renten) på 1%-2% er max de næste mange, mange år. Den europæiske kommer til at lægge et par procent under den..... permanent!

Der skal ske noget meget drastisk for at ændre dette billede (storkrig, afglobalisering el. lignende.).31/10 2021 15:25 BKG 098188Det er rent vrøvl, at man altid skal tænke langsigtet. Ofte er det bedst at tage en gevinst, før den forsvinder igen. Hvis der er mere, der taler for en bestemt aktie falder, end at kursen fortsætter op, skal man sælge. Jeg kunne have sparet mange penge, hvis jeg havde solgt mine Danske Bank-aktier før kursen begyndte at falde.
1/11 2021 10:12 SofC I 098207- måske, men hvor er den om 10-15 år?15/11 2021 19:44 Kadnil 198585Du skal have dine penge ud at yngle for dig - det er hovedformålet.
Ingen kan lægge hovedet på blokken og påstå det er sådan eller sådan du skal investere fordi lige præcis det giver højeste afkast.
Du skal lave dit forarbejde, du skal stole på fakta og egen fornemmelse, du skal følge med i kurserne og så skal du sælge når du mener det er det rette tidspunkt - og være glad for det afkast du satte som mål. Dernæst skal du være klar på, hvilken aktie/ETF etc du derefter vil købe. Har du ikke en plan klar, kan dine penge jo ikke arbejde for dig.
Det kan godt være at en given aktie stiger efter dit salg - men hvad så ? Du fik det du ønskede. Eller måske falder den......

Personligt er jeg af den opfattelse at langsigtet ofte er noget opreklameret (Bullshit).
Ingen kender fremtiden - men du kender dit mål og ønsket om et bestemt afkast.16/11 2021 00:24 SofC I 198588Nu var indlægget lavet på et tidspunkt, hvor flere aktier/markeder var røde.
Holdt dog fast på de fleste og rokerede lidt rundt, så jeg nu har 111-80% på top tre aktier.

Lidt irriteret over at jeg ikke turde lidt mere. Sådan er der så meget.16/11 2021 02:12 bgadk 198590Det er måske også en pointe i sig selv: Man skal ikke gå i panik over man i en periode ligger i rød, hvis man ellers ikke mener at have taget fejl. Nogle gange kan man blive for kortsigtet og nervøs.

Læg eventuelt et maksimalt tab på en position når man åbner den. Hvor meget vil du tage fejl? Det er nogle gange godt at vide når man tager beslutningen om at købe.TRÅDOVERSIGT