Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tesla: Håb om aktiesplit får kursen op


98240 Helge Larsen/PI-redaktør 2/11 2021 08:05
Oversigt

Kommentar af Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Det er business as usual i "Tesla-land": Aktien tordner I vejret. Skeptikere forbliver skeptikere og andre elsker Tesla. Prisen er fortsat en biting



· Tesla fortsatte mandag sin kursmæssige optur

· Aktien steg mere end 8 %

· Markedsværdien af Tesla er nu 1,21 tr USD

· Tesla er steget med 30 % siden annonceringen af ordren med Hertz, som har bestilt 100.000 biler til levering i slutningen af 2022

· De seneste dage har aktien ikke kun haft den "normale" medvind, men især en ting, har spillet med og ind: Aktiesplit

· Forlydender/håb/rygter om at Tesla aktien skal brydes ned i mindre stykker har løftet aktien yderligere

· En kage bliver ikke større af at blive skåret i mindre stykker og et selskab bliver ikke mere værd af at blive stykstørrelsesmæssigt delt i flere mindre stykker

· I Teslas tilfælde er kurshåbet, at hvis investorerne ikke skal have 1210 USD op af lommen for at købe 1 aktien, men måske kun 120 USD efter en ændring i stykstørrelsen på 1:10, vil det give endnu flere investorer mulighed for at købe aktien og skubbe værdierne endnu højere op

· På kort sigt kan forlydender, rygter, håb være med til at gøre forskellen. Man kan dog ikke flytte bjerge med de bare næver og prisfastsættelsen afspejler over lange periode de reelle forhold

· Tesla er nu engang Tesla og Elon Musk er en supermand, som investorerne har blind tillid til uanset hvad han end foretager sig.



I USA er det meste muligt og prisen spiller en underordnet rolle



I USA er vækst altafgørende. The winner takes it all, og ingen interesserer sig for de som kommer på de næste pladser. Teslas markedsværdi er formentlig større end de efterfølgende 10 mest markedsværdimæssigt største bilproducenter, tilsammen vel at mærke. Havde Tesla været et europæisk fænomen, ville værdien formentlig være en anden. Imens er det business as usual på aktiemarkedet. Skeptikerne hævder, at prisfastsættelsen er helt umulig at regne hjem. Tilhængerne jubler og holder fast i, at udviklingen taler for sig selv. Elon Musk - tjah - han er nok ganske godt tilfreds. Uanset




2/11 2021 12:03 tommycarstensen 298251



Jeg kan ikke indsende foelgende indlaeg. Her et link i stedet:
https://justpaste.it/66u8m



2/11 2021 12:09 tommycarstensen 298252



Jeg lavede forresten vedhaeftede figur i gaar.

USA har kun 4% BEV, saa der er stadig lang vej op til toppen hvad angaar salg. Flot, hvis Tesla kan holde fast i margener (brutto 25%) og markedsandele (globalt 20%), mens de vokser. Med nye modeller fra Ford, GM, Rivian og andre bliver 2022 interessant. Mit bud er, at CyberTruck er forsinket indtil 2023.

GM, GOOG, INTC, LAZR




2/11 2021 13:07 tommycarstensen 598253



Hvor er det vildt, hvad vi er vidner til :-D

https://twitter.com/PlainSite/status/1455361640132612098
Remember, current and former $TSLA Directors sold *hundreds of millions of dollars* worth of stock on news of this phony Hertz deal-nearly $1 billion worth-and reported it on *handwritten forms* to avoid the sales being indexed by EDGAR.

GM, GOOG, INTC, LAZR




2/11 2021 14:27 TOPspiller 498257



Jeg har aldrig kunne lide det firma eller Elon Musk. Det næste krak kommer helt sikkert til at involvere masser af de nye elbil "producenter". Det er vildt at så mange nye producenter der erkommer på markedet og flere af dem bliver prisfastsat til samme pris som de etableret producenter der har store overskud.... Og de etableret producenter laver også elbiler!

