Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pharmiva har fått slutgiltigt patentgodkännande


98285 Aps invest 3/11 2021 16:16
6
Oversigt

Pharmiva har fått slutgiltigt patentgodkännande för sin teknologiplattform i USA
Medicinteknikbolaget Pharmiva har fått ett slutgiltigt godkännande för patentfamiljen FOAM II i USA av det amerikanska patentverket. Det framgår av ett pressmeddelande.
Patentskyddet innebär ett exklusivitetsskydd i USA för Vernivia och andra framtida produkter baserade på bolagets unika teknologiplattform fram till 2037.

Patentfamiljen FOAM II ger ett bredare skydd än FOAM I för bolagets produkt och dess användning även på hud. Patenten ger också skydd för en icke trycksatt komposition av moussen samt för olika metoder att behandla sjukdomar med denna, heter det.

Samma patentfamilj är under behandling hos Europeiska Patentverket och i ett flertal andra länder.



9/11 2021 18:43 Aps invest 098427



PHARMIVA: TECKNAR AVTAL MED APOTEA OM FÖRSÄLJNING AV VERNIVIA

Luk
Pharmiva AB · 12,88 SEK · -4,02%
9.11.2021 14.44·
Nyhetsbyrån Direkt
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Pharmiva har tecknat samarbetsavtal med nätapoteket Apotea för återförsäljning av Vernivia, en receptfri medicinteknisk produkt för behandling av bakteriell vaginos.
"Den utökade tillgängligheten utgör en nyckelkomponent i den fortsatta kommersialiseringen av Vernivia", skriver Pharmiva i ett pressmeddelande.

Vernivia kommer att finnas tillgänglig på apotea.se inom en månad.



TRÅDOVERSIGT