Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er elbiler den næste aktieboble?


98966 Helge Larsen/PI-redaktør 28/11 2021 14:21
4
Oversigt

Blogindlæg fra Brian Buus Madsen, Head of Business Management, Nordnet

Hypen om elbiler som man ser på aktiemarkederne lige nu, vækker minder hos mig om IT-boblen tilbage i starten af nullerne. Fra sluthalvfemserne til år 2000 blev der opbygget en kæmpe boble om tech-selskaber på børsen. Investorerne var ellevilde for at komme med på dot-com-bølgen, og alle aktier der hed noget "internet", steg vanvittigt baseret på meget høje forventninger til fremtidig indtjening. Mange af dot-com-selskaberne gik konkurs, men der var også selskaber der klarede krisen, og som kom endnu stærkere ud på den anden side - her kan bl.a. nævnes selskaber som Amazon, E-bay og Qualcomm.

Men lige så bemærkelsesværdigt så var to af internettets absolutte giganter i dag, Facebook (Meta) og Google (Alphabet), end ikke grundlagt den gang. Med andre ord var de aktier, der var blandt de store vindere i det lange løb, slet ikke med i den første boble.

Læs meget mere.

https://www.nordnet.dk/blog/author/brianbuusmadsen/29/11 2021 11:31 Esset 298985Den hype der henvises til er vel kun nogle få mærker der er hypet. Jeg synes ikke der er meget hype om VW, Hyundai,Kia, Daimler, bmw osv.
Har selv en Hyundai og jeg forestiller mig ikke at komme til at køre i andet. Een gang elbil, altid elbil. Selvfølgelig skal man kunne klare de udfordringer der er med afstande og ladning, men det går jo forholdsvis hurtigt med at løse de ting.
Det kan da godt være at det elbilmærke der tager hele markedet ikke er født endnu, so what.29/11 2021 14:09 koden 398997Jeg kører selv tesla og jeg er helt klart af den opfattelse at den er alt for højt prissat.
Deres software og ladenetværk er der ikke andre der har. Men det kan ikke retfærdiggøre forskellen.

Så kan man sige at de har potientiale til enorm vækst, da de jo ikke sælger så mange biler endnu.
Men om de så ti dobler salget, så kan det under ingen omstændigheder retfærdiggøre aktiekursen.4/12 2021 03:33 bgadk 199141Ja, det er en bobbel. Ikke forstået på den måde, at elbilerne forsvinder igen, men blot at de kun får en mindre del af markedet, og med en mindre del af det fremtidige marked, så er valuationerne helt hen i vejret.

Se også den tidligere tråd:

https://www.proinvestor.com/boards/98860/EV-marked-supply-TRÅDOVERSIGT