Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pharmiva har lanseret Vernivia i Sverige


97727 Helge Larsen/PI-redaktør 11/10 2021 12:46
3
Oversigt

Pharmiva AB (publ) meddelar idag att lanseringen av Vernivia - en ny behandling mot bakteriell vaginos - har inletts i Sverige. Produkten finns nu tillgänglig på Apoteket AB:s e-handelsplattform och Pharmiva har samtidigt lanserat en sociala medier-kampanj och den dedikerade webbplatsen vernivia.com. Lanseringen av Vernivia innebär att kvinnor för första gången får tillgång till en behandling som både lindrar symtomen och läker ut infektionen utan att använda antibiotika.

Apoteket AB är en av Sveriges största apotekskedjor och lanseringen av Vernivia via dess välutvecklade e-handelsplattform är det första steget i Pharmivas långsiktiga strategi att kommersialisera egenutvecklade produkter som förbättrar vaginal hälsa.

"Lanseringen av Vernivia i Sverige är en av de viktigaste milstolparna hittills för Pharmiva. Efter ett långt och gediget utvecklingsarbete får kvinnor nu tillgång till en antibiotikafri och användarvänlig behandling mot bakteriell vaginos som ger en statistiskt säkerställd symtomlindrande effekt redan efter 12 timmar. Den användarstudie vi gjorde i våras visade enormt positiva resultat och vi är glada att alla kvinnor i Sverige som har behov av produkten nu kan köpa den receptfritt via apoteket.se", säger Christina Östberg Lloyd, vd, Pharmiva AB.

Den kraftfulla lanseringen utgår från ett gediget varumärkesarbete som baseras på bland annat resultaten från användarstudien och arbete med fokusgrupper. Via kampanjer i sociala medier och den nya webbplatsen vernivia.com kommer Pharmiva systematiskt arbeta för att öka kvinnors kunskap om vaginal hälsa och bakteriell vaginos.

Pharmivas organisation har samtidigt förstärkts genom rekryteringen av Andrea Mildner som ny E-commerce Manager. Hon har omfattande erfarenhet av att etablera nya varumärken digitalt och har lett projekt inom digital transformation och kommunikation på bland annat IKEA, Orkla Sverige, Tetra Pak och Apoteket.

"Det ska bli oerhört stimulerande att få bidra till att öka kvinnors medvetenhet om vad som är ett friskt och normalt underliv och vad som behöver behandlas. Pharmiva har en tydlig vision att förbättra den vaginala hälsan och den omfattande digitala lansering av Vernivia som vi nu initierar är ett första viktigt steg i det arbetet", säger Andrea Mildner, E-Commerce Manager, Pharmiva.

Vernivia är en ny CE-certifierad och receptfri medicinteknisk produkt för behandling av bakteriell vaginos, en infektion som årligen drabbar var tredje kvinna i åldern 14-49 år. Infektionen leder till besvärande symtom som kraftiga och illaluktande flytningar samtidigt som en obehandlad infektion riskerar att leda till medicinska komplikationer som infertilitet, ökad mottaglighet för sexuellt överförbara sjukdomar, prematur förlossning och infektioner i samband med kirurgiska ingrepp. Resultaten från en nyligen genomförd användarstudie visar att Vernivia ger en statistiskt säkerställd och snabb symtomlindrande effekt på både flytningar och besvärande lukt.

Pharmiva i korthet:

Pharmiva utvecklar nya innovativa behandlingar för vaginal hälsa. Bolagets första patenterade och CE-certifierade produkt Vernivia® är en vaginal mousse som inom kort lanseras som en behandling av bakteriell vaginos, en infektion som drabbar cirka en tredjedel av alla kvinnor globalt i åldern 14-49 år. Med Vernivia® får kvinnor för första gången en ändamålsenlig behandling som både läker ut infektionen och ger snabb symtomlindring utan att samtidigt orsaka de problematiska biverkningar som dagens antibiotikabehandlingar innebär för både individen och den global hälsan. Lanseringen av Vernivia® är första steget mot Pharmivas mål att bli ett globalt femtech-bolag med en bred portfölj inom vaginal hälsa. Pharmiva är noterat på Nasdaq First North Growth Market, för mer information besök

http://www.pharmiva.com

Partner Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser, (telefon 031-761 22 30,

http://www.partnerfk.se).

För ytterligare information kontakta:

Christina Östberg Lloyd, vd Pharmiva AB

e-mail christina.lloyd@pharmiva.com

telefon +46 706 388 922

Bifogade filer

https://storage.mfn.se/bdf5d311-913c-4b7d-8e20-729cde2218c3/pharmiva-har-lanserat-vernivia-i-sverige.pdf

https://mfn.se/a/pharmiva/pharmiva-har-lanserat-vernivia-i-sverige

https://storage.mfn.se/bdf5d311-913c-4b7d-8e20-729cde2218c3/pharmiva-har-lanserat-vernivia-i-sverige.pdf12/10 2021 10:44 Helge Larsen/PI-redaktør 297765Kampagnevideo.Disclaimer: Jeg købte mig ind i Pharmiva i 2018. Selskabet blev børsnoteret i marts 2021.12/10 2021 10:56 HanneP 197766Langt om længe er der en behandling som ikke er baseret på antibiotika som giver svamp og andre bivirkninger. Vernivia kan blive en stor succes, hvis midlet holder hvad der loves fra firmaets side.12/10 2021 11:02 Helge Larsen/PI-redaktør 097767


TRÅDOVERSIGT