Det bliver dot.com krisen om igen (Elbil krisen).



2/11 2021 15:30 bikube 298259



Og Elon siger, at den ordre til Hertz kommer ikke til at betyde noget, da: 1. der er ikke skrevet nogen kontrakt 2. De vil blive leveret til standardpris 3. Vi kan sælge langt flere biler, end vi kan producere. Spændt på hvad kursen gør efter den melding,



2/11 2021 15:35 bikube 298260



Jep - nede med 5% fra start.



2/11 2021 15:40 koden 398261



Det firma har vendt op og ned på bilbranchen og tak for det. Var på tide at tyskerne m.fl. vågnede op.
Ikke flere diesel skandaler for diesel er snart ikke eksisterende.

Om man kan lide ham eller ej, det må man selv om.

Men jeg synes væsentlig bedre om ham end rigtig mange andre der er deroppe i den liga.

han virker oprigtig i sit mål om en mere bæredygtig verden, hvilket man ikke kan sige om mange andre, som bare vil skovle penge ind på vore andres bekostning.



2/11 2021 19:41 tommycarstensen 498264



TOPspiller Jeg kan heller ikke lide ham, men jeg forsoeger at holde tingene adskilt og blot fokusere paa virksomheden.

Jeg tror, at Tesla har en fornuftig fremtid. VW, Toyota, Ford og andre har det problem lige nu, at de befinder sig i en omstillingsfase, hvorimod Tesla bare kan give den fuld gas uden at tage hensyn til kannibalisering af andre dele af forretningen; se Wikipedia-link nederst til innovator's dilemma og Osborne effect.

Men jeg har ikke set nogen modeller, som jeg anser for at vaere realistiske, der kan retfaerdiggoere en kurs paa hverken $1200 eller $1400. Saa *skal* virksomheden i mine oejne lykkes med mere end blot at producere biler.

Mest direkte konkurrent til FSD er udover Waymo og Cruise maaske MobilEye, fordi de bl.a. ogsaa forsoeger sig med AV-loesning kun med kameraer. I forhold til de videoer jeg har set, saa er MobilEye vaesentligt laengere fremme. Her deres video helt tilbage fra januar 2020 i fuldt dagslys og med faa komplicerede situationer:


Twitter-brugeren @fly4dat har altid nogle gode figurer. Senest om de nye bil-fabrikanter; esklusiv Rivian, der bliver boersnoteret i denne maaned. Vedhaeftet to figurer herfra:

https://twitter.com/fly4dat/status/1455260066924351488
Today marks the day when bubble EV stocks reached a higher market cap than all legacy auto combined.

https://twitter.com/fly4dat/status/1455261527074803712
Market caps and cars made

Det er mit indtryk, at markedet forventer, at samtlige nye bil-fabrikanter lykkes og samtlige gamle bil-fabrikanter fejler. Jeg tror, at virkeligheden kommer til at divergere vaesentligt fra forventningerne. I morgen lanceres endnu en ny EV; denne gang ID.5 fra VW:
https://www.volkswagen.dk/da/elektriske-biler/elbiler/id-5.html

Det er fint at have den bedst-saelgende model, men selv en haj har udfordringer, naar den er omgivet af piranhaer. OK, daarligt eksempel, fordi sidstnaevnte er en ferskvandsfisk :-D

Innovator's Dilemma:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Innovator%27s_Dilemma

Osborne effect:
https://en.wikipedia.org/wiki/Osborne_effect

GM, GOOG, INTC, LAZR

GM, GOOG, INTC, LAZR

GM, GOOG, INTC, LAZR




2/11 2021 21:49 TOPspiller 598270



Tak for nogle rigtig fine indlæg. Grunden til jeg ikke bryder mig så meget om firmaet Tesla er at de lader ting ske som de gør. Fx ikke afviser Hertz kontrakt og lader Elon Musk gøre alt det han nu engang gør... De må snart kunne betragte sig selv som et stort og seriøst firma.

