Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skatteoptimering


99379 Makingmoney 11/12 2021 12:37
8
Oversigt

Dette er hovedsagelig ment til eventuelle nye her på siden, som måske ikke er opmærksom på skat, og de muligheder der er for at optimere.
Her ved afslutningen af året bør man overveje den skattemæssige konsekvens af årets handler til nu. Har man realiseret en gevinst kan man vælge bare at betale regningen, som jo lander primo 2022. Man kan også overveje om man skal tage nogle tab, rydde ud i de aktier som man måske ikke længere mener har potentiale. Derved nedsætter man den udskudte skat, eller tager måske et tab med ind i det nye år til modregning i gevinster senere.
Man skal selvfølgelig også medtage i sit regnestykke de ekstra omkostninger der følger med handler. Salg og køb er op til den enkelte, skal overvejes ud fra hvordan porteføljen ser ud, herunder værdi og risikoprofil. Der er mange parametre at medtage i sine overvejelser, og der er ingen skabelon der passer alle. Min egen strategi er altid at sælge de aktier som ikke længere har det potentiale den havde ved køb, eller hvor andre ting gør at den er uinteressant Jeg vil derfor tage udgangspunkt i et eksempel som vedrører min situation. Så kan man sammenligne med sin egen hvis man er interesseret.

Hvis man har frie midler til at betale den regning der venter er der ingen ko på isen. Det mest optimale vil jo være at lade porteføljen vokse over tid (handle så lidt som muligt). Ved salg, når det er muligt, kun at sælge op til beløbet for den høje sats (p.t 55600).
Min egen situation har i år har været speciel. Først skal det siges at jeg kun har 5 "sikre" aktier, resten er biotek. Derfor er jeg i den helt mørkerøde ende i.f.t risiko. Jeg har henover året realiseret en ret stor gevinst i mit Nordnet depot. Disse penge er flyttet til min bankforbindelse, idet vi skal bruge pengene i 2022. Desværre valgte jeg straks at placerer pengene i blandt andre Hansa og Quantafuel (for at undgå minusrenter). Disse har skuffet fælt, til nu. Jeg har derfor valgt at sælge igen, med et pænt tab. Dette dog efter grundige overvejelser.
Hvis jeg ikke tog dette tab kunne jeg ende med at stå med BÅDE skatteregning, samt aktier i minus i det nye år. Jeg kunne også have valgt, til næste år, at sælge yderligere ud af mine aktier i plus. Det vil jeg imidlertid ikke, idet der for mange af dem forventes gode nyheder ultimo 2021, primo 2022. Som skrevet længere oppe, der er mange parametre at medtage i sine overvejelser. Det eneste man er sikker på er at skatteregningen kommer. Kendte man porteføljens værdi i fremtiden var det ikke så svært SMILEY.

Det gælder altså om at gøre sine overvejelser nu, så man ikke bliver fanget på det forkerte ben i det nye år. Jeg har vedhæftet et Excelark jeg bruger til at lave scenarier i. Det er lidt simpelt, men virker. I kan jo selv forbedre hvis i synes.

God weekend
PS: Arket ser ikke ud til at komme med, trods en af de tilladte (Excel)



13/12 2021 14:58 koden 299412



Tak for info...
Har selv Hansa og overvejer at tage det store tab og genkøbe næste år, da jeg som sådan tror på den.

Men da Hansa er langsigtet kan jeg bruge tabet til de gevinster jeg har på kortsigtede.

Giver det mening?



13/12 2021 17:03 Thorkild01 099415



Ja helt sikkert. :)



TRÅDOVERSIGT