Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pengemængden M


97616 msn 7/10 2021 11:26
2
Oversigt



7/10 2021 18:18 bgadk 897635



Jeg her normalt ikke tålmodighed eller tid til at se videoer - foretrækker klart en koncis tekst fremfor snak.

Så jeg er lidt fræk når jeg nu kommenterer dit indlæg, uden at have set dem. Jeg har dog kigget på Lars Christensens blog: https://marketmonetarist.com/ og det er noget frygteligt sludder.

Monetarister af den østriske skole, mener at pengemængden bestemmer inflationen. Og det har vist sig ikke at holde stik.

Inflationen afhænger af balancen mellem udbud og efterspørgsel. Rente niveauet afhænger heller ikke af pengemængden men derimod af balancen mellem opsparing og behovet for lån.

Under finanskrisen har monetaristerne taget fejl igen og igen, når de mente at QE ville føre til inflation, og det modsatte skete. Nu i efterveerne efter Covid så kommer de myldrende frem igen fra deres skjul, fordi vi har fået lidt inflation. Lars Christensen forudsiger endda dobbelt cifret inflation på hans blog. Det er noget frygteligt sludder, eller det som Poul Krugman kalder "Zombie ideas" - ideer som er aflivet gentagne gange, men bliver ved med at genoplive og komme tilbage som zombier fra teoriernes gravplads.

Den anden video, virker mere interessant og relevant, og er enig i overskriften af repo auktionerne ikke er QE. Det er derimod et forsøg på at holde renten over nul i USA....



7/10 2021 18:27 msn 397636



Helt fint, både det at være lidt næsvis og svare som du har gjort. Lars Christensens, var blot taget med som en modsætning. Som blot ingeniør, fortrak jeg Poul Krugman udlæg.
Pænt tak for dit indspark.



7/10 2021 18:56 bgadk 197639



Jeg skal også nævne som nævnes som koryfæer på www.realvision.com er folk som er på linje med Lars Christensen og som konstant har taget fejl med hensyn til inflation. Jeg har lige googlet de fleste, og de henhører under "zombies".



7/10 2021 19:03 msn 297640



Nu forholder jeg mig kun Poul Krugman. r og $ har altid, mig bekendt, været svær at forudse.



7/10 2021 21:22 Slåen 397649



Hvad siger du så til twitter darling lyn alden?

https://www.lynalden.com/august-2021-newsletter/

Hun forudsiger også inflation, men siger som du at det handler om demand / supply.

Jeg er ikke lige sikker på at mit link til hendes blog rammer en artikel der har det hele. Men hun er all over twitter :−) og inflation er på hver gang.



7/10 2021 22:15 msn 397650



Demand / supply - enig .

Jeg læser det gerne i weekenden. Kender kun lidt til hende. Min familie i Asien, der driver "landbrug" snakker om prisstigninger på råvare og færdigvarer, der vil få en dansker til at blegne. Modsat tjenes der også mere.
Tror også inflation er translatorisk i de højder man ser. Malaysia og Indonesien er rødglødende. Endelig erstattes mennesker med teknologi , i et omfang, landbruget ikke har oplevet før.
La os håbe at automatiseringsbølgen kan skabe relevant beskæftigelse til de som bliver tilovers, så uligheden ikke vokser /-. for meget



8/10 2021 00:37 bgadk 397657



Der er ingen tvivl om at fødevare priserne er noget af det som er steget mest. Det betyder ikke så meget i de lidt rigere lande, da mad udgør en forsvindende lille del af budgettet. Det gælder dog ikke i Emerging Markets, hvor priser på mad er en stor post som direkte klemmer folk. Læg dertil, at få EM kan låne i egen valuta og i øvrigt også sjældent har veludbyggede velfærdsstater, og derfor hverken har råd, eller kan, understøtte befolkningerne økonomisk.
Når Covid19 nedlukningerne og nødlovene udløber, så er jeg nervøs for at enten 2022 eller 2023 bliver "the year of RAGE" i EM landene.



8/10 2021 00:33 bgadk 397656



Virker en smule mere fornuftig, men har stadig vildfarelsen at Money supply og inflation hører sammen. Og hendes graf giver kun mening omkring 1. og 2. verdenskrig, som er en HEL anden situation end i dag. Dengang galt det om at udnytte alle produktions ressourcer 200% for at vinde krigen.

Det samme gælder overhovedet ikke i dag. Når hverdagen vender tilbage så er der mere end nok kapacitet til at stoppe inflationen igen. Det som var situationen i 1970'erne (udover Vietnam krigen som defakto blev finansieret monetarisk), var at alle begyndte at regne med at inflationen var et givet vilkår. Så lønningerne fulgte bare med op, og priserne kunne bare stige år for år. En række økonomer har lavet undersøgelser af, hvordan virksomhederne ser på det i dag, og der er bred konsensus om at man ikke bare kan sætte priserne op, og på samme måde er man slet ikke rundhåndet med lønstigningerne. Enkelt sektorer står i en mangel situation og kan udnytte det, men det er langt fra typisk. Meget af USA's inflations mål skyldes i øvrigt prisen på brugte biler.... ikke noget som betyder noget i længden eller bredt i samfundet.

Den eneste måde der kommer blivende inflation i vesten, er hvis globaliseringen (læs China Price) bryder sammen. Muligt, men ikke hoved scenariet.



TRÅDOVERSIGT