Det er helt fint at man er den "frække dreng i klassen", men kører på kant af loven mht. børsmeddelser osv forstår jeg ikke.

Den eneste måde hvorpå jeg ser at Tesla kan holde deres markedsværdi er ved at de bliver en af de førende indenfor AV. Om de gør det ved jeg ikke. Jeg tror det kommer til at definere fremtidens vindere inden for bilbranchen. Der vil stadig blive solgt biler, men langt det meste salg vil gå til "taxa service" som folk vil benytte sig af. Hermed bliver design/mærk ikke så vigtigt.



3/11 2021 01:22 tommycarstensen 498271



TOPspiller Selv tak for saglig diskussion.

1) Selvkoerende biler

Jeg er enig med dig i, at der nok bliver solgt faerre biler i fremtiden, men jeg tror ikke, at der vil vaere mere end et par millioner robo-taxier paa vejene i anden halvdel af dette aarti. Jeg tror stadig, at der vil vaere flere bil-maerker blandt verdens staerkeste brands om ti aar:
https://interbrand.com/best-global-brands/?filter-brand-sector=automotive

Jeg tror ikke, at Tesla bliver foerende indenfor AV. Jeg ser Waymo og Cruise som de foerende efterfulgt af blandt andet MobilEye. Jeg ser ingen afgoerende konkurrence-fordel ved Teslas DOJO, eller ogsaa har jeg ikke forstaaet udfordringerne og problem-stillingen godt nok. I mine oejne er det ikke den del af hardwaren, der er problemet.

Jeg har allerede delt den en gang, men jeg kan anbefale denne praesentation fra Cruise.


GM-backed Cruise targets 1 million self-driving vehicles by 2030
https://www.cnbc.com/2021/10/07/gm-backed-cruise-targets-1-million-self-driving-vehicles-by-2030.html

NVIDIA er en anden interessant spiller:
https://www.nvidia.com/en-us/self-driving-cars/

I oevrigt ser Musk tilsyneladende produktion og ikke autonomi som Teslas langsigtede konkurrence-fordel:

https://twitter.com/elonmusk/status/1443344556452298752
No guarantees, but I think it will. This is a big part of what I meant by Tesla's long-term competitive advantage being manufacturing technology.

https://twitter.com/elonmusk/status/1444393403098275846
Manufacturing will be Tesla's long-term competitive strength


2) Musk / svindel / ESG

Ja, jeg kan godt foelge dig. Jeg bryder mig heller ikke om virksomheden Tesla hvad angaar ESG og den svindlende direktoers opfoersel og manglende respekt for myndigheder og loven. Jeg kunne naevne rigtig mange ting. Jeg har dog det indtryk, at han og virksomheden er enormt populaer blandt mange, enten fordi de ikke har kendskab til hans opfoersel eller simpelthen bifalder hans opfoersel. Jeg koebte da ogsaa selv hans biografi for en del aar siden, inden jeg laerte ham bedre at kende. Virksomheden staar til at vaekste cirka 40% paa toplinjen i indevaerende kvartal og saa laenge SEC og NHTSA ikke skrider til handling, saa er alt andet irrelevant og blot stoej.

Den her artikel gaar i koedet paa Musk/Tesla:

Is Tesla The Next Big Financial Scandal?
https://www.tme.net/news/tesla-scandal/
Table of Contents
The marching of the bulls
Tesla's issues
"420 funding secured"
Full Self-Driving (FSD)
Battery range
Defects
Accounting fraud
SolarCity related-party buyout
Musk's claims of being the "founder" or "co-founder" of Tesla
Musk's educational claims
Musk's public relations focus
Musk's promotion of cryptocurrency and broader market manipulation
Musk's distraction tactics
Musk's bullying and threats toward skeptics, critics, and whistleblowers
Tesla's poor environmental record
Will Tesla bears ultimately win?
Final word

