Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Teva: Alle venter stadig på det store forlig


98433 Helge Larsen/PI-redaktør 10/11 2021 08:20
5
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Tesla

For 2 uger siden tilkendegav en dommer i Californien, at Teva og andre IKKE inflaterede udskrivelsen af smertestillende medicin. I går kom der nyt i sagen - fra Oklahoma



· En (under)domstol i Oklahoma har tidligere afsagt en kendelse, som tilsagde, at opioid producenter var skyldige i opioid krisen og skulle betale store erstatninger. Konkret var beløbet 465 mio. USD alene i Oklahoma

· I går afsagde en (højere) domstol, at den afgørelse var forkert med dommerstemmerne 5-1

· For uger siden tilkendegav en dommer i Californien, at hans dom vil lyde på, at Teva og andre ikke kan lastes for det som sagen handler om: "Public nuisance"

· Det faktum, at der er FDA godkendte produkter på markedet, som udskrives af læger, gør ikke at producenterne kan idømmes skyld for at brugen stikker helt af.

· Det er det som producenterne løbende har fastholdt

· I New York kører der aktuelt en retssag om det samme. Det vil være meget underligt, hvis dommeren der kommer frem til en anden konklusion



Mærkelig kursudvikling for Teva



Efter tilkendegivelsen i Californien steg Teva initielt 10 %. Det var en mærkelig og alt for lille kursreaktion al den stund, at aktien netop holdes nede af frygten for at opioid sagen trækker ud, bliver bekostelig i sagsomkostninger og kan ende med at koste Teva store summer uanset. Efter Californien tilkendegivelsen, ville det naturlige være, at aktien skulle tordne i vejret og blive der. Det skete ikke. Seeing is believing og investorerne tør ikke købe ind på noget, før der foreligger et forlig. Den naturlige konsekvens af først Californien, nu Oklahoma og inden længe formentlig en afgørelse i New York vil være et lettelsens kurssuk. Hvornår og om det kommer i 2021 er uvist, men udviklingen peger i den retning. Tålmodighed er en dyd generelt på aktiemarkedet. Det gælder ikke mindst for Teva investorerne.





Link til Oklahoma appel fra Reuters: https://www.reuters.com/business/oklahoma-court-overturns-465-million-opioid-award-against-johnson-johnson-2021-11-09/



10/11 2021 10:30 Hyst 398434



Teva var dog ikke del af denne afgørelse, da de havde indgået et forlig i Oklahoma tidligere, men denne afgørelserne sammen med Orange County vil nu også blive bragt in i NY sagen.

Men NY sagen er en jury sag - og her kan følelser let spile ind.



10/11 2021 23:46 SofC I 198459



Hvem er konkurrenterne og hvordan klare de sig på marked, hvis de altså kan handles?



11/11 2021 00:48 Hyst 398460






11/11 2021 01:29 tommycarstensen 498461



@SofC Paa den generiske del er det Viatris $VTRS, Sandoz (en del af Novartis) og nogle indiske virksomheder og andre mindre virksomheder og andre generiske dele af farma-virksomheder. Derudover er der ogsaa svenske Xbrane ($XBRANE.ST) samt koreanske Celltrion ($068270.KS).

Konkurrenter til Ajovy® er Emgality® fra Lilly $LLY, Aimovig® fra Amgen $AMGN og Nurtec® fra Biohaven $BHVN (og Pfizer $PFE).

En konkurrent til Austedo® er Ingrezza® fra Neurocrine Biosciences $NBIX.




TRÅDOVERSIGT