Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Covid, Omicron, Omega og Bavarian


99224 Darvin 7/12 2021 11:31
Oversigt

Lige nu er det, vi mindst har brug for, superoptimister og lyseslukkere. Begge har en tendens til at have bind for øjnene, og kun fremhæve det der underbygger deres tro og håb, eller nogle gange agenda. Vi har brug for, at finde den realistiske vej og facts, i forhold til at Covid er blivende i denne verden. Forhåbentlig og sandsynligvis i en styrbar og håndterbar version. Vi har klaret det med både influenza, kopper, HPV og mange andre ting, så mon ikke også vi finder recepten denne gang, og kommer videre.

Jeg ønsker på ingen måde at puste til frygten for Covid, men syntes det er akkurat lige så slemt, når man ihærdigt vrider tweets og hyper (for) tidlige udtalelser/antagelser, for at male et lyst billede, som det modsatte, eller for den sags skyld de, som decideret spreder misinformation. Begge dele er at rette fokus et forkert sted hen. Prøv blot at fakta checke, eller spor, nogle af twitter- eller YouTube profilerne. Se hvad de ellers har skrevet, hvem de følger o.s.v. Nogle er ganske pålidelige, men flere af dem virker som inkarnerede skeptikere eller deciderede "misinformister". Facts er hvad vi skal vente på, og se hvordan vi håndterer denne nye og højst sandsynligt blivende virus i mange år fremover. Og Omicron er højst sandsynligt en station på rejsen, ikke endestationen.

Meget tyder på at Omicron faktisk er langt ældre end Delta og de andre. At den formentlig har eksisteret afsondret, og at netop det er grunden til de mange mutationer. Det er så også tidlige antagelser, erkender jeg blankt, men det ser ud til at Mutationerne netop ikke udspringer fra Delta, eller andre varianter. Derfor kan den være tidligere! Vi ved det ikke endnu! Det kan så være delvist positivt, idet det betyder, at den muligvis har udviklet sig til noget, man kan leve med, men måske ikke på en god måde. Bedre måske, men det betyder ikke, at vi er ovre det.

Det er faktisk bekymrende. Bekymrende selv om den måske kan være mildere. Bekymrende fordi den viser, at vi kan (formentlig skal) forvente mange flere mutationer fremover. Lige til vi når betegnelsen Omega. Bekymrende fordi det ikke kun handler om svære tilfælde og død, men om belastning af samfundene på alle måder, og sandsynligvis væsentligt mere end gældende for f.eks influenza, som nogen ynder at sammenligne med. En eller anden fortsat grad af Restriktioner og påvirkning af samfund, sundhedsvæsen, samfærdsel, logistik og økonomi. Forhåbentlig langt mindre end nu, men ikke desto mindre en sandsynlig situation.

Det vil være aldeles super, hvis vi (måske) slipper for svær sygdom eller død, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med en tilbagevenden til "normalen". OG ingen sikkerhed, for at der ikke dukker en mutation op, med helt andre egenskaber (m.h.t. variable som bl.a smitsomhed, vaccineresistens og sværhed) på et tidspunkt. Det er ikke sikkert at vi bare kan ligge vaccinationer på hylde. Måske - men så langt vi ser, er det ikke der hvor vi er. Det er nemlig ikke nødvendigvis en lige fremskrivning og logik, som der igen er nogle der prøver at fastslå som sandheden, at mutationer bygger videre på hinanden, og bliver svagere over tid. Det kan det være det er sådan, men sådan fungerer det ikke pr automatik. Det er menneskeligt og ligetil, at sammenligne med f.eks Sars og mene at der er en slutdato på Covid. Det VED vi ikke, og der har ikke været nogen slutdato på f.eks. Influenza, eller mange andre smitsomme sygdomme.

Det betyder så også, at vi SKAL fokusere på vacciner OG behandling langt frem i tid, i mange år. Og at dette fokus SKAL have et globalt sigte. Vi skal have andre typer vacciner end mRNA, nogle som forebygger og træner immunforsvaret, og som kan distribueres og bruges alle steder. Her er teknologien, som f.eks. Bava's bygger, på uden diskussion langt bedre end mRNA. Så den tegner til at være et af de bedste bud lige nu, men kan og skal udvikles hen ad vejen. Samtidig skal vi så også have medicin til behandling. Det er heldigvis godt på vej, og allerede delvist tilstede10/12 2021 10:24 AJE 099340Hvor er resten af tråden blevet af...?10/12 2021 11:41 Helge Larsen/PI-redaktør 099344En bruger med indlæg i denne tråd slettede sin profil og ønskede også at blive slettet i databasen i henhold til GDPR. Når det sidste er tilfældet forsvinder den pågældendes indlæg samt desværre også de efterfølgende i en debattråd. Det er heldigvis meget at dette sker.10/12 2021 11:43 bgadk 099346Betyder det at alle tråde han har deltaget i slettes, eller kun denne?10/12 2021 11:51 AJE 099347Tak for svar Helge.

Men underligt at vedkommendes indlæg stadig eksisterer i
eks. tråd 98478, blot er hans svar blevet "navneløse"...10/12 2021 12:01 bgadk 099348Hvis det kun var denne tråd, så fred være med det, men generelt beskytter gdpr kun personlig information og ikke offentlige indlæg (især ikke skrevet under pseudonym).10/12 2021 12:03 AJE 099349Præcis bgadk, og sådan forholder det sig også i den tråd jeg nævner ovenfor...10/12 2021 13:30 BSinvest 099352Det er kun i denne tråd. Jeg kan se alle de andre.10/12 2021 12:46 Hyst 199350Det var en skam.10/12 2021 13:04 Occam 399351Det minder os blot om, at alt er forgængeligt. Selv regeringens SMSer.

Vi må vænne os til at leve i nuet.TRÅDOVERSIGT