Elon Musk Settles SEC Fraud Charges; Tesla Charged With and Resolves Securities Law Charge
https://www.sec.gov/news/press-release/2018-226
Settlement Requires Musk to Step Down as Tesla's Chairman; Tesla to Appoint Additional Independent Directors; Tesla and Musk Agree to Pay $40 Million in Penalties

GM, GOOG, INTC, LAZR




3/11 2021 14:07 tommycarstensen 498280



https://twitter.com/Mobileye/status/1455867456455643139

Next year, you're going to be able to hail an autonomous taxi in Munich or Tel Aviv! At @IAAmobility 2021 we unveiled the Mobileye #robotaxi: a production-grade, self-driving electric vehicle, with mobility data and rider services by @moovit. #ICYMI, watch the replay: https://t.co/4IE8W9qqZu

Det skal lige bemærkes, at bilen er udstyret med lidar og radar. Den bruger Luminars lidar.



3/11 2021 19:47 Esset 398290



Tak for dine gode indlæg. Efter at have studeret Tesla og Musk er jeg da bange for at det ender med et ordentlig rabarber.
Synes det ligner et "korthus"



4/11 2021 00:06 tommycarstensen 298294



Esset Jeg prøver at være objektiv herinde. Det er svært, når man har en mening.


Nogle mener virksomheden er et korthus. Jeg synes kun, at det er kursen, der har potentiale til at styrte sammen, hvis de (for) høje forventninger ikke bliver indfriet. Jeg tror, at virksomheden Tesla trives, når årtiet er omme. Men jeg tror, at de masserer tallene. Jeg følger nogle tidligere svindlere på Twitter, der i ny og næ giver deres bud på, hvordan Tesla snyder på vægten.


Cruise har forresten lige sendt første robotaxi på gaden i San Francisco og Waymo er begyndt at teste i NYC.

https://twitter.com/kvogt/status/1455992698242953219

1) Monday night was a night I'll never forget. I'm still speechless. I got to take the first ride, by anyone, ever, in a *driverless* robotaxi on the streets of San Francisco.

This was officially ride #1 for @Cruise. Full story and vids below.

https://t.co/GDjVcvMrvK


https://twitter.com/Waymo/status/1455882666927181825?t=ngxm90SfcP9wof8VsvcNfQ&s=19

The Big Apple. ???? The City That Never Sleeps. ????

NYC goes by a lot of names, but for the #WaymoDriver it's a new place to learn about more of the world. Learn how we'll be building upon our experience as we begin driving there for the first time: https://t.co/EuldtJ8gas https://t.co/M32kCz8f2D



4/11 2021 10:19 TOPspiller 298301



Jeg satser på at GM (Cruise) bliver en af vinderne. Der vil være klart størst upside til dem, hvis det sker. At der er en fint PE værdi og udbytte allerede er bare endnu er plus :)



4/11 2021 12:29 tommycarstensen 298312



TOPspiller Jeg overvejede ogsaa flere gange i 2020 at koebe GM, men det blev altid kun ved tanken. Jeg tror Cruise kan rykke naalen mere for GM, end Waymo kan for Alphabet. Jeg har selv Alphabet og Intel (Mobileye).

Jeg tror ikke, at jeg fik delt den her, men Cruise er begyndt at levere varer uden chauffoer for Walmart i Scottsdale i Arizona:

Self-driving deliveries are here
https://www.getcruise.com/walmartdelivery
Be one of the first to have your Walmart order delivered by a Cruise self-driving car and join the future of delivery.



4/11 2021 16:14 TOPspiller 298319



Mobileye er Intel - det viste jeg faktisk ikke. Så har jeg også lidt der. Fin PE samt udbytte.



4/11 2021 17:35 tommycarstensen 298324



1) Jo, Intel gav 15 milliarder dollar for Mobileye tilbage i 2017, og Mobileye bidrog i seneste kvartal med beskedne 326 millioner dollar til omsaetningen, men det tal kan selvfoelgelig blive vaesentligt stoerre fremadrettet.

