Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Teva: Er den ulidelige og smertelig ventetid forbi


98239 Helge Larsen/PI-redaktør 2/11 2021 07:57
Oversigt

Per Hansen

06.52 (for 2 minutter siden)

til mig

Kære alle


Kommentar af Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet


Sent i aftes kom der rigtig gode nyheder for Kåre Schultz, Teva og de mange danske investorer i aktien. Opioid forliget rykker meget tættere på, og et worst case scenarie for Teva synes nu kun at være teoretisk



· Teva har ikke, i modsætning til en række andre medicinalselskaber, indgået opioid forlig i USA

· Det skyldes formentlig, at Teva har været af den overbevisning, at de ikke skulle tvinges til at betale for noget, som de ikke har gjort

· I Californien og New York kører retssager mod bl.a. Teva

· I Californien har dommeren, Peter Wilson, løbende tilkendegivet, at han ikke mener sagsøgerne i opioid sagene mod bl.a. Teva har ført bevis for at opioid skandalen er Tevas skyld

· I aftes kom han med sin endelige tilkendegivelse. Teva og andre kan ikke lastes for at sagerne er løbet løbsk. Selskaberne har ikke aktivt markedsført produkterne, og på den måde været skyldige i mange dødsfald og afhængighedsforhold

· Tevas aktiekurs har været holdt i et jerngreb på frygt for hvad sagen kunne komme til at koste. Ingen skal eller bør undervurdere hvad det amerikanske retsmaskineri kan forårsage af økonomisk skade





Ikke et home-run, men stærk kursmæssig smertelindring



Teva har ikke indrømmet "wrongdoing", men løbende sagt at de gerne vil være med til at løse problemerne og medvirke til at så mange som muligt kan blive afvænnet. De har produkterne til det og har tilbudt at levere produkterne kvit og frit. Konkret foreslog de i 2019 at levere produkter for 23 mia. USD over en 10 årig periode. Det lyder og er et voldsomt tal. Opgjort i "bundlinje" svarer det dog kun til ca. 23/10x0,30x0,25 = en årlig EBITDA effekt på 172,5 mio. eller ca. 3,5 % af deres nuværende bruttoindtjening. Udregningen fremkommer ved at skære beløbet i 10 (år), ved at korrigere for, at udregningen er baseret på salgspriser før de normale 60-70 % rabatter og tillempet en EBITDA margin på 25 %. Den reelle nettoresultatseffekt er formentlig i omegnen af 100 mio. USD per år.



Udfaldet er godt for Teva. Nu afventer selskabet og investorerne om tilkendegivelsen (ikke dom) skal "prøves" andre steder. Sagen i New York vil blive påvirket og mon ikke udfaldet der vil være det samme? Grundstenen til det store forlig er rykket meget nærmere. Det er ikke et home-run, men der bør være plads til en markant kursmæssig smertelindring i dag, når aktiehandlen åbner.

Teva




2/11 2021 08:59 Hyst 198243



Yes, så mangler vi bare Newyork. Købte nogle flere - ikke helt i bunden, men 8,95 var ok for mig.

Newyork er en nævningesag, og følelserne kan spille ind.

Så med en gag på 8,859 bliver der en spændende eftermiddag.


Før blev TEVA diskuteret en del her, men ikke på det seneste.


Kaare knows the game!

Og turnaround er helt på skinner.



2/11 2021 10:59 Hyst 198250



Så let giver AG & Co. ikke op:

Lawyers for the local governments said they'll ask a California appeals court to review the ruling.

"The people of California will have their opportunity to pursue justice on appeal and ensure no opioid manufacturer can engage in reckless corporate practices that compromise public health in the state for their own profit," they said in a statement.

fra:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-01/j-j-teva-defeat-50-billion-opioid-case-in-california



4/11 2021 17:14 Hyst 398323



Jeg kan kun grine og græde af mine TEVA, havde dog en forventning at de med CA afgørelsen kunne holde sig over 10.

Måske kommer der til at stå:

Hyst
He bought TEVA
HA HA HA

https://www.rd.com/list/funniest-tombstones-that-really-exist/



5/11 2021 03:22 tommycarstensen 498328



Hyst At vaere for tidligt paa den betyder ikke altid, at man har taget fejl :−) Jeg tror stadig, at Teva minimum skal i kurs 20 paa et eller andet tidspunkt, naar opioiderne er fortid, selv om virksomheden stadig ikke vaekster. Jeg har selv nogle faa aktier. Jeg lukkede min $ENDP position i denne uge efter blot nogle uger. Jeg gider ikke eje hverken den ene eller den anden virksomhed paa lang sigt, men jeg synes, at der potentielt er rigtig meget upside, og jeg anser ikke et doeds-stoed - eller noget der ligner det - for sandsynligt, fordi Teva er for stor til at fejle.



5/11 2021 08:52 Hyst 398331



Jeg kan stadig tage det lidt fra den tragiskkomiske side, da jeg, selv nu, er i grøn.
Men havde meget gerne set at både gæld og opioid (pricefixing) sagerne var afsluttet et godt stykke tid før Kåre's kontrakt udløber i november 23 således at der under Kåres ledelse var en tid med fornuftig udvikling i væksten.

Mens bestyrelsen anser Kåre som den rette mand i den nuværende turnaround tid, føler jeg mig ikke sikker på at bestyrelsen anser ham som rette mand i et evt. nyt væksteventyr. Så ender vi måske op i igen en ukontrolleret risikofyldt vækst, som skiftende direktører jo tidligere har gjort og har bragt TEVA på randen af afgrunden.

Der ville det være godt at sagere kom til sin afslutning 1- 1 1/2 år før kontraktudløb.

Ellers helt enig.




5/11 2021 19:13 bgadk 398358



Ja, jeg havde også troet at TEVA skulle opad, fordi afgørelsen i Californien alt andet lige, vil rykke et forlig tættere på. Myndighedernes sag er svækket (også selvom afgørelsen selvfølgelig er anket), og det er dem som skal "bide til bolle" for at afslutte opiumsmisbrugs retsagen. De får ikke mere fra farma selskaberne (inkl. Teva) end det som allerede ligger på bordet.
Afgørelsen i Californien burde skubbe på sagen hen imod en afgørelse.

Det ser bare ikke ud til at markedet ser det sådan. Der kommer altid en masse sælgere frem, hver gang Teva stiger. Sådan er det åbenbart bare. Det har jeg tidligere tjent fint på, men denne gang troede jeg at den skulle videre op mod kurs 11.

Jeg har dog øget så tilpas billigt, til at jeg tager det roligt, især fordi jeg har andre aktier som er steget fint, så samlet kan jeg reelt ikke se på porteføljen at Teva har været over 10 og nu faldet ned tæt på 9....

Den skal nok stige igen - for denne her kurs er alt for lav.



10/11 2021 00:10 tommycarstensen 298429



Oklahoma Supreme Court Throws Out $465 Million Opioid Ruling Against J.&J.
https://www.nytimes.com/2021/11/09/health/opioids-johnson-oklahoma.html



19/11 2021 21:17 Hyst 198687



Kaare Schultz i dag.

Et godt indlæg - intet overraskende - men jeg savnede et par spørgsmål om retssagerne.
Selv om han svarede godt omkring dommene, så ville jeg gerne have hørt ham om procesrisiko i nævningesagen i NY, samt de andre sager der er anlagt særskilt.




TRÅDOVERSIGT