Intel to buy driverless technology firm Mobileye for $15.3 billion
https://www.cnbc.com/2017/03/13/intel-to-buy-mobileye-for-14-billion-to-15-billion-israeli-media-report.html

Intel's $15 billion purchase of Mobileye shakes up driverless car sector
https://www.cnbc.com/2017/03/14/intels-15-billion-purchase-of-mobileye-shakes-up-driverless-car-sector.html

Intel CEO: We'll see self-driving cars by 2024
https://www.cnbc.com/2017/03/13/intel-ceo-brian-krzanich-on-mobileye-acquisition.html


2) Ja, det er selvfoelgelig ikke uden grund, at Intel er billig, men det hoerer en anden traad til :−)

Apple is breaking a 15-year partnership with Intel on its Macs - here's why
https://www.cnbc.com/2020/11/10/why-apple-is-breaking-a-15-year-partnership-with-intel-on-its-macs-.html

TSMC jumps nearly 10% adding $34 billion in value as Intel faces next-generation chip delays
https://www.cnbc.com/2020/07/27/tsmc-shares-jump-as-intel-faces-next-generation-chip-delays.html

THE SUMMER INTEL FELL BEHIND
https://www.theverge.com/22597713/intel-7nm-delay-summer-2020-apple-arm-switch-roadmap-gelsinger-ceo

GM, GOOG, INTC, LAZR




5/11 2021 10:43 koden 398332



teslas aktiekurs er helt hen i vejret... det synes jeg selvom jeg både ejer en Tesla og nogle aktier.
Den holder ikke...det nægter jeg at tro på.
Den er holdt oppe af MUSK syndromet.
Han scorer hele tiden point som nu her:

https://finans.dk/erhverv/ECE13435845/nasa-tester-planetforsvar-vil-aflede-en-asteroide/?st=1&ctxref=ext

Firmaet TESLA skal nok overleve.
De laver nogle biler og har et ladenetværk, som de andre endnu ikke kan finde ud af.
Ladenetværk som de nu i øvrigt åbner for alle.
Måske bliver det deres kommende indtjeningskilde.

Jeg tror de kan holde omkostninger nede på et niveau de store har svært ved.

De "andre" skal nok komme om nogle år, men så er Tesla blevet så store at de har sat sig på en markedsandel og dermed er en bilfabrik.








5/11 2021 12:44 bikube 298341



Jeg har svært ved at se, hvordan det kan lykkes, at få gang i den tyske fabrik, uden organiseret arbejdskraft. Men man skal aldrig sige aldrig, når det gælder Elon Musk.



5/11 2021 13:41 tommycarstensen 398346



koden Tillykke med de store kursgevinster :−)

Jeg er enig i dine profetier. Jeg tror også, at Tesla i fremtiden kommer til at have en global markedsandel et sted mellem 10% og 15% mod 20-25% i dag.

Jeg er også enig i, at deres nu åbne netværk med hurtige ladere ikke ligefrem er en ulempe for dem. 90% af alle ladere i Europa er langsomme ladere, så jeg her den anden dag.

Apropos margener, så blev BMW spurgt til Teslas giga cast ifm deres earnings call. BMW sagde, at det giver øgede reparations-omkostninger for kunden/forsikringsselskabet at bruge den fremgangsmåde. Jeg tror dog, at Tesla fortsætter praksis.

Diverse folk - heriblandt tidligere svindlende finansdirektører for børsnoterede virksomheder - har deres tvivl, om margenerne reelt er så gode, eller om der er fiflet lidt med tallene. Men det er mest af alt spekulation.



6/11 2021 16:01 koden 498371



Jeg har desværre så få aktier... så ja % vis stort.
Men i kr. er min Novo inv. fra samme tid meget bedre... :−)

De er dyre at rep. på. Men så lige at ING forsikring har sat prisen ned for elbiler generelt, så nu er en model S nede på 6-7000 om året.
Det er jo alm. pris.
Så tyder ikke på at det afskrækker forsikringen og det er jo typisk dem der får regningen.



TRÅDOVERSIGT